Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming
O14Sparta3

Wedstrijdverslagen Feyenoord Voetbalschool 3-10-2015

Feyenoord O/11 boekte zaterdag de eerste competitiezege door het hoogste D-elftal van Zestienhoven met 2-1 te verslaan.

SC Feyenoord D1 – Feyenoord O/12 1-3
De ‘Feyenoordderby’ tussen het hoogste D-elftal van de sportclub en Feyenoord O/12 eindigde in een 1-3 overwinning voor de ‘uitploeg’. Het elftal van trainer Davey van den Berg zag SC Feyenoord D1 na rust nog wel even op gelijke hoogte komen, maar via Delano van der Heijden en Remsey van der Linden boekte het een verdiende overwinning. 
In de eerste helft was Feyenoord O/12 de bovenliggende partij, maar tot heel veel kansen leidde dat overwicht niet. Na een kwartier spelen kwam het team van Van den Berg toch op voorsprong. Een hoekschop van Remsey van der Linden verdween via een SC Feyenoordverdediger ongelukkig in het eigen doel: 0-1. Feyenoord O/12 kon vervolgens niet doordrukken en kreeg daar vlak na rust de rekening voor gepresenteerd. Een vrije trap van zo’n dertig meter verdween over doelman Tijn Stehmann zo het doel in: 1-1. 
SC Feyenoord D1 rook vervolgens bloed, maar slaagde er niet in om op voorsprong te komen. In plaats daarvan kwam Feyenoord O/12 tien minuten voor tijd opnieuw aan de leiding. Delano van der Heijden ging alleen op de doelman van de thuisploeg af, die knap redde. Uit de daaropvolgende corner, genomen door Lars de Blok, trof Delano van der Heijden alsnog doel: 1-2. 
Feyenoord O/12 gaf het initiatief vervolgens niet meer uit handen. Een aantal kansen hadden eigenlijk moeten resulteren in de 1-3, maar die bleef uit tot de slotminuut. Daarin rondde Remsey van der Linden een fantastische actie goed af: 1-3. 
,,Ik ben niet helemaal tevreden over deze wedstrijd. Met name in balbezit waren we onzuiver en veel te slordig,” aldus Van den Berg. 

Scoreverloop:
0-1 Eigen doelpunt
1-1
1-2 Delano van der Heijden
1-3 Remsey van der Linden

Opstelling Feyenoord:
Tijn Stehmann, Niels van Wingerden, Lamare Bogarde, Mees van Tol (30. Siem de Moes), Liam Oetoehganal; Amir Rais (40. Lars de Blok), Remsey van der Linden, Jamal Ourhis, Delano van der Heijden, Nesto Groen (40. Jayden Daleman) en Gio-Renys Felicia (51. Quint van Dam). Feyenoord O/11 – Zestienhoven D1 2-1
Feyenoord O/11 boekte zaterdag de eerste competitiezege door het hoogste D-elftal van Zestienhoven met 2-1 te verslaan. Het elftal van Martijn de Vries kwam nog wel op achterstand, maar toonde via Rico Speksnijder en Jordan Zirkzee veerkracht. 
In de eerste helft speelde Feyenoord goed. In de opbouw vond de thuisploeg uit Rotterdam-Zuid een aantal creatieve oplossingen, waardoor er kansen ontstonden. Helaas kwamen de Feyenoorders niet tot scoren. In het tweede bedrijf was de start van Feyenoordzijde matig. Daar profiteerde Zestienhoven D1 van door een fout in de Feyenoord-opbouw af te straffen. De gastheren toonden vervolgens veerkracht. Een goede actie en dito voorzet van Jaden Slory werd door Rico Speksnijder bij de tweede paal afgerond: 1-1. 
De Rotterdamse thuisploeg kwam iets later op voorsprong. Een hard schot van Jordan Zirkzee kon door de doelman van Zestienhoven niet gekeerd worden. Feyenoord moest vervolgens hard werken om op voorsprong te blijven, maar slaagde daarin met vlag en wimpel. 

Scoreverloop:
0-1
1-1  Rico Speksnijder
2-1 Jordan Zirkzee

Opstelling Feyenoord:
Noël Reit, Imran el Yourghi, Luciano Pronk (30. Nick de Jong), Paris Elmensdorp, Vince van der Pol (25. Lars van de Giessen); Ismael Oulad M’Hand, Maxwell Sam-Sin (30. Jaden Slory), Mike Kleijn (30. Mikai Kok-Liesdek); Jordan Zirkzee, Thijs Dame (30. Antoni-Djibu Milambo) en Rico Speksnijder. 


Feyenoord O/10 – Xerxes/DZB O/10 13-1
Feyenoord O/10 boekte een overtuigende overwinning op de leeftijdsgenoten van Xerxes/DZB. De ploeg van trainer Marchanno Schultz leidde halverwege al met 7-0 en liep uiteindelijk uit naar 13-1.
Feyenoord zette de Rotterdamse bezoekers al vanaf het eerste moment onder druk. Hierdoor veroverden de gastheren de bal snel, maar aan de bal werd een aantal keer voor de verkeerde oplossing gekozen. Toch kwam Feyenoord, na tien minuten spelen, op voorsprong via Furkan Ulutas. De thuisploeg kreeg vervolgens steeds meer mogelijkheden en liep door doelpunten van onder andere Guy van Welij (2x) en Jermain Fernandes (2x) uit naar 7-0 bij rust. In de tweede helft voetbalden de Feyenoorders wat meer vanuit hun posities, waardoor er grotere ruimtes op het veld ontstonden. Via Soufiane Ben Addi en Illias Mouh liep Feyenoord O/10 uit naar 9-0, waarna Xerxes/DZB ook scoorde. De slotfase was weer duidelijk voor Feyenoord, dat nog scoorde via Goof Schippers, Illias Mouh, Illajh de Ruijter en Sten Janssen. 
,,Voor rust werden de posities op het veld nog niet goed ingevuld, maar dat gebeurde na rust wel. In de tweede helft gunden de jongens elkaar de bal,” aldus Feyenoordtrainer Marchanno Schultz. 

Scoreverloop:
1-0 Furkan Ulutas
2-0 Illajh de Ruijter
3-0 Guy van Welij
4-0 Furkan Ulutas
5-0 Jermain Fernandes
6-0 Guy van Welij
7-0 Jermain Fernandes
8-0 Soufiane Ben Addi
9-0 Illias Mouh
9-1
10-1 Goof Schippers
11-1 Illias Mouh
12-1 Illajh de Ruijter
13-1 Sten Janssen 

Spelers Feyenoord:
Tim Haksteeg, Avery Appiah, Mink Nipius, Badder Talhaoui, Illajh de Ruijter, Furkan Ulutas, Illias Mouh, Goof Schippers, Sten Janssen, Soufiane Ben Addi, Guy van Welij en Jermain Fernandes. Feyenoord O/10 – Hillegersberg O/10 7-1
Feyenoord O/10 kwam op eigen veld tot een zeer verdiende overwinning op Hillegersberg O/10. Het team van trainer Glenn van der Kraan imponeerde echter niet. Na een 3-0 ruststand liep de ploeg uit Rotterdam-Zuid uiteindelijk uit naar 7-1. Door deze overwinning verzekerde Feyenoord zich tot winnaar in de bekerpoule.
In de eerste helft speelde Feyenoord slordig, maar via Nathan la Cruz-Ekimova kwam het team van oefenmeester Van der Kraan toch op voorsprong. Nog voor de pauze troffen ook Romano van Beek en Ronaldo Hiwat doel. Na rust bleef Feyenoord onzorgvuldig, maar tegelijk was Feyenoord ook in het tweede bedrijf de bovenliggende ploeg. Na de 4-0 van Nathan la Cruz-Ekimova, zijn tweede doelpunt van de dag, deed Hillegersberg O/10 wat terug. Ivanildo da Silva Mendes (2x) en Zino Sneijer bepaalden de eindstand op 7-1. 
,,Ik vond dat we vaak onnodig balverlies leden, maar op de overwinning valt verder niet zoveel aan te merken,” sprak trainer Van der Kraan. 

Scoreverloop:
1-0 Nathan la Cruz-Ekimova
2-0 Romano van Beek
3-0 Ronaldo Hiwat 
4-0 Nathan la Cruz-Ekimova
4-1
5-1 Ivanildo da Silva Mendes
6-1 Zino Sneijer
7-1 Ivanildo da Silva Mendes

Spelers Feyenoord:
Ivar Joels, Ivanildo da Silva Mendes, Nathan la Cruz-Ekimova, Tyron Mensah, Brooklyn Minnaar, Kiani Inge, Björn Otte, Zino Sneijer, Ronaldo Hiwat, Ty-Shaun van Gonter, Thomas van Zijp en Romano van Beek. 

Nieuwerkerk O/9 – Feyenoord O/9 1-6
Nieuwerkerk O/9 en Feyenoord O/9 legden zaterdagmorgen een leuke wedstrijd op de mat, die uiteindelijk werd gewonnen door de bezoekers uit Rotterdam: 1-6. De uitploeg, gecoacht door trainer Dane Brard, had halverwege al een ruime voorsprong te pakken (1-4).
Feyenoord begon niet overtuigend aan het treffen tegen Nieuwerkerk. Feyenoorder Sil Zwaanenburg verzorgde weliswaar de openingstreffer, heel overtuigend oogde het spel van de Rotterdammers niet. De thuisploeg, gecoacht door Frank Vijg, kwam dan ook verdiend op gelijke hoogte uit een vrije trap. 
De goed spelende Senna Steevens bezorgde Feyenoord een nieuwe voorsprong. Als verdediger kwam hij goed voor zijn man, waarna hij het middenveld overstak met de bal en goed afrondde van grote afstand: 1-2. Nog voor de pauze tilden Jayden Boelhouwers en Tobias van den Elshout de score op naar 1-4. 
Na rust speelde Feyenoord goed en creëerde het veel kansen. Vanuit die mogelijkheden kwamen alleen Szymon Pycek en Rayan Boulahrouz nog tot scoren. 
,,Als we vandaag iets zorgvuldiger waren geweest in de laatste pass, hadden we gemakkelijk meer doelpunten kunnen maken,” aldus trainer Brard.  

Scoreverloop:
0-1Sil Zwaanenburg
1-1
1-2 Senna Steevens
1-3 Jayden Boelhouwers
1-4 Tobias van den Elshout
1-5 Szymon Pycek
1-6 Rayan Boulahrouz 

Spelers Feyenoord:
Divaio Sequira, Efe Kasembeg, Jaden de Guzman, Jayden Boelhouwers, Jeyano Fortes Rocha, Lucas Gardenier, Mike Roovers, Rayan Boulahrouz, Senna Steevens, Sil Zwaanenburg, Szymon Pycek, Tobias van den Elshout en Youri Stam. 

RVVH O/9 – Feyenoord O/9 1-14
Feyenoord O/9 won weer eens met ruime cijfers. In Ridderkerk toonden de bezoekers uit Rotterdam zich met 1-14 te sterk voor RVVH O/9. Voor het team van oefenmeester Leen Boer trof onder meer Imran Talhaoui vier keer doel. 
In de eerste helft opende Daan Hartman de score, waarna Moreno Gompel de score verder opvoerde (0-2). Na de 0-3 van Hamza Boujdaine, trof diezelfde speler nog een keer doel. Ditmaal met een knappe volley: 0-4. 
Na een 0-8 ruststand, onder andere door een goal na een knappe passeeractie van Younes Jaber el Meftahi en een afstandsschot van Imran Talhaoui, zette Noah el Makhi zijn handtekening onder het negende Feyenoorddoelpunt. Na de 0-10 van Luuk Koppert schoot Imran Talhaoui een vrije trap knap in de kruising. Diezelfde Imran Talhaoui was het eindstation bij de 0-12 en 0-13, waarna RVVH ook doel trof. Het laatste woord was aan Younes Jaber el Meftahi, die de eindstand op 1-14 bepaalde. 
,,We zijn nog steeds ongeslagen en als we volgende week ook het laatste bekerduel winnen, eindigen we als eerste in de poule,” aldus de trainer van Feyenoord O/9, Leen Boer, die Chivano Pocorni (geblesseerd) miste. 

Scoreverloop:
0-1 Daan Hartman
0-2 Moreno Gompel
0-3 Hamza Boujdaine
0-4 Hamza Boujdaine
0-5 Eigen doelpunt
0-6 Younes Jaber el Meftahi
0-7 Imran Talhaoui
0-8 Noah el Makhi
0-9 Noah el Makhi
0-10 Luuk Koppert
0-11 Imran Talhaoui
0-12 Imran Talhaoui
0-13 Imran Talhaoui
1-13
1-14 Younes Jaber el Meftahi

Spelers Feyenoord:
Ivan Sahinbas, Daan Hartman, Noah el Makhi, Nick van Riel, Teun van der Ent, Hamza  Boujdaine, Moreno Gompel, Imran el Yourghi, Luuk Koppert en Younes Jaber el Meftahi. 


Feyenoord O/8 – Brielle O/8 4-0
Feyenoord O/8 boekte tegen Brielle O/8 een goede overwinning, die in de eerste helft al gestalte kreeg. Toen produceerde de ploeg van oefenmeester Ronald van Lent alle treffers. Voor de Rotterdamse thuisploeg waren Nnamdi Koka en Kelvin Neijenhuis, zij scoorden allebei twee keer, trefzeker. 
Feyenoord speelde in de eerste helft goed voetbal. Het openingsdoelpunt kwam weliswaar niet voort uit een combinatie, maar was van grote schoonheid. Een vrije trap van zeker 25 meter werd door Nnamdi Koka binnen geschoten: 1-0. Niet veel later pegelde Nnamdi Koka nog een keer raak, waarna ook Kelvin Neijenhuis zich op het wedstrijdformulier schoot. Vlak voor het rustsignaal produceerde ook hij zijn tweede doelpunt van de dag. 
Na rust zakte Brielle O/8 nog wat verder terug, maar Feyenoord slaagde er niet in om een gaatje in de defensie te vinden. Een aantal goede mogelijkheden werden door de Rotterdammers onbenut gelaten. 
,,Een goede overwinning en achterin hebben we weer de nul gehouden. Het enige verwijt dat ik mijn ploeg kan maken is dat ze na rust te weinig hebben samengespeeld. Hierdoor zijn we in de tweede helft niet meer tot scoren gekomen,” aldus Van Lent. 

Doelpunten Feyenoord:
Nnamdi Koka (2x) en Kelvin Neijenhuis (2x).

Spelers Feyenoord:
Thomas Slomp, Tim Homan, Jeremiah Nirk, Arman Nahany, Nnamdi Koka, Mike Roovers, Kelvin Neijenhuis, Sem Nobel, Yannick van Bommel en Xavi Brank. 


TOGB O/8 – Feyenoord O/8 2-14
Feyenoord O/8 kwam in de uitwedstrijd tegen TOGB O/8 goed voor de dag. De ploeg uit Rotterdam, onder leiding van trainer Harrie Nugteren, won dan ook verdiend met 2-14. Bij de bezoekers was Dani van Loenen topscorer van de dag met vijf doelpunten. 
Vanaf het eerste fluitsignaal voerde Feyenoord de boventoon, maar dat resulteerde niet in een vroeg openingsdoelpunt. In plaats daarvan pakte TOGB brutaal de leiding. De gasten hielden het veld bij balbezit vervolgens goed groot, waardoor het tot goed combinatievoetbal kwam. Doelpunten volgden elkaar in een rap tempo op, waardoor het halverwege al 1-8 stond. Verdedigend gaf Feyenoord amper wat weg, mede door het goede werk van uitblinker Nicky Rueck. In de tweede helft kwam Feyenoord ook nooit in de problemen. Bij 1-13 scoorde de thuisploeg een tweede doelpunt, maar het laatste woord was weer aan de uitploeg. 
,,Ik heb vandaag leuke combinaties gezien en ben tevreden over de wijze waarop de jongens in balbezit rustig bleven kijken,” vertelde trainer Harrie Nugteren. 

Doelpunten Feyenoord:
Dani van Loenen (5x), Steven Ockeloen (2x), Tijs Halbe (2x), Matthew Amoah (2x), Simon Groenendijk (2x) en Efe Kasembeg.

Spelers Feyenoord:
Levy Kemp, Nicky Rueck, Dani van Loenen, Tijs Halbe, Matthew Amoah, Steven Ockeloen, Dean de Kraaij, Abdullah Akachar, Efe Kasembeg en Simon Groenendijk. 


Feyenoord O/7 – DRL O/8 15-0
Feyenoord O/7 had zaterdagmorgen geen kind aan DRL O/8. De ploeg van oefenmeester John van Kaam won met maar liefst 15-0. Van de vijftien doelpunten vielen er elf al voor het rustsignaal. 
Feyenoord ging wervelend van start op het eigen Varkenoord. Al na een minuut trof Ryan Jasper doel namens de thuisploeg uit Rotterdam-Zuid. Die ploeg bleef vervolgens op zoek gaan naar meer doelpunten en slaagde daar voor rust dus riant in. In de tweede helft kozen de Feyenoorders te vaak voor de moeilijke oplossing en werd er teveel voor de individuele actie gekozen. De Rotterdammers scoorden via Menno van den Haselkamp (2x), Abdel Nouamani en Joshua Boelhouwers nog wel vier keer, maar liep niet heel veel verder uit. Wel trof Feyenoord O/7 nog wel vier keer het houtwerk. 
,,Ik ben tevreden over deze wedstrijd,” sprak trainer John van Kaam. ,,In de tweede helft hadden we het veld echter vaker groot moeten maken. Op die manier hadden we gemakkelijker doelpunten kunnen scoren.” 

Doelpunten Feyenoord:
Abdel Nouamani (4x), Cas Hufkens (3x), Ryan Jasper (2x), Naut van Tol (2x), Menno van den Haselkamp (2x) en Joshua Boelhouwers (2x). 

Spelers Feyenoord:
Joshua Reit, Joshua Bastien, Naut van Tol, Ryan Jasper, Niek den Dulk, Cas Hufkens, Menno van den Haselkamp, Abdel Nouamani, Marouan Koelewijn en Diordano Adams.