Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
O8Zoetermeer1

Wedstrijdverslagen Feyenoord Voetbalschool 26-09-2015

Feyenoord O/7 verliest nipt met 4-3 in doelpuntrijke wedstrijd tegen Rhoon O/9

Feyenoord O/12 – RBC D1 5-0
De ruime overwinning die Feyenoord O/12 boekte op RBC D1 had nog veel ruimer kunnen uitvallen als de Rotterdamse thuisploeg nog zorgvuldiger was omgesprongen met de kansen. Ondanks de gemiste kansen mag het elftal van trainer Davey van den Berg tevreden zijn over het vertoonde spel, dat uiteindelijk dus een 5-0 overwinning opleverde.Feyenoord schoot uit de startblokken, want na twee minuten spelen verzilverde Gio-Renys Felicia direct zijn eerste kans. De 2-0, na een mooie aanval via Amir Rais, viel niet veel later. Feyenoorders Delano van der Heijden en Jayden Daleman kregen vervolgens enkele goede kansen op de 3-0, maar die bleef nog even uit. Remsey van der Linden, uit een hoekschop van Lars de Blok, tekende uiteindelijk wel voor dat derde doelpunt van de Rotterdammers. 
In de tweede helft kreeg Feyenoord al snel goede kansen, maar deze bleven onbenut. Pas in de 53ste minuut werd het 4-0, nadat Jamal Ourhis de bal over de RBC-doelman chipte. Het slotwoord was aan Amir Rais, die zijn tweede doelpunt van de dag maakte. 
,,We hebben niet onaardig gespeeld, maar we zijn wel slordig geweest in de afronding. Aan de andere kant hebben we wel weer de nul gehouden,” aldus trainer Davey van den Berg. 

Scoreverloop:
1-0 Gio-Renys Felicia
2-0 Amir Rais
3-0 Remsey van der Linden
4-0 Jamal Ourhis
5-0 Amir Rais

Opstelling Feyenoord: 
Tjeerd Dekker, Niels van Wingerden, Lamare Bogarde, Liam Oetoehganal, Lars de Blok; Amir Rais, Remsey van der Linden (30. Omar Mohamedhoesein), Jamal Ourhis; Jayden Daleman, Delano van der Heijden (30. Nesto Groen) en Gio-Renys Felicia (30. Quint van Dam). VOC D1 – Feyenoord O/11 1-1
VOC D1 en Feyenoord O/11 deelden zaterdag de punten. Die puntendeling gaf de verhoudingen tussen beide teams goed weer, want in de eerste helft had Feyenoord het betere van het spel, terwijl VOC na rust gevaarlijker was. Feyenoords doelpunt werd gemaakt door Mikai Kok-Liesdek. 
In de eerste helft ging de uitploeg, gecoacht door Martijn de Vries, het beste van start. Dat leidde na zo’n acht minuten spelen tot het openingsdoelpunt van Mikai Kok-Liesdek. Voor hem was dit doelpunt misschien nog net wat bijzonderder, want hij scoorde tegen zijn oude club.
Na de pauze ging VOC D1 op zoek naar de gelijkmaker. Via hoge ballen, uit hoekschoppen en vrije trappen, werd de thuisploeg gevaarlijk. Zo’n tien minuten voor het eindsignaal kregen de gastheren loon na werken. Feyenoorddoelman Jaimy Groenen was kansloos op een mooie inzet van de thuisploeg: 1-1. 
Via invaller Jordan Zirkzee en Rico Speksnijder kreeg de Rotterdamse uitploeg in de slotfase nog kansjes op de 1-2, maar die bleef uiteindelijk uit. 
,,Ik denk dat 1-1 een terechte uitslag is,” vertelde trainer De Vries, die geen beroep kon doen op Luciano Pronk (ziek), Maurits Prins en Nick de Jong (beide geblesseerd).

Scoreverloop:
0-1    Mikai Kok-Liesdek
1-1

Opstelling Feyenoord: 
Jaimy Groenen, Lars de Blok, Paris Elmensdorp, Vince van der Pol (40. Imran el Yourghi), Romano van Beek; Anthoni-Djibu Milambo, Ismaël Oulad M’Hand (30. Maxwell Sam-Sin), Thijs Dame; Jaden Slory (50. Jordan Zirkzee), Mikai Kok-Liesdek en Rico Speksnijder. 


Excelsior Rotterdam O/11 – Feyenoord O/10 1-1
Excelsior Rotterdam O/11 en Feyenoord O/10 kwamen zaterdag allebei één keer tot scoren en deelden dus de punten. Beide Rotterdamse ploegen gaven elkaar in de eerste helft niet veel toe en ook na rust was het niveauverschil niet heel groot. 
Voor rust gaven beide ploegen dus niet veel weg. Na 26 minuten kregen de bezoekers uit Rotterdam-Zuid een corner toegekend, die door Excelsior Rotterdam niet goed verwerkt kon worden. Feyenoorder Badder Talhaoui was er als de kippen bij om de bal tegen de touwen te schieten: 0-1. 
Het antwoord van de Kralingse thuisploeg volgde direct na rust: een foutje in de Feyenoordverdediging werd afgestraft: 1-1. Beide ploegen kregen vervolgens nog wat kansen, de grootste van die kansen was voor de thuisploeg. Feyenoordkeeper Tim Haksteeg redde echter op knappe wijze. 
,,Er zat misschien wel meer in vandaag, maar de jongens hebben in ieder geval gestreden,” sprak Feyenoordcoach Marchanno Schultz na de stadsderby. ,,We moeten nog leren om de gehele wedstrijd geconcentreerd te blijven.” 

Scoreverloop:
1-0 Badder Talhaoui
1-1

Spelers Feyenoord: 
Tim Haksteeg, Avery Appiah, Imran el Yourghi, Mink Nipius, Tyron Mensah, Badder Talhaoui, Goof Schippers, Jordan Zirkzee, Furkan Ulutas, Sten Janssen, Guy van Welij en Kiani Inge. 


TOGB O/10 – Feyenoord O/10 0-9
Feyenoord O/10 kende geen enkele moeite met de koploper van de bekerpoule, TOGB O/10, en kwam tot een 0-9 overwinning. Door doelpunten van Jermain Fernandes, Zino Sneijer en Ronaldo Hiwat had de uitploeg uit Rotterdam-Zuid halverwege al een riante voorsprong. In de tweede helft deed Feyenoord er nog een schepje bovenop. 
Feyenoord combineerde vanaf het eerste fluitsignaal goed richting het doel van TOGB. De bezoekers, gecoacht door Glenn van der Kraan, hanteerden daarnaast een hoog baltempo. Mede hierdoor leidde Feyenoord halverwege met 0-3. 
In de tweede helft ging het zowaar nog beter. Feyenoorder Jermain Fernandes, die ook het openingsdoelpunt al voor zijn rekening had genomen, trof nog drie keer doel. Vooral de 0-6 was van grote schoonheid. Een steekbal van Ivanildo da Silva Mendes op Zino Sneijer, die drie man omspeelde, kwam voor de voeten van Jermain Fernandes terecht, die simpel kon afronden. In de slotfase bepaalde Ronaldo Hiwat de eindstand op 0-9. 
,,Ik ben ontzettend trots op de jongens. Ze hebben goed gespeeld en ook nog eens de kansen goed afgemaakt,” luidde het oordeel van oefenmeester Van der Kraan. 

Scoreverloop:
0-1 Jermain Fernandes
0-2 Zino Sneijer
0-3 Ronaldo Hiwat
0-4 Jermain Fernandes
0-5 Nathan la Cruz-Ekimova
0-6 Jermain Fernandes
0-7 Zino Sneijer
0-8 Jermain Fernandes
0-9 Ronaldo Hiwat

Spelers Feyenoord: 
Ivar Joels, Ivanildo da Silva Mendes, Zino Sneijer, Björn Otte, Thomas van Zijp, Illajh de Ruijter, Nathan la Cruz-Ekimova, Soufiane Ben Addi, Ronaldo Hiwat, Jermain Fernandes en Mike Kleijn. 


Feyenoord O/9 – Capelle O/9 9-0 
Feyenoord O/9 liet de leeftijdsgenoten van Capelle zaterdagochtend kansloos: 9-0. De ploeg van trainer Leen Boer scoorde in het eerste bedrijf drie keer en deed er na de pauze nog een schepje bovenop. In de slotfase tekende Mike Roovers voor een officiële hattrick. 
In de eerste helft kwam Feyenoord weliswaar op voorsprong via Moreno Gompel, goed voetbal liet het maar bij vlagen zien. De spelers van de thuisploeg slaagden er niet in om het veld goed groot te houden. Via Chivano Pocorni (mooi afstandsschot) en Divaio Sequira (een schitterend hakje achter het standbeen) liep de score nog wel op naar 3-0. In de tweede helft voetbalde Feyenoord een stuk beter. De Feyenoorders hadden oog voor elkaar en kwamen via een goede kopbal van Jayden Boelhouwers, na een hoekschop van Divaio Sequira, op 4-0. Een snelle omschakeling van Feyenoord betekende de 5-0 (van Mike Roovers), die in de slotfase de hoofdrol voor zich opeiste. Voordat hij zijn officiële hattrick realiseerde, vond ook Senna Steevens het doel. 
,,In de eerste helft ontbrak het overzicht, maar dat was na rust wel aanwezig,” aldus Feyenoordcoach Leen Boer.  

Scoreverloop:
1-0 Moreno Gompel
2-0 Chivano Pocorni
3-0 Divaio Sequira
4-0 Jayden Boelhouwers
5-0 Mike Roovers
6-0 Senna Steevens
7-0 Mike Roovers
8-0 Mike Roovers
9-0 Mike Roovers

Spelers Feyenoord: 
Youri Stam, Daan Hartman, Senna Steevens, Chivano Pocorni, Lucas Gardenier, Divaio Sequira, Mike Roovers, Younes Jaber el Meftahi, Jayden Boelhouwers, Jeyano Fortes Rocha en Moreno Gompel. 


Feyenoord O/9 – Binnenmaas O/9 9-0
Feyenoord O/9 boekte op het eigen Varkenoord een ruime overwinning op Binnenmaas O/9 (9-0), maar overtuigde eigenlijk geen moment. De ploeg van trainer Dane Brard scoorde er in de slotfase nog wel lustig op los. 
In een eenzijdige eerste helft kwam Feyenoord aan de leiding via twee doelpunten van Noah el Makhi. De Rotterdamse gastheren liepen in de eerste helft uit naar een 5-0 voorsprong en zagen onder meer Sil Zwanenburg op fraaie wijze scoren. De Feyenoorder nam de bal in het as van het veld aan, draaide en schoot de bal met zijn linkerbeen in de verste kruising. Na de pauze gebeurde er lange tijd niets. In de laatste vijf minuten schroefde de thuisclub het niveau nog een keer op. In vijf minuten werd er nog vier keer raak geschoten. 
,,Van onze kant was dit een matte wedstrijd,” luidde de korte conclusie van Feyenoordtrainer Dane Brard. 

Doelpunten Feyenoord:
Tobias van den Elshout (2x), Rayan Boulahrouz (2x), Noah el Makhi (2x), Efe Kasembeg, Sil Zwanenburg en Hamza Boujdaine. 

Spelers Feyenoord: 
Ivan Sahinbas, Rayan Boulahrouz, Noah el Makhi, Efe Kasembeg, Luuk Koppert, Nick van Riel, Sil Zwanenburg, Hamza Boujdaine, Szymon Pycek, Tobias van den Elshout en Teun van der Ent. 


SHO O/8 – Feyenoord O/8 1-1
Feyenoord O/8 heeft een punt overgehouden aan de uitwedstrijd tegen SHO O/8. In Oud-Beijerland kwam het team van oefenmeester John van Kaam nog wel op voorsprong via Abdullah Akachar, maar vlak voor het eindsignaal kwam de thuisploeg toch nog langszij. 
In de eerste helft ging Feyenoord niet goed om met de ruimte op het veld. De ruimte lag er wel, maar telkens draaiden de Feyenoorders de drukte in. Alleen Simon Groenendijk dook een keer gevaarlijk op voor het doel van SHO, maar verdere kansen bleven uit. 
Na de pauze kwam Feyenoord al snel aan de leiding. Een goed uitgespeelde aanval werd door Abdullah Akachar afgerond: 0-1.
De Rotterdamse uitploeg kreeg vervolgens een paar keer de gelegenheid om een overtalsituatie uit te spelen, maar slaagde daar niet in. Feyenoord kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd, want uit een corner viel vijf minuten voor tijd alsnog de gelijkmaker. Feyenoordspeler Abdullah Akachar verscheen in de laatste minuten nog een keer voor de SHO-keeper, maar schoot zelf, terwijl de bal afspelen een betere keuze was geweest. 
,,Over vandaag ben ik niet echt tevreden. We hebben geen goed voetbal laten zien,” aldus Feyenoordcoach Van Kaam. 

Scoreverloop:
0-1 Abdullah Akachar
1-1

Spelers Feyenoord: 
Joshua Reit, Tim Homan, Sem Nobel, Steven Ockeloen, Maxim van der Kraaij, Abdullah Akachar, Matthew Amoah, Tijs Halbe, Simon Groenendijk en Imran el Yourghi.


Feyenoord O/8 – Zoetermeer O/8 11-2
Feyenoord O/8 liet Zoetermeer O/8 zaterdagmorgen kansloos. Het team van oefenmeester Ronald van Lent scoorde in totaal elf keer en zag de bezoekers uit Zoetermeer slechts twee keer doel treffen. 
In de eerste helft leek het er overigens nog niet op dat Feyenoord zou gaan uitlopen naar een ruime zege. De Rotterdammers kwamen weliswaar op voorsprong via Jaden de Guzman, het antwoord van Zoetermeer O/8 volgde snel. Via Yannick van Bommel, die een hoekschop in een keer in het Zoetermeerse doel draaide, werd het 2-1.Na de kantenwisseling ging het lopen aan Rotterdamse kant. De Feyenoorders hielden het veld goed groot en scoorden er flink op los. Dani van Loenen trof in het tweede deel zelfs vijf keer doel. 
,,We leken in de eerste helft nog niet helemaal wakker, maar gelukkig hebben de jongens in de rust goed geluisterd naar de aanwijzingen van trainer Etienne en mij. Het veld werd in de tweede helft goed groot gehouden,” vertelde coach Van Lent. 

Doelpunten Feyenoord:
Dani van Loenen (5x), Kelvin Neijenhuis (2x), Yannick van Bommel, Jaden de Guzman, Nicky Rueck en eigen doelpunt tegenstander.

Spelers Feyenoord: 
Levy Kemp, Nnamdi Koka, Naut van Tol, Arman Nahany, Jaden de Guzman, Yannick van Bommel, Dani van Loenen, Jeremiah Nirk, Kelvin Neijenhuis en Nicky Rueck. 


Feyenoord O/7 – Rhoon O/9 4-5
Feyenoord O/7 en Rhoon O/9 deden zaterdag nauwelijks voor elkaar onder, maar toch ging de uitploeg met drie punten naar huis. Toen Rhoon na rust de 2-5 maakte, leek de wedstrijd beslist. Feyenoord knokte zich nog knap terug, maar verder dan 4-5 kwam het elftal van trainer Harrie Nugteren niet. 
In de eerste helft kwamen de bezoekers op 0-2. Feyenoorder Joshua Bastien deed vervolgens wat terug, nadat de Rhoon-doelman de bal niet vast kon houden. Nog voor de pauze liepen de bezoekers uit naar 1-4, waarna Cas Hufkens vanuit een hoekschop de ruststand op 2-4 bepaalde. Na de pauze kwam Rhoon weer als eerst tot scoren, maar via Dean de Kraaij, die direct vanaf de aftrap met een knappe solo de 3-5 maakte, en Xavi Brank werd het weer spannend. Na het vierde Feyenoorddoelpunt werd er echter direct afgefloten. 
,,Jammer dat we geen puntje aan deze wedstrijd hebben overgehouden,” sprak Nugteren. ,,De jongens gaan steeds beter voetballen en hadden vandaag een beetje pech.” 

Scoreverloop:
0-1
0-2
1-2 Joshua Bastien
1-3
1-4
2-4 Cas Hufkens
2-5
3-5 Dean de Kraaij
4-5 Xavi Brank

Spelers Feyenoord: 
Thomas Slomp, Dean de Kraaij, Xavi Brank, Thomas Slomp, Diordano Adams, Cas Hufkens, Marouan Koelewijn, Menno van den Haselkamp, Joshua Bastien, Niek den Dulk, Abdel Nouamani en Ryan Jasper.