O7Nieuwerkerk3

Wedstrijdverslagen Feyenoord Voetbalschool 19 december 2015

Feyenoord O/10 geplaatst voor volgende bekerronde

Feyenoord O/10 – DSO O/10 2-1
Feyenoord O/10 plaatste zich zaterdagmorgen voor de volgende ronde van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Marchanno Schultz won de laatste wedstrijd van 2015 met 2-1 van DSO O/10. Namens de Rotterdammers vonden Furkan Ulutas en Jermain Fernandes het net.
Al vroeg in de wedstrijd kwam Feyenoord op voorsprong. Tyron Mensah vond na amper drie minuten spelen Furkan Ulutas, die goed afrondde: 1-0.
Het duurde vervolgens tot de 27ste minuut tot Feyenoord opnieuw tot scoren kwam. DSO O/10 maakte het Feyenoord O/10 de gehele eerste helft lastig door goed te verdedigen, maar op slag van rust sloeg Feyenoorder Jermain Fernandes dus alsnog toe: 2-0.

In de tweede helft zakte het niveau van de wedstrijd wat weg, maar beide ploegen toonden wel inzet. Zo’n tien minuten voor het eindsignaal produceerden de bezoekers de aansluitingstreffer, maar verder zouden zij nooit komen.
,,Over het laatste half jaar gezien kan ik wel zeggen dat de jongens elke keer weer stappen gemaakt hebben. Zowel op de trainingen als in de wedstrijden. Ze willen graag leren en beter worden,” aldus Feyenoordcoach Schultz.

1-0 Furkan Ulutas
2-0 Jermain Fernandes
2-1

Spelers Feyenoord:
Tim Haksteeg, Ivanildo da Silva Mendes, Bader Talhaoui, Brooklyn Minnaar, Avery Appiah, Illajh de Ruijter, Tyron Mensah, Furkan Ulutas, Illias Mouh, Jermain Fernandes, Nathan la Cruz-Ekimova en Guy van Welij.

RKDEO F1 – Feyenoord O/9 0-13
Feyenoord O/9 kende zaterdag geen enkele moeite met RKDEO F1. De ploeg van oefenmeester Leen Boer scoorde in totaal dertien keer en kreeg geen enkel doelpunt tegen.
Al vanaf het eerste fluitsignaal was duidelijk dat Feyenoord de bovenliggende partij was. Via Younes Jaber el Meftahi werd de score geopend, waarna Jeyano Fortes Rocha de 0-2 voor zijn rekening nam. Nadat Younes Jaber Meftahi zijn tweede doelpunt van de dag had gemaakt, kwam ook Jaden de Guzman, tegen zijn oude club, tot scoren. Feyenoordspelers Younes Jaber el Meftahi, Noah el Makhi en Mike Roovers bepaalden de ruststand op 0-7.
In de tweede helft maakte Sil Zwanenburg, die ook al betrokken was bij de 0-6 van Noah el Makhi, op fraaie wijze de 0-8. Met een mooi stiftje verschalkte hij de RKDEO-doelman. Na de 0-9 van Chivano Pocorni schoot Noah el Makhi twee keer met scherp, waarna Jaden de Guzman de 0-12 maakte na een goede actie van Chivano Pocorni. Het slotwoord was aan Younes Jaber el Meftahi, die zijn vierde doelpunt van de dag maakte.
,,We hebben vandaag heel veel balbezit gehad en onze keeper Youri Stam heeft slechts een keer de bal gehad,” aldus Feyenoordtrainer Leen Boer.

0-13 Younes Jaber el Meftahi

Youri Stam, Rayan Boulahrouz, Senna Stevens, Mike Roovers, Sil Zwanenburg, Chivano Pocorni, Jaden de Guzman, Noah el Makhi, Younes Jaber el Meftahi en Jeyano Fortes Rocha.

CVV Zwervers F1 – Feyenoord O/8 0-2
Feyenoord O/8 boekte zaterdag een goede overwinning bij het hoogste F-team van CVV Zwervers. De ploeg van oefenmeester Ronald van Lent kwam in een spannende wedstrijd pas na rust tot scoren via Tim Homan en Nnamdi Koka: 0-2.
In de eerste helft deden beide ploegen nauwelijks voor elkaar onder. Zowel de thuisploeg als de bezoekers uit Rotterdam-Zuid kregen mogelijkheden. Via een inzet van Abdullah Akachar kwam Feyenoord het meest dichtbij. CVV Zwervers F1 kreeg eveneens een aantal goede kansen, maar telkens trad Joshua Reit goed, handelend op.
Halverwege het tweede bedrijf kwam Feyenoord op voorsprong. Een hoekschop van Abdullah Akachar werd door Tim Homan, die goed voor zijn directe tegenstander kwam, goed afgemaakt: 0-1. Vlak voor tijd gooide Feyenoord de wedstrijd definitief in het slot. Een assist van opnieuw Abdullah Akachar werd ditmaal door Nnamdi Koka omgezet in een doelpunt: 0-2.
,,Ik ben trots op mijn spelers,” vertelde trainer Van Lent. ,,Ook vind ik het knap hoe we in deze hoofdklassepoule stand houden.”

0-1 Tim Homan
0-2 Nnamdi Koka

Joshua Reit, Daan Hartman, Tim Homan, Dean de Kraaij, Nnamdi Koka, Dani van Loenen, Abdullah Akachar, Maxim van der Kaaij en Matthew Amoah.

Barendrecht F3 – Feyenoord O/8 0-10
Feyenoord O/8 kwam tegen Barendrecht F3 tot een monsterzege: 0-10. De ploeg van trainer John van Kaam kwam in de eerste helft al zes keer tot scoren. Namens de Rotterdammers maakte Xavi Brank in totaal vier doelpunten.
Feyenoord begon matig aan de wedstrijd. In de openingsfase lag het speltempo bij de bezoekers te laag, waardoor er weinig kansen gecreëerd werden. Feyenoorder Xavi Brank opende toch de score. Dit leidde niet tot een betere fase, maar via opnieuw Xavi Brank werd het toch 0-2. Naarmate de eerste helft vorderde gingen de Rotterdammers beter spelen en via Tobias van den Elshout, Yannick van Bommel, Tijs Halbe en Arman Nahany werd de score opgevoerd (0-6).
In de tweede helft kwam Feyenoord O/8 beter voor de dag. Met goed combinatievoetbal trok de uitploeg ten strijde en via opnieuw twee opeenvolgende doelpunten van Xavi Brank werd het 0-8. Feyenoordspelers Tijs Halbe en Kelvin Neijenhuis zorgden er in de slotfase voor dat het zelfs nog 0-10 werd.
,,Het speltempo lag in de tweede helft hoger, waardoor we meer kansen konden creëren,” aldus Feyenoordcoach John van Kaam.

0-10 Kelvin Neijenhuis

Thomas Slomp, Nicky Rueck, Lucas Gardenier, Tobias van den Elshout, Kelvin Neijenhuis, Arman Nahany, Xavi Brank, Yannick van Bommel en Tijs Halbe.

Feyenoord O/7 – Nieuwerkerk F5 5-2
Feyenoord O/7 en Nieuwerkerk F5 hielden elkaar zaterdag in de eerste helft nog in evenwicht (2-2), maar na de pauze liep de thuisploeg uit Rotterdam-Zuid weg bij de bezoekers: 5-2. Namens Feyenoord scoorden Simon Groenendijk (3x) en Jeremiah Nirk.
Feyenoord O/7 kende op het eigen Varkenoord een goede start. Door twee, opeenvolgende treffers van Simon Groenendijk kwamen de Rotterdammers met 2-0 aan de leiding. Toch bleken deze doelpunten niet genoeg om met een voorsprong de kleedkamer op te zoeken. Nieuwerkerk scoorde net als Feyenoord twee keer in de eerste helft.

Na de pauze was Feyenoord de betere ploeg. De spelers van de thuisploeg speelden goed samen en keken ook goed achterom als de aanval gezocht werd. Met zijn derde doelpunt van de dag completeerde Simon Groenendijk zijn officieuze hattrick. Om dat ook Jeremiah Nirk in de slotfase nog twee keer het doel vond, werd het uiteindelijk 5-2.
,,Mijn spelers hebben vandaag goed samenspel laten zien,” aldus Feyenoordtrainer Harrie Nugteren, die geen beroep kon doen op Ryan Jasper.

1-0 Simon Groenendijk
2-0 Simon Groenendijk