Fanshop Tegemoetkoming
Fanshop Tegemoetkoming

Wedstrijdverslagen Feyenoord Voetbalschool 15 augustus 2015

Lees hier de verslagen van de vriendschappelijke wedstrijden gespeeld bij VDL in Maassluis

Feyenoord O/12 – VOC O/13 6-0

Met drie trainingen achter de rug kwam Feyenoord O/12 zaterdagochtend voor het eerst in het nieuwe seizoen in wedstrijdverband in actie. Het elftal van trainer Davey van den Berg zegevierde eenvoudig tegen het D1-team van VOC: 6-0. Na een rommelige beginfase bleek dat de ploeg uit Rotterdam-Zuid het beste van het spel had. Omar Mohamedhoesein opende de score in de vierde minuut, waarna aanvaller Nesto Groen de marge vier minuten voor het rustsignaal verdubbelde. 
Na rust was Delano van der Heijden de meest opvallende man in Feyenoordshirt. De invaller tekende namelijk voor een officiële hattrick en maakte als klap op de vuurpijl ook nog de 6-0 in de slotfase. Bij Feyenoord debuteerde Quint van Dam. 
,,Ik vond ons in de tweede helft beter dan voor rust,” sprak Feyenoordcoach Van den Berg na afloop. ,,We gaan komende week lekker verder trainen en komen volgend weekend uit op een internationaal toernooi in Maasbree. Daar kunnen we ons meten met onder andere Chelsea, PSV en AZ.” 

Scoreverloop:
1-0 Omar Mohamedhoesein
2-0 Nesto Groen
3-0 Delano van der Heijden
4-0 Delano van der Heijden
5-0 Delano van der Heijden
6-0 Delano van der Heijden

Basisopstelling Feyenoord:
Tijn Stehmann, Niels van Wingerden, Lamare Bogarde, Mees van Tol, Siem de Moes; Omar Mohamedhoesein, Remsey van der Linden, Lars de Blok; Jayden Daleman, Nesto Groen en Gio-Renys Felicia. 
Wissels: Amir Rais, Jamal Ourhis, Delano van der Heijden, Liam Oetoehganal, Quint van Dam en Tjeerd Dekker. Feyenoord O/11 – RCL O/12 2-0

De spelers van Feyenoord O/11 sloten hun eerste wedstrijd op groot veld af met een overwinning. Het team van trainer Martijn de Vries legde de basis voor die oefenzege in de tweede helft, waarin Thijs Dame en Jaden Slory de doelpunten verzorgden: 2-0. 
In de openingsfase waren de Feyenoordspelers enigszins zoekende. Al snel vond het elftal van trainer De Vries wat meer zijn draai, waardoor het goed druk kon uitoefenen op tegenstander RCL O/12. Dat veel kansen leidde dat niet. Na de kantenwisseling kwam Feyenoord O/11 wat minder uit de startblokken, maar na een kwartier lukte het de ploeg uit Rotterdam-Zuid weer op druk te zetten op de tegenstander. Dat resulteerde in de fraaie openingstreffer van Thijs Dame, die zijn debuut in het Feyenoordshirt dus opluisterde met een treffer. Aanvaller Jaden Slory maakte vlak voor tijd een einde aan de wedstrijd, door de bal na een goede actie tegen de touwen te schieten: 2-0. 
,,Na een onwennige beginfase hebben we een goede wedstrijd op de mat gelegd,” aldus Feyenoordcoach De Vries, die Mike Kleijn (vakantie) nog miste. 

Scoreverloop:
1-0 Thijs Dame
2-0 Jaden Slory

Opstelling Feyenoord:
Jaimy Groenen, Maurits Prins, Paris Elmensdorp, Nick de Jong, Vince van der Pol; Anthoni Djibu-Milambo, Ismaël Oulad M’Hand, Romano van Beek; Jaden Slory, Milan Fuertes Plana en Rico Speksnijder.
Wissels: Luciano Pronk, Maxwell Sam-Sin, Thijs Dame en Lars van de Giessen. Feyenoord O/10 – VELO O/11 7-3

De eerste oefenwedstrijd van het seizoen werd door Feyenoord O/10 omgezet in een 7-3 overwinning. De ploeg van oefenmeester Glenn van der Kraan combineerde goed en vond in Jordan Zirkzee (vier keer) en Jermain Fernandes (drie keer) de doelpuntenmakers. 
In de eerste helft gaven beide ploegen elkaar niets cadeau. De Rotterdamse thuisploeg kwam via Jordan Zirkzee weliswaar op voorsprong, maar niet veel later kwam VELO O/11 alweer langszij. Een nieuwe voorsprong voor Feyenoord, via Jermain Fernandes, werd door de bezoekers opnieuw ongedaan gemaakt, waarna Feyenoord wat verder afstand nam. In de tweede helft bleek die marge genoeg en via twee treffers van Jordan Zirkzee, bij een 5-3 stand, liepen de gastheren zelfs uit naar 7-3. ,,De jongens van VELO E1 zijn een jaar ouder, maar fysiek zijn we eigenlijk niet in de problemen gekomen. Dat komt omdat we goed combineerden. Verbeterpunten zijn het benutten van de ruimtes en het overbruggen van de grotere afstanden,” aldus coach Van der Kraan. 

Scoreverloop:
1-0 Jordan Zirkzee
1-1
2-1 Jermain Fernandes
2-2
3-2 Jordan Zirkzee
4-2 Jermain Fernandes
4-3
5-3 Jermain Fernandes
6-3 Jordan Zirkzee
7-3 Jordan Zirkzee

Spelers Feyenoord:
Tim Haksteeg, Thomas van Zijp, Mink Nipius, Avery Appiah, Furkan Ulutas, Tyrron Mensah, Jermain Fernandes, Ronaldo Hiwat, Guy van Welij, Brooklyn Minnaar en Jordan Zirkzee. Feyenoord O/10 – RBC O/11 11-0

Feyenoord O/10 had geen kind aan RBC O/11. De ploeg van trainer Marchanno Schultz verscheen gemotiveerd aan de start van het eerste oefenduel en stopte pas toen het scorebord 11-0 aangaf. 
Vanaf het eerste fluitsignaal van de arbiter was duidelijk dat de Rotterdammers de sterkste van de twee ploegen was. Via Sten Janssen (tweemaal) en Imran el Yourgi pakte Feyenoord al snel een 3-0 voorsprong. RBC kreeg geen kans en zag Feyenoord alleen maar verder uitlopen. Bij een 8-0 stand zorgde Sten Janssen met zijn derde treffer van de dag voor de 9-0, waarna Ilias Mouh het tiental aan Feyenoorddoelpunten completeerde. In de laatste minuten zette ook Goof Schippers zichzelf in het lijstje met doelpuntenmakers. ,,Dit was voor de jongens weer de eerste wedstrijd van het seizoen en dan is het altijd spannend hoe dat gaat. Zeker voor de nieuwe jongens. Iedereen heeft het goed gedaan. Ik heb goede aanvallen gezien, waaruit mooie doelpunten voortkwamen,” aldus trainer Marchanno Schultz. 

Scoreverloop:
1-0 Sten Janssen
2-0 Imran el Yourghi
3-0 Sten Janssen
4-0 Kiani Inge
5-0 Imran el Yourghi
6-0 Björn Otte
7-0 Ilias Mouh
8-0 Kiani Inge
9-0 Sten Janssen
10-0 Ilias Mouh
11-0 Goof Schippers

Spelers Feyenoord:
Imran el Yourghi, Ivanildo da Silva Mendes, Zino Sneijer, Illajh de Ruijter, Björn Otte, Ilias Mouh, Sten Janssen, Kiani Inge, Ty-Shaun van Gonter en Goof Schippers. 


Feyenoord O/9 – Buitenboys O/10 6-3

Feyenoord O/9 heeft het eerste oefenduel na het zomerreces omgezet in een 6-3 overwinning. Op het complex van VDL in Maassluis was het team van trainer Leen Boer sterker dan de E-pupillen van Buitenboys. 
Het O/9-team van Feyenoord boekte dus een overwinning, maar toch was het Buitenboys O/10 dat op voorsprong kwam. Het antwoord van de Rotterdammers volgde snel met de gelijkmaker van Divaio Sequira. Feyenoordspeler Younes Jaber el Meftahi verzorgde de 2-1. Na de 2-2 van de uitploeg sloeg Feyenoord een definitief gat door uit te lopen naar 5-2. Daan Hartman, Jeyano Fortes Rocha en Rayan Boulahrouz tekenden voor de Feyenoorddoelpunten.Na de 5-3 van Buitenboys, die uit een hoekschop tot stand kwam, was het laatste woord aan Feyenoord. Daan Hartman bepaalde, met zijn tweede doelpunt van de dag, de eindstand op 6-3. 
,,Ik heb vandaag goede en minder goede dingen gezien,” sprak trainer Leen Boer. ,,De jongens hadden oog voor elkaar en daaruit kwamen mooie combinaties voort. Hiermee kunnen we aan de slag.” 

Scoreverloop:
0-1
1-1 Divaio Sequira
2-1 Younes Jaber el Meftahi
2-2
3-2 Daan Hartman
4-2 Jeyano Fortes Rocha
5-2 Rayan Boulahrouz
5-3
6-3 Daan Hartman

Spelers Feyenoord:
Youri Stam, Rayan Boulahrouz, Senna Steevens, Daan Hartman, Tobias van den Elshout, Mike Roovers, Jeyano Fortes Rocha, Younes Jaber el Meftahi, Divaio Sequira en Chivano Pocorni.Feyenoord O/9 – Spijkenisse O/9 6-6

Feyenoord O/9 opende het seizoen 2015-2016 met een spectaculair gelijkspel in het oefenduel tegen Spijkenisse O/9. Zowel de Rotterdammers als de bezoekers uit Spijkenisse scoorde zes keer: 6-6. 
De wedstrijd tussen de leeftijdsgenoten van Feyenoord en Spijkenisse ging direct met veel spektakel van start. Na de openingstreffer van Spijkenisse, tekende de bedrijvige Moreno Gompel, die veel gevaar stichtte met zijn acties, op een mooie manier voor de 1-1. De uitploeg liep vervolgens uit naar 1-3, waarna Efe Kasembeg de 2-3 maakte. Na de 2-4 leek Spijkenisse op weg naar de overwinning, maar Feyenoord draaide het duel door drie, opeenvolgende doelpunten compleet om. Spijkenisse pakte de leiding in de slotfase van de wedstrijd terug (5-6), maar in de laatste minuten bepaalde Feyenoorder Szymon Pycek de uitslag op 6-6. 
,,Het was soms nog een beetje onwennig, maar bij vlagen zag het er goed uit,” aldus trainer Dane Brard, die Luuk Koppert, Jayden Boelhouwers en Sil Zwanenburg zag debuteren in Feyenoordshirt. 

Scoreverloop:
0-1
1-1 Moreno Gompel
1-2
1-3
2-3 Efe Kasembeg
2-4
3-4 Jayden Boelhouwers
4-4 Teun van der Ent
5-4 Efe Kasembeg
5-5
5-6
6-6 Szymon Pycek

Spelers Feyenoord:
Youri Stam, Luuk Koppert, Teun van der Ent, Lucas Gardenier, Sil Zwanenburg, Jaden de Guzman, Jayden Boelhouwers, Moreno Gompel, Efe Kasembeg en Szymon Pycek. 


Feyenoord O/8 – Buitenboys O/9 7-2

Feyenoord O/8 startte dinsdag het seizoen met de eerste training en besloot de eerste week met een goede oefenzege op Buitenboys O/9. De ploeg van trainer John van Kaam kwam goed voor de dag en zegevierde uiteindelijk met 7-2.
In de eerste tien minuten bleven doelpunten uit, maar na de 1-0 van Jeremiah Nirk ging het hard. Ook Feyenoorder Steven Ockeloen en Maxim van der Kaaij kwamen voor rust tot scoren en toen een Buitenboys-speler de ongelukkig achter zijn eigen doelman werkte, werd het zelfs 4-0. 
Xavi Brank zette vervolgens zijn naam achter de 5-0, waarna Feyenoordspeler Dean de Kraaij de bal ongelukkig in eigen doel schoot. Feyenoord liep vervolgens wel verder uit door doelpunten van Sem Nobel en Jeremiah Nirk. In de slotfase bepaalden de bezoekers de eindstand op 7-2. 
,,Het verbaasde me hoe goed er vandaag al gevoetbald werd,” sprak trainer Van Kaam. ,,Ik heb goede combinaties gezien, leuk om te zien. In de eindfase vergaten we soms wel een beetje te verdedigen.” 

Scoreverloop:
1-0 Jeremiah Nirk
2-0 Steven Ockeloen
3-0 Maxim van der Kaaij
4-0 Eigen doelpunt
5-0 Xavi Brank
5-1
6-1 Sem Nobel
7-1 Jeremiah Nirk
7-2

Spelers Feyenoord:
Levy Kemp, Jeremiah Nirk, Steven Ockeloen, Arman Nahany, Tijs Halbe, Xavi Brank, Sem Nobel, Dean de Kraaij en Maxim van der Kaaij. 


Feyenoord O/8 – Alphense Boys O/9 1-6

Feyenoord O/8 opende het nieuwe seizoen met een oefenwedstrijd tegen hoofdklasser Alphense Boys O/9. De ploeg van trainer Ronald van Lent speelde naar behoren, maar kwam duidelijk wat tekort tegen de sterke bezoekers uit Alphen aan den Rijn: 1-6.
Alphense Boys O/9 kende een bliksemstart. Hoewel de Rotterdammers de aftrap hadden, lag de bal al snel in het Feyenoorddoel. De uitploeg scoorde vervolgens nog twee keer, maar via Kelvin Neijenhuis deed Feyenoord wat terug. Een vrije trap werd door deze Feyenoordspeler prachtig in de bovenhoek geschoten. Na de pauze ging Feyenoord op zoek naar de aansluitingstreffer, maar verder dan wat goede mogelijkheden kwam het team van coaches Ronald van Lent en Etienne Shew-Atjon niet. 
Alphense Boys toonde zich wel trefzeker, want na de 1-4, die uit de lucht kwam vallen, scoorde het nog twee keer: 1-6.
,,Ondanks deze nederlaag ben ik niet ontevreden,” sprak Van Lent. ,,Alphense Boys is een goede tegenstander, die we over twee weken weer tegenkomen.” 

Scoreverloop:
0-1
0-2
0-3
1-3 Kelvin Neijenhuis
1-4
1-5
1-6

Spelers Feyenoord:
Joshua Reit, Nnamdi Koka, Kelvin Neijenhuis, Dani van Loenen, Yannick van Bommel, Abdullah Akachar, Nick, Simon Groenendijk en Naut van Tol. 


Feyenoord O/7 – RBC O/9 3-7

Het nieuwste team van de Feyenoord Academy, Feyenoord O/7, bood een half uur lang goed tegenstand aan RBC O/9, maar kwam in de laatste tien minuten adem tekort. In die fase van de wedstrijd liep de tegenstander uit van 3-3 naar 3-7.
In de eerste helft waren beide ploegen gelijkwaardig aan elkaar. De Rotterdammers gingen het beste van start en pakten door doelpunten van Niek den Dulk en Abdel Nouamani een 2-0 voorsprong.RBC O/9 maakte die achterstand echter ongedaan en kwam vlak voor rust zelfs op 2-3. Feyenoorder Marouan Koelewijn zorgde er nog voor het rustsignaal voor dat beide ploegen de kleedkamers opzochten met een gelijke stand: 3-3. 
Na de pauze kon Feyenoord nog tien minuten aanhaken, maar in de slotfase bleek RBC over een langere adem te beschikken. Na de 3-4 liepen de doelpunten als rijpe appelen, waardoor het uiteindelijk 3-7 werd. 
,,Leuk om te zien dat de jongens een half uur goed weerstand boden,” aldus trainer Harrie Nugteren, die doelman Thomas Slomp een paar knappe reddingen zag verrichten. 


Scoreverloop:
1-0 Niek den Dulk
2-0 Abdel Nouamani
2-1
2-2
2-3
3-3 Marouan Koelewijn
3-4
3-5
3-6
3-7

Spelers Feyenoord: 
Thomas Slomp, Niek den Dulk, Abdel Nouamani, Marouan Koelewijn, Cas Hufkens, Didi Adams, Menno van den Haselkamp, Ryan Jasper en Joshua Reit.