Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
O12SpijkenisseT1

Wedstrijdverslagen Feyenoord Voetbalschool 12 september 2015

Feyenoord O12 wint voor tweede keer in een week van Spijkenisse O13

Feyenoord O/12 – Spijkenisse D1 2-0
Het tweede duel dat Feyenoord O/12 in kort tijdsbestek tegen Spijkenisse D1 speelde, leverde weer een overwinning op voor de Rotterdammers. Feyenoord trof Spijkenisse afgelopen woensdag om de tweede helft van een gestaakte bekerwedstrijd af te werken. Toen won het elftal van trainer Davey van den Berg met 6-0, zaterdag werd het 2-0. 
In tegenstelling tot het bekertreffen zetten de bezoekers zaterdag wel vroeg druk op de Feyenoorddefensie. Daar hadden de gastheren het aanvankelijk lastig meer, maar toch kwam Feyenoord in de eerste helft op voorsprong. Een hoekschop, genomen door Lars de Blok, werd door Gio-Renys Felicia binnen gewerkt: 1-0.In de tweede helft kwam Feyenoord meer aan voetballen toe. Gio-Renys Felicia kwam weer in scoringspositie, maar zijn inzet ging voorlangs. Even later was het wel raak en opnieuw was het Gio-Renys Felicia die zijn handtekening onder het doelpunt zette. Op fantastische wijze, de bal ging via de onderkant van de lat in het doel, rondde hij af. 
Na de 2-0 kwam Feyenoord nooit meer in de problemen. De beste kansen waren zelfs voor de thuisploeg, maar onder andere Quint van Dam en Lars de Blok (op de lat) troffen net geen doel.
,,Nadat we in de eerste helft wat moeite met het spel van Spijkenisse hadden, hebben we het in de tweede helft goed gedaan. In balbezit moeten we het nog wel wat gemakkelijker houden,” aldus Van den Berg.  

Scoreverloop:
1-0 Gio-Renys Felicia
2-0 Gio-Renys Felicia

Opstelling Feyenoord:
Tjeerd Dekker, Niels van Wingerden, Liam Oetoehganal, Remsey van der Linden, Siem de Moes; Omar Mohamedhoesein, Amir Rais (30. Jamal Ourhis), Lars de Blok; Delano van der Heijden, Nesto Groen (30. Quint van Dam) en Gio-Renys Felicia. Alphense Boys D2 – Feyenoord O/11 1-0
Feyenoord O/11 kwam zaterdag, op bezoek bij Alphense Boys D2, net tekort. Het elftal van coach Martijn de Vries werkte hard, maar kon na het tegendoelpunt niet meer terugkeren in de wedstrijd. 
Voor de pauze hielden beide ploegen elkaar in de wurggreep. De wedstrijd speelde zich veelal op het middenveld af, waardoor grote kansen uitbleven. Het spel ging dan wel over-en-weer, vloeiende aanvallen bleven uit. 
In de tweede helft kwam Feyenoord minder uit de startblokken. Alphense Boys kreeg ditmaal wel veel ruimte op het middenveld en kon zo gevaarlijker worden. Na 44 minuten kwam de thuisploeg ook tot scoren, nadat het via de linkerkant doorbrak.
Feyenoord gooide vervolgens alle schroom van zich af en ging op zoek naar de gelijkmaker. Dat leidde dat een goed, laatste kwartier, waarin de bezoekers duidelijk de overhand hadden. Feyenoorder Rico Speksnijder geselde de lat, maar dichterbij kwamen de Rotterdammers nooit. 
,,De jongens hebben vandaag hard gewerkt,” sprak De Vries, die geen beroep kon doen op Romano van Beek, Vince van de Pol, Jaden Slory en Ismail Oulad M’Hand (allemaal geblesseerd). ,,In het laatste kwartier speelden we goed, alleen is het jammer dat we niet eerder zo konden spelen.” 

Scoreverloop:
1-0

Opstelling Feyenoord:
Noël Reit, Imran el Yourghi, Luciano Pronk, Paris Elmensdorp, Nick de Jong; Thijs Dame, Antoni-Djibu Milambo, Mike Kleijn (30. Rico Speksnijder); Maurits Prins (30. Jordan Zirkzee), Mikai Kok-Liesdek en Maxwell Sam-Sin. 


Smitshoek O/10 – Feyenoord O/10 0-4
Feyenoord O/10 kwam zaterdagmorgen tot een 0-4 overwinning op bezoek bij Smitshoek O/10. Het team van oefenmeester Marchanno Schultz toonde zich vooral in de eerste helft sterk en scoorde voor rust al drie keer. 
Het eerste bedrijf werd dus goed aangevangen door de bezoekers uit Rotterdam. Al na zes minuten spelen opende Feyenoorder Illajh de Ruijter de score. Voor de kantenwisseling kwamen ook Jermain Fernandes en Bader Talhaoui namens Feyenoord tot scoren. 
Na rust zakte Feyenoord iets terug. Vooral in de aannames waren de Rotterdammers onnauwkeurig en Smitshoek leek daar een aantal keer van te kunnen profiteren. Telkens bleek Feyenoorddoelman Tim Haksteeg echter een sta-in-de-weg voor de gastheren. Door een treffer van Ilias Mouh won Feyenoord O/10 uiteindelijk met 0-4. 
,,De eerste helft kwamen we tot drie doelpunten, omdat de jongens elkaar de bal gunden. Soms letten we echter alleen op de bal en vergeten we de tegenstanders. In de tweede helft viel dat op,” aldus trainer Schultz. 

Scoreverloop:
0-1 Illajh de Ruijter
0-2 Jermain Fernandes
0-3 Bader Talhaoui
0-4 Ilias Mouh

Spelers Feyenoord:
Tim Haksteeg, Thomas van Zijp, Ivanildo da Silva Mendes, Lars van de Giessen, Zino Sneijer, Illajh de Ruijter, Ilias Mouh, Jermain Fernandes, Brooklyn Minnaar, Soufiane Ben Addi, Nathan la Cruz-Ekimova en Bader Talhaoui. 


Sparta Rotterdam O/10 – Feyenoord O/10 1-1
Sparta Rotterdam O/10 en Feyenoord O/10 sloten de stadsderby zaterdag onbeslist af. De thuisploeg uit Rotterdam-West had na rust de leiding genomen, maar via Kiani Inge kwam Feyenoord niet veel later langszij. 
In de eerste helft speelde Feyenoord goed. Met combinaties probeerden de spelers van trainer Glenn van der Kraan naar voren te komen. Daar slaagden de bezoekers uit Rotterdam-Zuid aardig in en via Ronaldo Hiwat en Furkan Ulutas kreeg Feyenoord twee goede mogelijkheden. Helaas stond het vizier bij beide spelers niet op scherp. 
Na de pauze kwam Sparta tegen de verhouding in op voorsprong uit een hoekschop. Het antwoord van Feyenoord volgde snel, want met een goed afstandsschot tekende Kiani Inge voor de snelle gelijkmaker. 
De uitploeg ging vervolgens op zoek naar de overwinning en kreeg daar tal van kansen voor. Na een prachtige aanval via Avery Appiah en Furkan Ulutas schoot Ronaldo Hiwat de bal voorlangs. Guy van Welij leek in de slotfase nog onreglementair gestopt te worden, maar de scheidsrechter besloot niet te fluiten. 
,,Complimenten voor het spel vandaag,” sprak trainer Van der Kraan. ,,Ik heb goed combinatievoetbal gezien met mooie aanvallen. Helaas vergeten we onszelf te belonen.” 

Scoreverloop:
1-0 
1-1 Kiani Inge

Spelers Feyenoord:
Ivar Joels, Avery Appiah, Mink Nipius, Bjorn Otte, Ty-Shaun van Gonter, Tyron Mensah, Ronaldo Hiwat, Guy van Welij, Kiani Inge, Furkan Ulutas en Goof Schippers. 


Schoonhoven O/9 – Feyenoord O/9 0-15
Feyenoord O/9 boekte afgelopen weekend een monsterzege bij Schoonhoven O/9. De ploeg van trainer Leen Boer scoorde in de eerste helft al zeven keer om in de tweede helft zelfs nog een keer meer te scoren. 
Al snel was duidelijk dat de Rotterdamse uitploeg de betere ploeg was. Dat kwam tot uitdrukking via de snelle 0-1 van Divaio Sequira, die na een één-tweetje met Efe Kasembeg goed afrondde. Met een afstandsschot tekende Tobias van den Elshout voor de 0-2, waarna Efe Kasembeg de 0-3 maakte. 
Na een 0-7 ruststand ging Feyenoord in het tweede bedrijf vrolijk door met het maken van doelpunten. Zowel Moreno Gompel als Younes Jaber el Meftahi troffen na rust drie keer doel. 
,,Ik ben heel tevreden over de wedstrijd van vandaag. De jongens pikken het goed op,” aldus trainer Leen Boer, die de gebleseerde Hamza Boujdaine miste. 

Scoreverloop:
0-1 Divaio Sequira
0-2 Tobias van den Elshout
0-3 Efe Kasembeg
0-4 Senna Steevens
0-5 Divaio Sequira
0-6 Jayden Boelhouwers
0-7 Efe Kasembeg
0-8 Teun van der Ent
0-9 Younes Jaber el Meftahi
0-10 Moreno Gompel
0-11 Moreno Gompel
0-12 Younes Jaber el Meftahi
0-13 Teun van der Ent
0-14 Younes Jaber el Meftahi
0-15  Moreno Gompel

Spelers Feyenoord:
Ivan Sahinbas, Tobias van den Elshout, Younes Jaber el Meftahi, Senna Steevens, Lucas Gardenier, Jayden Boelhouwers, Teun van der Ent, Divaio Sequira, Chivano Pocorni, Efe Kasembeg en Moreno Gompel. 


Barendrecht O/9 – Feyenoord O/9 0-4
Feyenoord O/9 hield aan het bezoek aan BVV Barendrecht drie punten over. De ploeg van trainer Dane Brard kwam in de eerste helft op voorsprong tegen Barendrecht O/9 en scoorde na de kantenwisseling nog drie keer: 0-4. 
In de eerste helft kreeg Feyenoord een aantal goede mogelijkheden. Toch stemde het spel van de Rotterdammers coach Brard niet helemaal tevreden, aangezien het veld vaak te klein werd gehouden. Hierdoor werd het spel wat rommelig. 
Na rust ging dat beter. Dat resulteerde in de 0-2 van Nick van Riel, die daarna op fraaie wijze ook de 0-3 maakte. Feyenoord miste vervolgens nog een aantal opgelegde kansen, maar via Sil Zwanenburg werd het nog wel 0-4. 
,,We hebben deze wedstrijd eigenlijk teveel kansen gemist, anders had de score een stuk hoger kunnen uitvallen,” aldus trainer Dane Brard. 

Scoreverloop:
0-1 Rayan Boulahrouz
0-2 Nick van Riel
0-3 Nick van Riel
0-4 Sil Zwanenburg

Spelers Feyenoord:
Youri Stam, Nick van Riel, Rayan Boulahrouz, Noah el Makhi, Sil Zwanenburg, Daan Hartman, Szymon Pycek, Imran el Yourghi, Jeyano Fortes Rocha, Jaden de Guzman en Mike Roovers. 


Feyenoord O/8 – Berkel O/8 4-3
Het Feyenoord O/8-team trok in een doelpuntrijke wedstrijd aan het langste einde. De ploeg van trainer Harrie Nugteren maakte het zichzelf daarbij wel lastig, want na een 2-0 voorsprong trokken telkens teveel spelers naar voren. Berkel O/8 kantelde het duel volledig (2-3), maar via twee doelpunten van Nnamdi Koka werd het alsnog 4-3. Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en creëerde in de eerste vijf minuten al direct drie goede mogelijkheden. Tot doelpunten leidden die kansen niet, maar niet veel later opende Nnamdi Koka de score alsnog. Feyenoorder Abdullah Akachar bepaalde de ruststand op 2-0. 
Na de pauze ontbrak de lijn in het spel van Feyenoord, dat daarvoor het deksel op de neus kreeg. Drie doelpunten van Berkel zorgden ervoor dat het opeens 2-3 stond. Nnamdi Koka tekende met zijn tweede treffer van de dag voor de 3-3, waarna hij met zijn officieuze hattrick Feyenoord de drie punten schonk. 
,,Dit was een leerzame wedstrijd, want de jongens weten nu dat ze ook achteruit moeten kijken als het goed gaat,” vertelde Feyenoordtrainer Harrie Nugteren. 

Scoreverloop:
1-0 Nnamdi Koka
2-0 Abdullah Akachar 
2-1
2-2
2-3
3-3 Nnamdi Koka
4-3 Nnamdi Koka

Spelers Feyenoord:
Joshua Reit, Tijs Halbe, Dani van Loenen, Tim Homan, Matthew Amoah, Nnamdi Koka, Dean de Kraaij, Abdullah Akachar, Arman Nahany en Luuk Koppert. 


Feyenoord O/7 – IJVV De Zwervers O/9 3-5
Feyenoord O/7 liet het tegen IJVV De Zwervers O/9 vooral in de eerste helft liggen. De ploeg van trainer Ronald van Lent voetbalde in die fase van de wedstrijd bij vlagen behoorlijk, maar incasseerde wel vier tegendoelpunten. Na de pauze leek Feyenoord terug te keren in de wedstrijd, maar bij 3-4 beslisten de bezoekers het duel alsnog: 3-5. 
In de eerste helft toonde de uitploeg zich dus uiterst effectief. Op hoge schoten moest Feyenoordkeeper Thomas Slomp het antwoord in totaal vier keer schuldig blijven. Na rust keerde Feyenoord knap terug in de wedstrijd. Simon Groenendijk maakte er met twee, opeenvolgende doelpunten 2-4 van, waarna Feyenoord ook nog de paal raakte. Via Abdel Nouamani viel het derde Feyenoorddoelpunt alsnog en via Cas Hufkens, Simon Groenendijk (inzet vanuit de draai) en Marouan Koelewijn kreeg Feyenoord zelfs goede mogelijkheden op de gelijkmaker. Met de 3-5 van IJVV De Zwervers viel de wedstrijd definitief in het slot. 
,,Er zit echt vooruitgang in het voetbal van de jongens. We hebben vandaag bijvoorbeeld veel kansen gecreëerd,” aldus trainer Ronald van Lent. 

Scoreverloop:
0-1
0-2
0-3
0-4
1-4 Simon Groenendijk
2-4 Simon Groenendijk
3-4 Abdel Nouamani
3-5

Spelers Feyenoord:
Simon Groenendijk, Jeremiah Nirk, Thomas Slomp, Diordano Adams, Cas Hufkens, Marouan Koelewijn, Menno van den Haselkamp, Joshua Bastien, Niek den Dulk, Abdel Nouamani en Ryan Jasper.