O9F3

Wedstrijdverslagen Feyenoord Voetbalschool 12 december 2015

De broederstrijd tussen Feyenoord O/9 en Feyenoord O/8 eindigde zaterdagochtend in een ruime overwinning voor de oudste F-pupillen

Feyenoord O/11 – Sparta Rotterdam D3 1-1
De stadsderby tussen Feyenoord O/11 en Sparta Rotterdam D3 eindigde onbeslist. De bezoekers waren voor rust op voorsprong gekomen, maar kwamen na rust goed weg dat Feyenoord niet meer dan één keer scoorde.
Voor rust had de thuisploeg, gecoacht door Martijn de Vries, het lastig tegen de Spangenaren. In de opbouw kreeg Feyenoord de ruimte, maar omdat de Spartanen amper ruimte weggaven, kwam Feyenoord nauwelijks aan kansen toe.

Sparta kwam na ruim een kwartier spelen op voorsprong, na een goede actie van de rechterspits. Feyenoord leek even van slag, maar herstelde zich en kwam in de slotfase van de eerste helft een aantal keer gevaarlijk voor het Spartaanse doel. Helaas hadden Imran el Yourghi en Rico Speksnijder het vizier net niet op scherp staan.
Na de pauze was er één ploeg die in aanmerking kwam voor de overwinning: Feyenoord O/11. De Spartanen werden goed onder druk gehouden door de thuisploeg en tien minuten na de start van de tweede helft werd Feyenoord daarvoor beloond. Met zijn linkerbeen haalde Ismael Oulad M’Hand, na een afgeslagen hoekschop, hard uit: 1-1.
Feyenoord rook vervolgens bloed en ging op zoek naar de overwinning. Die leek er te komen, maar Rico Speksnijder (twee grote mogelijkheden) en Mikai Kok (drie goede kansen) kwamen niet tot scoren. Feyenoorders Maxwell Sam-Sin en Ismael Oulad M’Hand leken vervolgens nog onreglementair gestopt te worden in het zestienmetergebied, maar de scheidsrechter zag hier geen strafschoppen in.
,,Ik ben erg tevreden over de gedrevenheid en energie die ik vandaag binnen mijn ploeg gezien heb. Op die manier hebben we de achterstand weg kunnen werken. Het is jammer dat we de kansen niet hebben kunnen benutten. Daar gaan we aan werken,” aldus trainer De Vries.

0-1
1-1 Ismael Oulad M’Hand

Opstelling Feyenoord:
Jaimy Groenen, Maurits Prins, Luciano Pronk, Antoni-Djibu Milambo, Lars van de Giessen (40. Thijs Dame); Ismael Oulad M’Hand, Imran el Yourghi, Mike Kleijn; Jordan Zirkzee (30. Mikai Kok-Liesdek), Rico Speksnijder en Romano van Beek (40. Maxwell Sam-Sin).

Den Hoorn E1 – Feyenoord O/10 1-3
Feyenoord O/10 versloeg het hoogste E-team van Den Hoorn zaterdag met 1-3. De ploeg van oefenmeester Glenn van der Kraan speelde niet zijn beste wedstrijd van het seizoen, maar door doelpunten van Björn Otte, Furkan Ulutas en Avery Appiah wonnen de Rotterdammers dus wel.
Halverwege de wedstrijd leidde de bezoekers met 0-2. Björn Otte opende in de beginfase de score door de bal vanuit een hoekschop goed raak te koppen. De score werd niet veel later verdubbeld door Furkan Ulutas, die de doelman van de gastheren kansloos liet bij een inzet: 0-2.
Na de pauze gooide Feyenoorder Avery Appiah de wedstrijd definitief in het slot. Den Hoorn E1 deed vervolgens nog wel wat terug, maar kwam niet verder dan dat ene doelpunt.
,,Ik ben niet geheel tevreden over de wedstrijd die mijn team gespeeld heeft,” vertelde coach Glenn van der Kraan. ,,Aan de bal waren we slordig en onze passing was onzuiver. We moeten niet te gemakkelijk gaan denken als we op voorsprong komen.”

0-1 Björn Otte
0-2 Furkan Ulutas
0-3 Avery Appiah
1-3

Feyenoord O/9 – Feyenoord O/8 12-0
De broederstrijd tussen Feyenoord O/9 en Feyenoord O/8 eindigde zaterdagochtend in een ruime overwinning voor de oudste F-pupillen. De ploeg van trainer Leen Boer zegevierde met 12-0. Bij Feyenoord O/9 nam Teun van der Ent vier doelpunten voor zijn rekening.
De ‘thuisploeg’, die nog niet zolang geleden ook al tegen Feyenoord O/8 speelde (5-2 overwinning), ging flitsend van start. Binnen drie minuten hadden Noah el Makhi, op goed aangeven van Sil Zwanenburg, en Teun van der Ent al gescoord. Diezelfde twee spelers, Teun van der Ent met twee doelpunten en Noah el Makhi met één treffer, zorgden ervoor dat het scorebord binnen tien minuten 5-0 aangaf.

Daarmee was de ellende voor Feyenoord O/8, gecoacht door Harrie Nugteren, nog niet voorbij. Ook Imran Talhaoui en Chivano Pocorni kwamen nog in de eerste helft tot scoren. Op slag van rust maakte Teun van der Ent zijn vierde doelpunt van de wedstrijd: 8-0.
In de tweede helft bood Feyenoord O/8 iets meer tegenstand. De jongste voetballertjes werkten zich uit de naad en probeerden de ploeg van trainer Boer onder druk te zetten. Tot kansen leidde dat niet, maar na de pauze kwam Feyenoord O/9, waar Divaio Sequira en Nick de Jong ontbraken, toch wat minder tot scoren. Chivano Pocorni en Sil Zwanenburg schoten de bal nog twee keer tegen de touwen, waardoor de eindstand uiteindelijk 12-0 werd.
,,We waren vandaag duidelijk de betere ploeg,” vertelde Feyenoord O/9-coach Boer, die voor de wedstrijd goed moest zoeken naar zijn materialen. ,,Eerlijk gezegd vind ik het niet leuk om tegen elkaar te spelen. Als ik kijk naar het spel van mijn eigen ploeg, denk ik dat we nog meer vooruit moeten voetballen en goals proberen te maken. Daar gaat het namelijk om.”
Harrie Nugteren, coach van Feyenoord O/8: ,,In de eerste helft leek het wel of we onder de indruk waren van Feyenoord O/9. We lieten ons overrompelen en verloren alle duels. Gelukkig ging dat na de rust wat beter.”

Spelers Feyenoord O/9:
Youri Stam, Imran Talhaoui, Mike Roovers, Sil Zwanenburg, Teun van der Ent, Noah el Makhi, Jaden de Guzman, Rayan Boulahrouz, Chivano Pocorni en Hamza Boujdaine.

Spelers Feyenoord O/8:
Levy Kemp, Szymon Pycek, Naut van Tol, Tim Homan, Abdullah Akachar, Maxim van der Kaaij, Xavi Brank, Dani van Loenen, Dean de Kraaij en Matthew Amoah.

Excelsior Maassluis F1 – Feyenoord O/9 2-12
Feyenoord O/9 heeft zaterdagochtend een overtuigende overwinning geboekt tegen Excelsior Maassluis F1. De ploeg van oefenmeester Dane Brard won in Maassluis met 2-12. De gastheren kwamen alleen direct na de pauze, na een 0-7 ruststand, twee keer tot scoren.
Feyenoord kwam in de eerste helft goed voor de dag. De Rotterdammers lieten de bal goed rondgaan, wat resulteerde in een aantal fraaie aanvallen. Uit één van die aanvallen maakte Moreno Gompel de mooiste treffer van de wedstrijd. Na een vloeiende aanval via Daan Hartman, Tobias van den Elshout en Younes Jaber el Meftahi was Moreno Gompel het eindstation. Feyenoorder Younes Jaber el Meftahi was in het eerste bedrijf betrokken bij zo’n beetje elk doelpunt.
Na de pauze kwam Feyenoord O/9 slecht uit de startblokken. De thuisploeg profiteerde daarvan door de stand iets dragelijker te maken (2-7). Daarna namen de Rotterdammers het initiatief weer stevig in handen. Vijf, opeenvolgende doelpunten van Feyenoord betekenden een 2-12 eindstand.
,,Ik heb over het algemeen een prima wedstrijd van mijn ploeg gezien,” sprak trainer Dane Brard. ,,In de tweede helft was het even wat minder, maar daarna hebben we het weer goed opgepakt.”

Spelers Feyenoord:
Younes Jaber el Meftahi, Luuk Koppert, Lucas Gardenier, Daan Hartman, Senna Steevens, Jeyano Fortes Rocha, Tobias van den Elshout, Jayden Boelhouwers, Ivan Sahinbas en Moreno Gompel.

Feyenoord O/8 – OVV F1 9-1
Feyenoord O/8 gaf OVV F1 op het eigen Varkenoord geen kans. De thuisploeg uit Rotterdam-Zuid won met ruime cijfers (9-1) en verdeelde de doelpunten redelijk over beide helften.
De gastheren, zaterdag gecoacht door Ronald van Lent, kwamen al snel op voorsprong via Kelvin Neijenhuis. Via een ietwat gelukkige vrije trap kwam OVV op gelijke hoogte, maar van lange duur was dat evenwicht in de wedstrijd niet. Tijs Halbe tekende voor de 2-1, waarna opnieuw Kelvin Neijenhuis, Steven Ockeloen en Nnamdi Koka ervoor zorgden dat de wedstrijd halverwege al beslist was (5-1).

Na de pauze kwam Feyenoord beter voor de dag en via Sem Nobel, met twee, opeenvolgende doelpunten, werd het 7-1. Na de 8-1 van Arman Nahany viel de mooiste treffer van de dag. Kelvin Neijenhuis speelde de bal vanuit de achterhoede richting Nnamdi Koka, die het overzicht behield en Tijs Halbe bediende: 9-1.
,,We speelden voor rust redelijk en deden het na de pauze een stuk beter,” vertelde trainer Ronald van Lent. ,,We hadden nog meer kunnen scoren als we het balletje wat meer rond hadden laten gaan.”

9-1 Tijs Halbe

Joshua Reit, Nnamdi Koka, Tijs Halbe, Arman Nahany, Sem Nobel, Nicky Rueck, Steven Ockeloen, Kelvin Neijenhuis en Jeremiah Nirk.

Feyenoord O/7 – Dilettant F1 3-5
Feyenoord O/7 leed zaterdagochtend een nederlaag op het eigen Varkenoord. Dilettant F1 was met 3-5 te sterk voor de ploeg van trainer John van Kaam. Voor de Rotterdammers nam Simon Groenendijk alle drie de doelpunten voor zijn rekening.
Feyenoord begon goed aan de wedstrijd en kreeg een goede mogelijkheid om de score te openen. Helaas slaagden de Rotterdammers daar niet in. Daar kregen zij niet veel later de rekening voor gepresenteerd, want Dilettant sloeg wel toe uit de eerste, grote kans: 0-1.

Feyenoord O/7 probeerde vervolgens de wedstrijd naar zich toe te trekken en had ook het beste van het spel. Tot doelpunten leidde het echter niet. Dilettant sloeg genadeloos toe toen het een foutje in de Feyenoorddefensie afstrafte: 0-2. Nog voor de pauze viel de 0-3 uit een hoekschop, die door de Feyenoorders niet goed verwerkt werd.
Vlak voor het rustsignaal deed de thuisploeg wat terug via Simon Groenendijk. Toen diezelfde Simon Groenendijk direct na de kantenwisseling ook de aansluitingstreffers maakte, leek Feyenoord terug te keren in de wedstrijd. Het antwoord van de bezoekers volgde echter snel: 2-4.
Simon Groenendijk, die op schot was, produceerde niet veel later de 3-4, waarmee de spanning in de wedstrijd weer helemaal terug was. Toen de bezoekers vlak voor tijd de 3-5 maakten, was de wedstrijd gespeeld.
,,We hebben vandaag goed gespeeld en aan de bal laten zien dat we goed kunnen samenspelen,” vertelde trainer John van Kaam. ,,Met dode spelmomenten mogen mijn spelers wel wat feller verdedigen.”