O18Moeskroen2

Wedstrijdverslagen Feyenoord Profopleiding 29 augustus 2015

Na de klinkende bekerzege vorige week op PEC Zwolle B2 (7-0) is Feyenoord B1 ook voortvarend begonnen aan het nieuwe competitieseizoen. Op bezoek bij Brabant United B1 werd het 0-3 voor de ploeg van trainer Cor Adriaanse. Feyenoord A2 won op Varkenoord vriendschappelijk van het Belgische Excelsior Moeskroen met 5-2. Feyenoord B2 verloor zijn eerste competitiewedstrijd bij Roda JC B2: 4-1. Feyenoord C1 walste over VVV/Helmond Sport C1 heen in de voorronde van het bekertoernooi: 2-9. Feyenoord C2 won het vriendschappelijke onderonsje met PEC Zwolle C2 overtuigend met 6-1. Feyenoord D1 plaatste zich voor de volgende fase van het bekertoernooi door in eigen huis af te rekenen met Sparta D2: 4-2.

FEYENOORD B1 VERSLAAT BRABANT UNITED B1
Feyenoord B1 is goed begonnen aan de competitie door met 0-3 te winnen op bezoek bij Brabant United B1. 'We hebben de hele wedstijd gedicteerd, maar het was zeker niet groots. Al met al een degelijke overwinning’, zo vond trainer Cor Adriaanse.

Het duurde tot vlak voor de pauze voor Achraf El Bouchatoui met een afstandschot de ban brak voor de Rotterdammers. Feyenoord had daarvoor al drie honderd procent kansen gehad, waaronder een kopbal op de paal van diezelfde El Bouchatoui. 'We hadden onszelf al veel eerder moeten belonen', vond Adriaanse.

Tien minuten na rust verdubbelde Feyenoord ietwat gelukkig de score via Cheick Toure, wiens corner prompt in één keer in het doel belandde. De wedstrijd was definitief beslist, aangezien Brabant United zeven minuten eerder al met tien man was komen te staan na een rode kaart. Na de 0-3 van Dylan Vente moest Feyenoord ook nog een dikke tien minuten met tien man spelen. Verdediger Niklas Blesgraaf kopte de bal niet hard genoeg terug op keeper Elber Evora, die daardoor te laat was en een overtreding beging. 'Maar ook met z'n tienen zijn we niet meer in de problemen gekomen', zo zag Adriaanse, die het volgende week thuis tegen Sparta wel zal moeten stellen zonder de voor één duel geschorste Evora.

Brabant United B1 - Feyenoord B1 0-3
39' 0-1 Achraf El Bouchatoui
50' 0-2 Cheick Toure
64' 0-3 Dylan Vente

Opstelling Feyenoord B1: Evora; Reith (73' Van der Pluijm), Van Wetten, Blesgraaf Malacia; Wehrmann, Van Mullem (68' Beukers), El Bouchatoui (59' Chouckoud); Toure (78' Kubilinskas), Vente en Chong (75' De Roy Van Zuydewijn).

FEYENOORD A2 WINT OEFENDUEL MET EXCELSIOR MOESKROEN A1
Feyenoord A2 heeft zaterdagmiddag met succes geoefend tegen Excelsior Moeskroen A1. De Rotterdammers, die vorig weekend ook al knap zegevierden tegen een ander A1-elftal (0-4 bij PEC Zwolle A1), wonnen met 5-2.

Feyenoord en Excelsior Moeskroen troffen elkaar in het kader van het internationale weekend op Varkenoord. Zondag spelen Feyenoord A1 en Club Brugge A1 bijvoorbeeld ook tegen elkaar. ‘Deze oefenwedstrijd was zeer bruikbaar voor ons', vertelde trainer Jan Gösgens. 'Ik vond ons in de eerste helft goed spelen, vooral aanvallend.'

Toch kwam Feyenoord na tien minuten op achterstand, nadat verdediger Clarence Bijl in de fout was gegaan. Na een hoekschop van Sergi Roeleveld bracht Tarik Fagrach beide ploegen weer in evenwicht, maar twee minuten later kwamen de Belgen opnieuw op voorsprong. Shurendo Janga, na een goede combinatie met Roeleveld, bracht Feyenoord weer op gelijke hoogte. Vijf minuten voor rust waren de rollen omgedraaid en maakte Roeleveld de Feyenoord-goal.

Op slag van rust kwam Feyenoord zelfs op 4-2, via Roeleveld die aanvaller Fagrach bediende. 'Aanvallend zat het voor rust wel goed, alleen verdedigend hadden we wat moeite met hun speelwijze. Zij speelden namelijk met twee aanvallers', aldus Gösgens, die Roeleveld na rust de 5-2 zag maken. 'Mooi om te zien dat de jongens die vorig jaar nog bij amateurclubs speelden, zoals Sergi en Robin Zwartjens, zo goed meekunnen.'

Feyenoord A2 - Excelsior Moeskroen A1 5-2
10' 0-1
20' 1-1 Tarik Fagrach
22' 1-2
30' 2-2 Shurendo Janga
40' 3-2 Sergi Roeleveld
44' 4-2 Tarik Fagrach
60' 5-2 Sergi Roeleveld

Opstelling Feyenoord A2: Ten Hove; Hempenius, Bijl, Zwartjens, Elmensdorp (45' Sinteur); Roffelsen, De Jesus (45' Franse), Smulder (45' Guezen); Janga, Fagrach en Roeleveld.

VALSE START VOOR FEYENOORD B2 BIJ RODA JC B2
Feyenoord B2 is slecht aan de competitie begonnen. Het elftal van trainer Edwin de Graaf kwam in Kerkrade dramatisch uit de startblokken en slaagde er niet in om die slechte start nog om te buigen. Alleen invaller Lion Kalentjev kwam in de tweede helft tot scoren namens Feyenoord.

In tegenstelling tot Feyenoord, beleefde Roda JC B2 wel een fijne start. Binnen een aantal minuten was Feyenoord-keeper Azar Ghennem, die bij de tegendoelpunten niet helemaal vrijuit ging, al twee keer gepasseerd. 'Je weet dat een ploeg als Roda JC uiterst gemotiveerd aan een wedstrijd tegen Feyenoord begint', vertelde De Graaf. 'Als je dan niet hetzelfde doet, kom je in de problemen.'

Feyenoord herstelde zich na die openingsfase wel en had in grote fases van de eerste helft de bal. 'Maar het lukte ons niet om kansen te creëren voor rust. In de pauze probeerde ik met het inbrengen van twee wisselspelers wat te veranderen, maar helaas lukte dat niet helemaal.'

Want ook in de tweede helft was het de thuisploeg die eerst scoorde. Een vlijmscherpe counter werd door Roda JC knap omgezet in de 3-0, waarmee de wedstrijd direct gespeeld was. Feyenoord-aanvaller Kalentjev tekende nog wel voor de 3-1, waarna Roda JC in blessuretijd nog een keer scoorde. 'De scherpte ontbrak bij ons in de openingsfase. Later was die scherpte er wel, maar toen was het kwaad al geschied', aldus De Graaf, die Ian Smeulers in de slotfase nog geblesseerd zag uitvallen.

Roda JC B2 - Feyenoord B2 4-1
3' 1-0
7' 2-0
57' 3-0
80' 3-1 Lion Kalentjev
81' 4-1

Opstelling Feyenoord B2: Ghennem; Aslan (41' Wong-Si-Kwie), Geertruida, Smeulers, Loshi; Reemst (52' De Kubber), Heijberg (68' Kokcu), Huijgen; Van Ewijk, Reboe (61' Bibuljica) en Amadin (41' Kalentjev).

FEYENOORD C1 HEEFT GEEN KIND AAN VVV/HELMOND SPORT C1
Feyenoord C1 is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen door VVV/Helmond Sport C1 met liefst 2-9 te verslaan in de voorronde van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Jeffrey Oost schoot uit de startblokken met vijf doelpunten in de eerste 21 minuten van het duel. 'Vanaf het begin spatte het enthousiasme en de gedrevenheid ervan af', zo zag Oost.

Het leverde al snel een doelpunt op voor de Rotterdammers. Binnen de minuut was het raak via Toshio Lake, die twintig minuten later al een zuivere hattrick te pakken had. Feyenoord leek vervolgens met een 0-5 voorsprong de rust in te gaan, maar VVV/Helmond Sport kon nog iets terugdoen. Meteen na de aftrap was het in de 37ste minuut opnieuw raak voor de thuisploeg. Oost: 'De jongens deden het na de 0-5 wat rustiger aan. We begonnen ook wat meer met de bal te lopen, waardoor VVV kansen kreeg in de omschakeling.'

Na de twee opeenvolgende tegentreffers herpakte Feyenoord zich met goed veldspel en fraaie individuele acties. Het zou nog tot vier Rotterdamse goals leiden. 'De jongens bleven ook in de tweede helft hongerig naar doelpunten. Daarnaast wilden ze iets rechtzetten voor die mindere fase aan het einde van de eerste helft en vlak na rust', aldus Oost, die volgende week met zijn ploeg naar Nijmegen afreist voor de eerste competitiewedstrijd tegen NEC/FC Oss C1.

VVV/Helmond Sport C1 - Feyenoord C1 2-9
1' 0-1 Toshio Lake
8' 0-2 Quilindschy Hartman
11' 0-3 Toshio Lake
18' 0-4 Marouan Azarkan (strafschop)
21' 0-5 Toshio Lake
35' 1-5
37' 2-5
43' 2-6 Wouter Burger
52' 2-7 Pepijn Doesburg
56' 2-8 Wouter Burger
59' 2-9 Ömer Gündüz

Opstelling Feyenoord C1: Van den Berg; Hall, Hoogenboom (50' Den Haan), Hartman, Yates (45' Rustveld); Burger, Gündüz, Dijksteel (40' Bogarde); Summerville (45' El Karbachi), Lake (40' Doesburg) en Azarkan.

FEYENOORD C2 BOEKT RUIME OEFENZEGE OP PEC ZWOLLE C2
Feyenoord C2 heeft in zijn laatste oefenduel in de voorbereiding op het nieuwe seizoen PEC Zwolle C2 met ruime cijfers opzijgezet. Op Varkenoord werd het 6-1 voor de thuisploeg, die klaar is voor de competitiestart over een week thuis tegen Excelsior C2. 'We willen dominant spelen op de helft van de tegenstander en rustig blijven aan de bal en dat is bijna de hele wedstrijd gelukt', reageerde trainer Daniel van der Meulen opgetogen.

Feyenoord begon voortvarend aan de wedstrijd en kwam al snel op voorsprong dankzij een eigen doelpunt van de Zwollenaren. De 2-0 en 3-0 volgden niet veel later van respectievelijk het hoofd van Abdel Belarbi en de voet van Sem Valk. 'De opbouw van achteruit zag er goed uit. We gingen niet voor de lange bal, maar zochten de opening over de grond', aldus Van der Meulen, die zijn ploeg vooral met voorzetten vanaf de linker- en de rechterflank gevaarlijk zag worden. Feyenoord had zeker nog meer kunnen scoren. 'Maar het kiezen van de juiste positie voor het doel is nog een punt dat voor verbetering vatbaar is', oordeelde de trainer.

Desalniettemin kon Van der Meulen zeer tevreden zijn met het vertoonde spel in de eerste helft en de riante voorprong bij rust van 5-1. Na de pauze werd de hitte een factor, waardoor Feyenoord wat gas terugnam. Het positiespel bleef echter zeer verzorgd bij de de thuisploeg. Tiago Cukur zorgde een kwartier voor tijd nog voor het slotakkoord.

Feyenoord C2 - PEC Zwolle C2 6-1
8' 1-0 eigen doelpunt
13' 2-0 Abdel Belarbi
15' 3-0 Sem Valk
20' 3-1
27' 4-1 Jordy Axt
35' 5-1 Aimé Omgba
54' 6-1 Tiago Cukur

Opstelling Feyenoord C2: Sikanic; Van der Sloot, Brugman (31' Papendrecht), Dalen, Van der Zeeuw (31' Esajas); Valk (31' Kramer), Omgba, Maas; Naujoks, Axt (31' Cukur) en Belarbi (31' Deurloo).

FEYENOORD D1 NA OVERWINNING OP SPARTA D2 DOOR IN BEKER
Feyenoord D1 heeft zich geplaatst voor de volgende fase van het bekertoernooi. De ploeg van trainer Gaston Taument rekende zaterdag op het eigen Varkenoord af met stadsgenoot Sparta D2 (4-2), maar liet het eigenlijk na om een grotere overwinning neer te zetten.

'Ik vond dat we in grote fases van de wedstrijd te onrustig aan de bal waren’, zo luidde het commentaar van Taument. 'We speelden de bal te gehaast en als het wel goed ging, lag het tempo vaak net iets te laag.' Toch zag Taument zijn elftal na zeven minuten op voorsprong komen, nadat de bal in de kluts voor de voeten van Milan Hokke was komen te liggen.

Feyenoord probeerde vervolgens door te drukken, maar in plaats daarvan kwam Sparta opeens langszij. Taument: 'Ik vond dat we Sparta na die 1-0 in de wedstrijd hielden door niet door te schakelen.' Uiteindelijk kwam Feyenoord in de tweede helft opnieuw op voorsprong. Na een goede actie van Max Christoffel was invaller Tyrell Tearr het eindstation: 2-1.

Na de 3-1 van Milan Hokke leek de wedstrijd gespeeld, maar niet veel later produceerden de Spartanen de aansluitingstreffer. Tearr maakte een minuut later met zijn tweede treffer van de dag een einde aan alle onzekerheid: 4-2. 'We weten dat het veldspel beter kan en daar gaan we de komende weken dan ook hard aan werken', besloot Taument.

Feyenoord D1 - Sparta D2 4-2
7' 1-0 Milan Hokke
16' 1-1
41' 2-1 Tyrell Tearr
53' 3-1 Milan Hokke
60' 3-2
61' 4-2 Tyrell Tearr

Opstelling Feyenoord D1: Kroesen; Jen Hong Li, Baars, Hartjes, Reinja; Oulad M’Hand, Roels (41' ‘t Zand), Hokke; Bol (41' Bodo), Van Houwelingen (31' Tearr) en Christoffel.