O18Groningen1b

Wedstrijdverslagen Feyenoord Profopleiding 26 maart 2016

In het Paasweekend zijn zaterdag minder teams van Feyenoord Academy in actie gekomen dan gebruikelijk. Feyenoord Onder 18 speelde op Varkenoord tegen FC Groningen Onder 19, een duel dat in een overwinning eindigde voor de bezoekers (2-3). Feyenoord Onder 13 had meer succes. De mannen van Gaston Taument versloegen Fortuna Sittard met gemak: 4-0.

Feyenoord Onder 18 ondanks veerkracht met lege handen
Feyenoord Onder 18 heeft in eigen huis een nipte nederlaag geleden tegen FC Groningen Onder 19. De Rotterdammers vochten zich knap terug van een 0-2 achterstand, maar moesten tien minuten voor tijd na nonchalant uitverdedigen toch nog een tegentreffer slikken: 2-3. 'Heel erg zonde', reageerde trainer Jan Gösgens. 'Dit was zeker niet nodig geweest.'

Voor FC Groningen stond er veel op het spel. De bezoekers bivakkeren al sinds de winterstop in de onderste regionen van de Eerste Divisie Hoog, net als hekkensluiter Feyenoord. Waar de ploeg van Gösgens echter niet kan degraderen, loert dat gevaar wel voor Groningen. 'En dat was te merken op het veld ', zo zag de trainer van Feyenoord. 'Voor Groningen was het echt een alles-of-niets-wedstrijd en er was, zeker in het begin van het duel, een groot verschil qua beleving en strijd. Wij waren tevens niet scherp in de duels.'

Het resulteerde in een terechte 0-2 voorsprong voor Groningen. Vanaf de 35ste minuut moesten beide ploegen met tien man verder, nadat zowel Mo el Hankouri als zijn tegenstander met rood van het veld was gestuurd. 'Wat er precies gebeurde tussen de twee, heb ik niet gezien', aldus Gösgens, die kort voor rust linksback Noah Barendse met een individuele actie de aansluitingstreffer zag maken.

Na de pauze zakte Groningen in en had Feyenoord het betere van het spel. In de 66ste minuut werd Erwin Franse gestuit, terwijl hij alleen op de keeper afging. Gösgens: 'Een duidelijke rode kaart, maar de scheidsrechter gaf slechts geel. Gelukkig maakten we dan nog wel de 2-2 uit de daaropvolgende vrije trap.'

Feyenoord had het heft in handen, ging op zoek naar de overwinning, maar incasseerde tien minuten voor tijd tegen de verhouding in alsnog een tegengoal na slordig uitverdedigen. Het zou tevens de winnende treffer zijn: 2-3. 'We hebben onszelf echt tekortgedaan', oordeelde Gösgens. 'Ik miste vooral volwassenheid in onze keuzes. De scherpte die je in dit soort duels moet opbrengen, was er niet. Zij speelden echt ergens voor, wij niet. Dat zag je terug op het veld. Dat mag niet, maar zo werkt het helaas wel.'

Feyenoord Onder 18 - FC Groningen Onder 19 2-3
15' 0-1
23' 0-2
43' 1-2 Noah Barendse
66' 2-2 Robin Zwartjens
79' 2-3

Opstelling Feyenoord Onder 18: Velanas; Bijl, Korporaal, Zwartjens, Anez (25' Barendse); Roffelsen (45' Janga), Guezen (56' Roeleveld), Franse; Van Haaren (61' Elmensdorp), Smulder (76' De Jesus) en El Hankouri.

Feyenoord Onder 13 heeft weinig te duchten van Fortuna Sittard
Feyenoord heeft zaterdag eenvoudig gewonnen van Fortuna Sittard Onder 13. Op Varkenoord werd het 4-0 voor de ploeg van trainer Gaston Taument, die door de zege de tweede plaats overnam van NEC/FC Oss. Feyenoord (41 punten uit 20 duels) heeft met nog zes wedstrijden voor de boeg nog wel een flinke achterstand op koploper en tegenstander van volgende week Sparta (52 punten 20 duels). 'Sparta nog inhalen wordt een moeilijk verhaal, maar we willen zo hoog mogelijk eindigen en dan mag je tegen hekkensluiter Fortuna geen punten verspelen. Gelukkig hebben we dat dan ook niet gedaan', aldus Taument.

Bij Roda JC, dat voorlaatste staat, gebeurde dat afgelopen woensdag nog wel: 1-1. 'We speelden toen niet goed en dat was vandaag in de eerste helft tegen Fortuna ook het geval', zo zag Taument. Feyenoord hanteerde een te laag baltempo en maakte amper gebruik van de ruimte aan de zijkanten. Taument: 'Het was gewoon mat van onze kant.'

Desalniettemin slaagden de Rotterdammers er voor rust wel in driemaal doel te treffen. Oulad' M'hand opende de score na 17 minuten, een minuut later was het de beurt aan spits Tyrell Tearr, na een fraaie actie op rechts van Max Christoffel. Vlak voor de pauze maakte Kai Bodo er ook nog 3-0 van.

Taument instrueerde zijn spelers in de rust meer de zijkanten op te zoeken en dat gebeurde. 'We maakten betere keuzes, er was meer spreiding én meer beleving', constateerde de trainer, wiens ploeg het mooiste doelpunt voor het laatst had bewaard. Bodo werd in de 38ste minuut op rechts aangespeeld, speelde de bal in één keer door naar Milan Hokke, die vervolgens niet aarzelde: 4-0. Taument: 'We hebben in de de tweede helft misschien minder gescoord dan voor rust, maar we speelden wel beter. Dit was het Feyenoord dat ik wil zien.'

Feyenoord Onder 13 - Fortuna Sittard Onder 13 4-0
17' 1-0 Saladin Oulad M'hand
18' 2-0 Tyrell Tearr
28' 3-0 Kai Bodo
38' 4-0 Milan Hokke

Opstelling Feyenoord Onder 13: Kroesen; Bogarde, Baars, Owusu (51' Jen Hong Li), Van der Linden; Oulad M'hand (24' Bodo), Hokke, 't Zand; Roels Tearr en Christoffel.