O16TwenteC

Wedstrijdverslagen Feyenoord Profopleiding 2 mei 2015

Feyenoord B2 heeft zaterdagmiddag het seizoen bekroond met de titel. Het kampioenschap was een feit na een overwinning op FC Twente B2. Voor de A-junioren was er wisselend succes. De A1 ging op bezoek bij ADO Den Haag onderuit, terwijl A2 dankzij een zege bij Almere City zeker was van de eerste plaats in de eerste divisie laag. Feyenoord C1 won met 0-1 bij VVV/Helmond Sport C1. Feyenoord C2 ging in eigen huis met 0-2 onderuit tegen VVV/Helmond Sport C2.

FEYENOORD O/19 ONDERUIT BIJ ADO DEN HAAG

Feyenoord A1 heeft zaterdagmiddag met 3-1 verloren op bezoek bij ADO Den Haag A1. Voetballend kwamen de Rotterdammers minder goed uit de verf dan de thuisploeg, maar kansen waren er genoeg voor de ploeg van trainer Roy Makaay. 'Een verdiende overwinning voor ADO', erkende de coach.

De eerste helft had ADO Den Haag het beste van het spel, maar waren de kansen voor Feyenoord. Rick van der Struis was in de 36ste minuut de enige die namens de Rotterdammers scoorde (0-1).

Na de pauze kwam Feyenoord beter uit de startblokken. Juist in die fase incasseerden de Rotterdammers echter een tegentreffer. Doelman Kamil Miazek liet de bal los en die fout werd genadeloos afgestraft. Vervolgens had ADO Den Haag nog een grote kans, maar die werd voor open doel naast geschoten. Ook Feyenoord A1 had na de gelijkmaker kansen om op voorsprong te komen. Zo raakte Jari Schuurman de lat.

In de slotfase speelden beide ploegen vol voor de winst. ADO Den Haag was het meest doeltreffend. Vier minuten voor tijd nam de thuisploeg de leiding (2-1) en in blessuretijd werd het ook nog 3-1. 'Zonde dat we op het moment dat we controle hadden door een fout van de keeper achter kwamen. We speelden niet super, maar hadden wel veel kansen', sprak Makaay.

ADO Den Haag A1 - Feyenoord A1 3-1
36' 0-1 Rick van der Struis
56' 1-1
85' 2-1
90' 3-1

Opstelling Feyenoord A1: Miazek; Gronsveld, Van der Meer, Verdonk, Van Eijk; Hamer (75' De Vos), Nieuwkoop, Schuurman; Idrissi, Van der Struis (75' Herrmann) en Slabbekoorn (60' Klooster).

FEYENOORD O/18 EINDIGT BOVENAAN IN EERSTE DIVISIE LAAG

Feyenoord A2 is eerste geworden in de eerste divisie laag. De ploeg van trainer Jan Gösgens won zaterdagmiddag met 2-3 van Almere City A1. Die overwinning hadden de Rotterdammers eigenlijk niet meer nodig voor de koppositie, omdat achtervolger VVV/Helmond Sport A1 verloor van De Graafschap A1. 'Maar het was wel mooi om winnend af te sluiten', sprak Gösgens.

Feyenoord A2 was de eerste helft een stuk sterker dan Almere City FC A1. Het veldoverwicht leverde de Rotterdammers na 19 minuten de openingstreffer op door een doelpunt van Gerson Pisas. Door een taxatiefoutje in de achterhoede bij Feyenoord kon Almere City de stand weer gelijktrekken (1-1). Nog voor rust namen de bezoekers vervolgens ruim afstand via treffers van Gerson Pisas (rebound) en Rowdy van der Putten (uit een voorzet).

De tweede helft was Feyenoord A2 geen schim van zichzelf. Almere City schakelde een tandje bij, terwijl de Rotterdammers vergaten te voetballen. In de 60ste minuut kwam de thuisploeg weer terug in de wedstrijd (2-3). Doordat onder meer Rowdy van der Putten daarna een aantal kansen liet liggen, werd het in de slotfase nog spannend. Doelman Thodorie Velanas voorkwam in de slotminuut met een fraaie redding dat het nog gelijk werd.

Almere City A1 - Feyenoord A2 2-3
19' 0-1 Gerson Pisas
27' 1-1
33' 1-2 Gerson Pisas
36' 1-3 Rowdy van der Putten
60' 2-3

Opstelling Feyenoord A2: Velanas; Proost (81' Sinteur), Kingsale, Hammouti, Absalem; Korporaal, El Hankouri (70' Manusama), Van Haaren; Pisas (65' De Jesus), Van der Putten en Den Hoedt (65' Franse).

FEYENOORD O/16 KAMPIOEN NA WINST OP FC TWENTE

Feyenoord B2 is vrijdagavond kampioen geworden. De ploeg van trainer Marcel Koning won in Enschede met 0-3 van FC Twente B2. 'Heel knap dat we dit gepresteerd hebben', sprak de coach van de Rotterdammers tevreden.

Feyenoord B2 maakte in Enschede het spel, terwijl FC Twente op de counter loerde. Na 14 minuten werd het prima spel van de Rotterdammers beloond toen Jordy Wehrmann de openingstreffer in het doel schoot (0-1). Vervolgens waren de bezoekers slordig. 'We wilden ook een hoog tempo spelen als zij geen druk probeerden te zetten. Dan hadden we meer geduld moeten hebben', vond Koning.

Kansen kreeg Feyenoord B2 wel genoeg. 'Er was geen vuiltje aan de lucht, maar de bal ging er telkens niet in', sprak Koning. Na een uur spelen was het dan toch voor de tweede keer raak voor de Rotterdammers via Hidde van den Ende. Via een eigen doelpunt werd het vervolgens nog 0-3 en kon het kampioensfeest gevierd worden.

FC Twente B2 - Feyenoord B2 0-3
14' 0-1 Jordy Wehrmann
60' '0-2 Hidde van den Ende
75' 0-3 eigen doelpunt

Opstelling Feyenoord B2: Beukers; Reith, Van den Ende, Blesgraaf (64' Van Mullem), Malacia; Van Wetten, Van der Pluijm (24' De Roy van Zuydewijn), Wehrmann; Toure, Vente (75' Bibuljica) en Choukoud (50' Kubilinskas).

FEYENOORD O/15 KLOPT VVV/Helmond Sport

Feyenoord C1 heeft zaterdagmiddag de laatste competitiewedstrijd van het seizoen met 0-1 gewonnen van VVV/Helmond Sport C1. De Rotterdammers speelden in Venlo vol op de aanval en dat werd beloond. 'Maar het had ook 5-5 of 6-6 kunnen zijn', sprak trainer Jeffrey Oost.

Feyenoord C1 begon tegen VVV/Helmond Sport C1 heel aanvallend. De eerste twintig minuten werd er goed gecombineerd door de Rotterdammers en dat leverde veel kansen op. De doelman van de thuisploeg stond echter keer op keer een treffer in de weg.

Na de goede openingsfase van Rotterdamse zijde kreeg VVV/Helmond Sport C1 drie goede mogelijkheden uit scherpe counters. Doelman Azar Ghennem hield zijn doel schoon, door onder meer te voorkomen dat een aanvaller, die één op één op hem afkwam, kon scoren.

Ook in de tweede helft had Feyenoord C1 een veldoverwicht en waren er veel kansen om te scoren. 'Hun keeper of een speler stond alleen voortdurend op de goed plek om de bal tegen te houden', sprak Oost. In de 70ste minuut was het uiteindelijk toch raak toen Achraf el Bouchataoui de 0-1 binnenschoot. 'Zij bleven gevaarlijk in de counter, maar wij hebben het afgedwongen', aldus Oost.

VVV/Helmond Sport C1 - Feyenoord C1 0-1
70' 0-1 Achraf el Bouchataoui

Opstelling Feyenoord C1: Ghennem; Geertruida, Huijgen, Smeulers, Hoogenboom (40' Loshi); Heijberg (50' Reemst), El Bouchataoui, Burger (45' Kokcu); Reboe, Kalentjev (50' Van Ewijk) en Amadin (60' De Kubber).

FEYENOORD O/14 VERLIEST VAN VVV/HELMOND SPORT

Feyenoord C2 heeft zaterdagmiddag in de laatste competitiewedstrijd de eerste nederlaag van het seizoen geleden. De Rotterdammers, die vorige week kampioen werden, gingen met 0-2 onderuit tegen hekkensluiter VVV/Helmond Sport C2. 'Jammer dat we zo afsluiten', vond trainer Edwin de Graaf.

Feyenoord C2 speelde vrijwel de hele eerste helft op de helft van VVV/Helmond Sport C2. De Rotterdammers speelden de bal echter in een te laag tempo rond, waardoor zij de defensie van de bezoekers niet kapot konden spelen. Ook VVV/Helmond Sport creëerde nauwelijks kansen. Een foutje in de opbouw bij Feyenoord werd door de gasten echter afgestraft, waardoor zij toch op voorsprong kwamen (0-1).

Na de pauze werd het spel van Feyenoord een stuk rommeliger. 'We waren gemakzuchtig, terwijl zij er vol voor gingen. Zij hadden nog geen wedstrijd gewonnen en wij niet verloren', sprak De Graaf. Uit een vrije trap scoorde VVV/Helmond Sport C2 uiteindelijk ook nog 0-2. 'We begonnen niet goed en daar hadden we de hele wedstrijd last van', aldus De Graaf.

Feyenoord C2 - VVV/Helmond Sport C2 0-2