O81SSS1

Wedstrijdverslagen Feyenoord Academy Voetbalschool zaterdag 26 november 2016

Doelpuntrijk weekend Feyenoord Academyteams

Feyenoord Onder 11 ging met 0-2 onderuit tegen Spirit Onder 13. ‘Spirit had zich goed ingesteld op onze aanvallers’, zegt Martijn de Vries. ‘Ze hielden de ruimtes klein en gaven elkaar goede rugdekking. Ze hadden fysiek sterke spelers en voorin spelers met snelheid, waardoor ze goed konden counteren. Wij waren slordig in de passing, waardoor we niet lekker in de wedstrijd kwamen. Spirit kwam op voorsprong maar daarna ging mijn team beter spelen. We combineerden goed op het middenveld en creëerden kansen, maar deze wisten we niet te verzilveren.’ Conclusie: ‘Wij hebben een matige wedstrijd gespeeld tegen een goede tegenstander.’

Monsterscores
Gelukkig waren er ploegen die voor een spektakelstuk hebben gezorgd. Het team van trainer Davey van den Berg wist RBC Onder 13 met 8-0 van het veld te vegen. ‘Feyenoord Onder 12 kende geen problemen deze wedstrijd. We hadden meer kunnen scoren als we sommige gemiste kansen hadden afgemaakt. Ook gaf onze verdediging niks weg, waardoor we vrij konden voetballen. Het was gewoon een heel degelijke wedstrijd waarbij mijn jongens mooie doelpunten hebben gemaakt.’

Een prachtige uitslag, maar de echte monsterscore is afkomstig van Feyenoord Onder 10-1. De ploeg van Remco Schol was met 11-0 te sterk voor Spirit Onder 11. ‘Toch hadden we moeite met hun speelwijze in de beginfase van de wedstrijd. De tegenstander speelde met een extra verdediger en wij hadden moeite om de vrije man te vinden. We hebben veel balbezit gehad en waren veelvuldig terug te vinden op hun helft. Na een kwartier viel het eerste doelpunt, waardoor de ban gebroken was. De jongens bleven geduldig en wisten steeds beter de vrije man te vinden. In de tweede helft stapelden de goals zich op en was het spelbeeld hetzelfde. Ik ben erg tevreden over de inzet en spelopvatting van mijn team’, besluit Remco Schol.

Korfbaluitslagen
Deze week waren er zelfs een aantal korfbaluitslagen op het scorebord te zien, zoals bij Feyenoord Onder 9-1. De ploeg van Harrie Nugteren won met 4-7 van Smitshoek Onder 11. ‘We begonnen erg sterk, maar door drie snelle counters kwamen we op een 3-0 achterstand te staan. Mijn jongens toonden veerkracht en door goed samenspel bereikten we de rust met 3-3. We kwamen goed uit de kleedkamer en voetbalden beter met mooie combinaties. Het was fysiek een zware wedstrijd, maar toch waren we goed in de duels. Mijn complimenten voor het hele team. Ze hebben een echte teamprestatie geleverd en laten zien dat je nooit moet opgeven.’

Het tweede team dat voor een doelpuntenfestijn zorgde, was het team van trainer Marchanno Schultz. Feyenoord Onder 10-2 won met 6-2 van Jodan Boys Onder 11. ‘We kwamen goed uit de startblokken en wisten na één minuut al op voorsprong te komen. De bal ging van voet naar voet en mijn jongens maakten de goede keuzes op het veld. Onze tegenstander probeerde het ons lastig te maken met snelle aanvallen, maar onze verdediging speelde zeer geconcentreerd.Toch kregen we twee tegendoelpunten om onze oren, omdat er gemakzucht in de ploeg sloop. De kansen die ontstonden werden wel goed afgemaakt’, aldus Schultz.

Lelijke overwinning
Feyenoord Onder 9-2 boekte een “lelijke overwinning” op cvv Zwervers. Het team van trainer Dane Brard wist de wedstrijd met 5-1 naar zich toe te trekken. ‘Maar we waren erg slordig. We kwamen niet in ons spel en dat is niet veranderd tijdens de wedstrijd. De doelpunten kwamen voort uit goede uitgespeelde aanvallen, maar we hebben ook veel open kansen gemist. Ondanks de ruime overwinning bood cvv Zwervers goed weerstand.’

Leen Boer, trainer van Feyenoord Onder 8-1, wist de wedstrijd tegen SSS Onder 9 overtuigend te winnen met 4-0. ‘We speelden een redelijk goede eerste helft, waarin we veel kansen creëerden. SSS had een grote keeper op doel staan en wij bleven maar hoge ballen op hem afvuren. Daardoor kon hij alles tegenhouden. In de rust heb ik aangegeven dat ze laag in de hoeken moesten schieten. Dat hebben mijn spelers fantastisch uitgevoerd in de tweede helft. Naast het afronden van kansen, speelden ze gewoon een goede tweede helft’, aldus een tevreden Leen Boer.

Nipte zege
Spirit was dit weekend slachtoffer van Feyenoord’s scoringsdrift, maar deze wedstrijd, Feyenoord Onder 8-2 tegen Spirit Onder 9, verliep anders, wat resulteerde in een nipte 4-3 overwinning. Ronald van Lent: ‘We begonnen goed in de eerste helft. Wij lieten de bal het werk doen en kregen kansen. Die kansen werden verzilverd waardoor we met een 3-1 voorsprong de rust in gingen. In de tweede helft lieten we slordig spel zien, waardoor de tegenstander kansen kreeg en kon scoren. De omschakeling van aanval naar verdediging ontbrak bij ons. Dat is een leerpuntje, maar we maken stappen vooruit.’

Onterecht verlies
Zoals dit artikel begon, zo eindigen we ook, namelijk met een verliespartij. Het team van Errol Refos, Feyenoord Onder 7, verloor de wedstrijd tegen DCV Onder 9 “onterecht” met 5-1. ‘We begonnen goed aan de wedstrijd. We hadden veel balbezit waardoor de tegenstander niks had in te brengen. Ondanks het balbezit creëerden we niet veel kansen. We kwamen op achterstand nadat we balverlies leden. In de tweede helft combineerden we goed, maar wisten niet te scoren, waardoor DCV kon toeslaan uit counters. Twee minuten voor tijd maakten we een wonderschone goal, maar het kon niet voorkomen dat we deze wedstrijd onterecht verloren.’