O9_20162017

Wedstrijdverslagen Feyenoord Academy Voetbalschool zaterdag 25 februari 2017

Alleen Feyenoord O9, O11 en O12 waren actief dit weekend

We trappen af met Feyenoord Onder 12. Het team van trainer Davey van den Berg nam het op tegen FC Volendam Onder 12. ‘Het was een oefenwedstrijd, want we hadden een vrij weekend. Dan probeer ik wedstrijden te regelen, zodat iedereen aan spelen toekomt. We speelden ook nog eens in het stadion. Dat was een leuke ervaring voor die gasten.’
‘We begonnen niet top. Volendam was feller, waardoor wij niet aan voetballen toekwamen. In balbezit maakten we verkeerde keuzes en het tempo lag te laag. Toch kwamen wij dankzij een penalty op voorsprong. De tweede helft verliep een stuk beter. We wonnen met 1-4 en dat was een terechte uitslag. We zetten onze tegenstander snel onder druk, onze verdediging gaf niks meer weg en in balbezit vonden we makkelijker de vrije man. We hebben veel gevaar kunnen stichten, doordat we de vrije man op de flank bereikten. Het was een leerzame oefenwedstrijd.’

Feyenoord Onder 9 speelde een uitwedstrijd tegen Spijkenisse Onder 9. Het team van trainer Harrie Nugteren behaalde een makkelijke 1-5 overwinning. ‘Toch was het een matige wedstrijd. Er werden veel schoten op doel gelost, maar het vizier stond niet op scherp. Daarnaast lag het tempo te laag en verliep ons combinatiespel stroef. In de tweede helft ging het beter, maar het niveau was nog te mager.’

Nederlaag
Dan door naar de ploeg van trainer Martijn de Vries. Feyenoord Onder 12 speelde tegen Smitshoek Onder 13 en liep tegen een 2-1 nederlaag aan. ‘We hadden veel moeite om onder de druk van onze tegenstander uit te komen. De passes en aannames waren slordig, waardoor we veel balverlies leden. Balverlies op het middenveld luidde onze eerste tegentreffer in. Daarna creëerden wij wat mogelijkheden, maar liepen toch schade op. Smitshoek verdubbelde namelijk hun voorsprong, door een strafschop. Daarna gooide mijn jongens de schroom van zich af en zetten mooie aanvallen op. Na rust speelden we meer op de helft van onze tegenstander. Na tien minuten scoorden we de aansluitingstreffer, maar het bleek niet genoeg voor een overwinning of gelijkspel.’
‘Het was een goede oefenpot, waarin we hebben aangetoond dat we blijven knokken. Ook tegen een goede tegenstander. Op naar de competitiewedstrijd tegen Brielle.’