O8Binnenmaas2

Wedstrijdverslagen Feyenoord Academy Voetbalschool zaterdag 1 oktober 2016

Zaterdag 1 oktober was de dag van de monsterscores en nederlagen. Feyenoord Onder 8-2, 9 en 10 boekten grote overwinningen, terwijl Feyenoord Onder 7, 8-1 en 11 zware nederlagen leden. Alleen Feyenoord Onder 12 stapte met een nipte nederlaag van het veld.

Feyenoord Onder 7 kende een moeilijke wedstrijd tegen DCV Onder 9. De ploeg van trainer Leen Boer ging met 6-1 onderuit. ‘We hadden het fysiek moeilijk, want onze tegenstander was twee jaar ouder. Het was een goede tegenstander, maar we hopen snel aan de competitie te kunnen beginnen, want daar zitten teams van hetzelfde niveau.’ Tot slot wilde de trainer een van zijn spelers beterschap wensen: ‘Attilla Verbeek heeft een zware hersenschudding gehad en kan dus niet voetballen. Ik wens hem veel sterkte en beterschap’, aldus Leen Boer.

Monsterscores
Dit weekend waren er vier ploegen die een monsterscore hebben neergezet. De eerste ploeg is Feyenoord Onder 9-1. Het team van trainer Dane Brard wist hun wedstrijd tegen Xerxes DZB Onder 9 met 14-1 te winnen.
‘De eerste helft begonnen we onrustig, maar toch wisten we snel te scoren. Halverwege de tweede helft lieten we goed voetbal zien met mooie opgezette aanvallen, strakke passes en mooie acties. Verder werd de trainer van Xerxes weggestuurd, wat erg jammer was voor de wedstrijd. Gelukkig konden mijn jongens daarna gewoon weer lekker voetballen.’
De tweede ploeg die lekker kon voetballen was het team van trainer Harrie Nugteren. Feyenoord Onder 9-2 wist de wedstrijd tegen Excelsior ’20 winnend af te sluiten.

‘In de eerste helft speelden we goed en creëerden we veel kansen, waardoor we een 5-1 ruststand bereikten. In de tweede helft werd het rommeliger en keken mijn spelers niet goed om zich heen.’ Desondanks wist Feyenoord de wedstrijd met 8-2 te winnen.

Het team van trainer Marchanno Schultz wist hun wedstrijd ook te winnen. Feyenoord Onder 10-2 won met 7-0 van Xerxes DZB Onder 11. ‘We speelden veel op de helft van de tegenstander, maar Xerxes verdedigde erg goed. Daar hadden we moeite mee. Er waren veel spelers op een kleine ruimte, waardoor de spelers moeite hadden om de juiste keuzes te maken. We creëerden veel kansen, maar wisten deze niet allemaal te benutten. De les voor de ploeg is om samen te spelen, de zijkanten op te zoeken en van daaruit te voetballen’, legt Marchanno Schultz uit.

De klapper van het weekend werd neergezet door Feyenoord Onder 10-1. De ploeg van trainer Remco Schol veegde Slikkerveer Onder 11 van de mat en won de wedstrijd met 21-2. ‘Het was een heel eenzijdige wedstrijd. Wij speelden constant op de helft van de tegenstander en waren veel sterker. Ook fysiek waren wij sterker, want wij wonnen bijna alle persoonlijke duels. Jermain Fernandes is de man van de wedstrijd, want hij maakte tien doelpunten en leverde zes assists af’, verteld een tevreden Remco Schol.

Twee gezichten
Volgens Davey van den Berg, trainer van Feyenoord Onder 12, had de wedstrijd tegen Spijkenisse Onder 13 twee gezichten: ’Het eerste kwartier van de wedstrijd waren wij matig, waardoor Spijkenisse op een 2-0 voorsprong kwam. Daarna kwamen we terug in de wedstrijd en maakten de 2-1, waarna we de gelijkmaker op het scorebord zetten.’ Feyenoord ging uiteindelijk de rust in met een 3-2 voorsprong. ‘Halverwege de tweede helft kregen we de gelijkmaker tegen na een fout in de opbouw. Na de gelijkmaker kantelde de wedstrijd en één minuut voor tijd maakte Spijkenisse de 4-3 via een afstandsschot.’

Feyenoord Onder 8 tegen Binnenmaas Onder 9 is de tweede wedstrijd die ook twee gezichten had volgens trainer Errol Refos:.

‘We kwamen snel op voorsprong dankzij goede individuele acties, maar ik was niet tevreden over het samenspel. De jongens gingen vaak voor eigen succes, maar na de rust werd dat anders. De jongens hadden toen meer oog voor elkaar en speelden nauwkeuriger.’ Feyenoord boekte ene grote overwinning van 12-2, maar dat is voor Errol Refos niet het belangrijkste: ‘Het gaat mij meer om de combinaties en dat ging erg goed vandaag.’

Grote nederlaag
Bij de ploeg van trainer Ronald van Lent liepen de combinaties ook goed, maar Feyenoord Onder 8-1 verloor de wedstrijd met 1-6 tegen Rhoon Onder 9.

‘We kwamen al snel op achterstand, maar in de eerste helft waren wij de dominerende ploeg. We creëerden veel kansen maar wisten niet te scoren, omdat hun keeper veel ballen pakte.’ Door goed uitgevoerde counters van Rhoon ging Feyenoord onderuit: ‘We waren steeds een stapje te laat, waardoor onze tegenstander kon scoren. We moeten sneller leren omschakelen naar de verdediging’, was de les die Ronald van Lent uit de wedstrijd trok.

Het tweede team dat hard onderuit ging is het team van trainer Martijn de Vries. Feyenoord Onder 11 ging tegen Xerxes DZB Onder 13 met 2-6 ten onder.

‘We werden al snel gedwongen om te verdedigen, want Xerxes had snelle spelers die het ons lastig maakten. Via een corner kwamen wij op achterstand, waarna we nog twee doelpunten tegen kregen. Na rust kwamen we terug in de wedstrijd en wisten nog twee keer te scoren, maar door een fout achterin kwam de tegenstander op 4-2. In de laatste drie minuten maakte onze tegenstander nog twee goals.’ Toch heeft de trainer goede dingen gezien: ‘Het aansluiten van de verdediging, de samenwerking op het middenveld en het druk zetten van de aanvallers ging een stuk beter’, besloot Martijn de Vries.