O9Kampioen

Wedstrijdverslagen Feyenoord Academy Onderbouwteams zaterdag 8 april 2017

Waar afgelopen woensdag Feyenoord O8 al kampioen werd, was het dit weekend Feyenoord O9 en O10 die een kampioenschap te vieren hadden.

We openen met Feyenoord Onder 12. Het team van trainer Davey van den Berg boekte een 3-1 overwinning op Alexandria’ 66 Onder 13. ‘In deze wedstrijd ging de opbouw van achteruit erg goed, waardoor we het veldoverwicht hadden en op hun helft voetbalden. We creëerden helaas te weinig kansen. De meeste kansen waren afstandsschoten. Dat was het probleem van de eerste helft. We kwamen op voorsprong door een corner, maar met een minimale voorsprong moet je altijd waken voor een counter. Gelukkig maakte we de 2-0, maar Alexandria scoorde daarna de aansluitingstreffer. Dan gaan die gasten er ook weer in geloven en komen ze toch weer dichterbij. Gelukkig maakte wij de 3-1 en uiteindelijk win je die wedstrijd. We moesten ook winnen, want we staan drie punten achter op de koploper.’

Monsterscores
Dan naar Feyenoord Onder 10-1. De ploeg van Remco Schol behaalde een enorme monsterscore tegen Rhoon Onder 11. De wedstrijd op Varkenoord eindigde in een 17-0 overwinning. ‘We kwamen vroeg op voorsprong, waarna we door bleven gaan. Wij hadden het balbezit en tikte Rhoon compleet weg. Ze hebben geen enkele kans gecreëerd tegen ons. Het was een heel eenzijdige pot. We misten ook een aantal kansen, anders hadden we meer dan twintig goals gescoord.’

Feyenoord Onder 8-2 slaagde erin om tegen Bergambacht Onder Onder 9 met 1-16 te winnen. Trainer Leen Boer: ‘We kenden een geweldige start met goede aanvallen, hadden overzicht voor het doel, goede combinaties en goals. We bereikten de rust met een 0-9 voorsprong. In de tweede helft bouwde we onze voorsprong uit en wonnen met 1-16. Het was echt een topwedstrijd van onze jongens. Eén van de betere wedstrijden dit seizoen. Ze hebben het heel goed gedaan. Hier staat een heel vrolijke trainer.’

De laatste monsterscore komt van de ploeg van Harrie Nugteren. Feyenoord Onder 9-2 was met 8-0 te sterk voor Charlois Onder 9. ‘Ik heb goed combinatiespel gezien van mijn ploeg. We zochten de vrije man en de achterlijn, waardoor er veel doelpunten vielen. In de tweede helft werd het helaas iets rommeliger, maar de goals waren net zo mooi. We zijn nu kampioen en na het laatste fluitsignaal hebben we dat uitbundig met elkaar gevierd. Als team hebben we een prima prestatie geleverd. Klasse mannen!’

Overwinningen
Het team van trainer Dane Brard kende een nipte overwinning tegen CKC Onder 11. Feyenoord Onder 9-1 won de wedstrijd met 3-4. ‘Het was een erg leuke wedstrijd. We kwamen twee keer op achterstand, maar wisten ook twee keer gelijk te maken. Vervolgens kwamen we op een 2-4 voorsprong en maakte CKC nog de aansluitingstreffer. In de tweede helft hebben we geweldig voetbal laten zien, maar ook veel kansen gemist. De laatste minuten waren erg spannend. Het was echt overleven, maar de jongens zijn hier goed mee om gegaan.’

Feyenoord Onder 10-2 is de tweede ploeg die een stabiele overwinning behaalde. De ploeg van trainer Marchanno Schultz won de wedstrijd tegen Westlandia Onder 11 met 2-4. ‘We begonnen nerveus en waren onzorgvuldig, waardoor de jongens niet in de wedstrijd kwamen. Onze tegenstander speelde prima en kwamen terecht op voorsprong. Gelukkig scoorde we snel de gelijkmaker, waarna we in de tweede helft goed uit de startblokken kwamen. We begonnen beter te spelen en dat resulteerde in kansen die benut werden. Door de overwinning zijn we als eerste in de competitie geëindigd. Mijn complimenten aan de jongens.’

Puntverlies
Helaas waren er ook ploegen die puntverlies leden. Feyenoord Onder 11 nam het op tegen Spartaan’20 Onder 13, maar kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Trainer Martijn de Vries: ‘Het tempo en de intensiteit waren erg hoog deze wedstrijd. We probeerden onze tegenstander onder druk te zetten en dat lukte een aantal keer. Helaas lukte het ons in die fase niet om het balletje goed rond te laten gaan. Gelukkig kwamen wij op voorsprong uit een corner, maar kregen we ook de gelijkmaker om onze oren. We bleven dreigend en kwamen weer op voorsprong, omdat de keeper van Spartaan de bal losliet. Uiteindelijk wisten ze in de slotfase nog te scoren waardoor de 2-2 eindstand op het scorebord werd gebracht.’

Feyenoord Onder 8-1 ging op bezoek bij RVVH Onder 9 en kwam niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen de Ridderkerkers. Trainer Errol Refos: ‘We hadden het erg lastig tegen dit team. De passing was vaak slordig en de afwerking voor het doel te haastig. In balbezit waren we onrustig en verzuimden onze kansen af te maken. Wij stonden lang op voorsprong, maar RVVH profiteerde van een fout in onze verdediging. Het is jammer, maar de jongens hebben hard gewerkt.’

Tot slot gaan we naar Feyenoord Onder 7. Zij namen het op tegen koploper VVOR Onder 9, maar verloren de wedstrijd met 3-4. Trainer Ronald van Lent: ‘De eerste tien minuten heb ik echt genoten van mijn jongens. Ze lieten de bal lekker rondgaan en we kwamen op een 2-0 voorsprong. Helaas kwam de tegenstander vanuit standaardsituaties langszij. Logisch ook, want ze zijn fysiek sterker dan ons. In de tweede helft begonnen we weer erg goed. We lieten het balletje weer goed het werk doen, maar kwamen helaas op achterstand. We gaven niet op, bleven doorgaan en scoorden de 3-3. In de laatste twee minuten scoorden zij nog uit een counter, terwijl wij in de slotfase nog twee keer op de paal en één keer op de lat schoten. Een gelijkspel was een terechte uitslag geweest, maar ik ben trots op de jongens. Ze hebben flink weerstand geboden tegen de koploper.’