O9-1-De%20Betrokken%20Spartaanb

Wedstrijdverslagen Feyenoord Academy Onderbouwteams zaterdag 4 maart 2017

Afgelopen zaterdag was er een klein programma voor de Feyenoord Onderbouwteams.

We trappen af met Feyenoord Onder 11. De ploeg van trainer Martijn de Vries nam het op tegen Brielle Onder 13. ‘We begonnen goed aan de wedstrijd en wilden via snelle combinaties tot scoren komen. Na een kwartier belande de bal door een verkeerde pass bij de rechterspits van Brielle. Hij passeerde een aantal spelers, waanra hij de bal voorgaf op de spits die uiteindelijk scoorde. Tien minuten later werd de achterstand groter door een ingekopte corner. Gelukkig maakten wij de aansluitingstreffer na een fout in de opbouw van onze tegenstander, maar de vreugde was van korte duur. Vijf minuten later werd de wedstrijd beslist, doordat Brielle de 3-1 maakte. Het werd zelfs 4-1 door een ingeschoten vrije trap. We leden een terechte nederlaag. Hopelijk creëren we volgende week meer kansen tegen Zestienhoven’, aldus Martijn de Vries.

Monsterscores
Feyenoord Onder 9 had geen kind aan De Betrokken Spartaan Onder 9. Op Varkenoord wist de ploeg van trainer Harry Nugteren de wedstrijd met 10-0 te winnen. ‘We voetbalden erg goed en het combinatiespel was van een hoog niveau. Het zorgde voor goed uitgespeelde doelpunten. Deze wedstrijd verliep erg soepel. Dan is het goed om te zien dat de jongens bleven voetballen.’

Ook Feyenoord Onder 9-2 wist met dubbele cijfers te winnen. Op bezoek bij Alphense Boys Onder 9 werd het 0-11 voor de formatie van trainer Dane Brard. ‘Wij speelden een erg goede wedstrijd. Zowel de eerste als de tweede helft was van een hoog niveau. Het samenspel was erg goed en ondanks de hoge stand, bleven de jongens goed voetballen. Dat is erg positief. Verder heb ik mooie individuele acties gezien. Al met al een vrij gemakkelijke overwinning zonder problemen.’

Puntverlies
Feyenoord Onder 7 kwam tegen Spirit Onder 9 niet verder dan een gelijkspel. ‘We wisten dat dit een lastige wedstrijd ging worden’, begint trainer Ronald van Lent. ‘Spirit staat op de tweede plek en de vorige keer verloren we van ze. We begonnen sterk aan het duel en kwamen via een ingedraaide corner op 1-0. Dankzij een goed uitgespeeld doelpunt, verdubbelden we onze voorsprong. In de tweede helft werden we flink onder druk gezet door Spirit. We kregen het erg moeilijk en het werd uiteindelijk 2-2. Het is jammer dat we de goede lijn van de eerste helft niet hebben kunnen vasthouden. Maar ik ben een erg tevreden trainer, want ik zie duidelijk progressie. Daar ben ik erg blij mee.’

Bekervoetbal
Feyenoord Onder 12 trad in de achtste finale van de beker aan tegen De Graafschap Onder 13. De wedstrijd eindigde in 2-2, waardoor er een strafschoppenserie nodig was om een winnaar aan te wijzen. ‘We deden het niet onaardig’, begint trainer Davey van den Berg. ‘We hebben ons goed verweerd tegen De Graafschap, die ook nog eens een jaartje ouder waren. Ze hadden een goede spits die een doelpunt scoorde en betrokken was bij het tweede doelpunt. Gelukkig wisten wij ook twee goede goals te maken. We gingen met een 2-2 tussenstand de rust in. In de tweede helft stond onze verdediging erg goed, maar creëerden we te weinig kansen. Aan het eind van de wedstrijd kwamen we kracht te kort. Strafschoppen moesten beslissen wie er als winnaar uit de strijd kwam. Dat werd De Graafschap, want zij wonnen met 8-7. Ondanks de uitschakeling ben ik erg trots, want de jongens hebben gevochten voor iedere meter.’