Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Vrouwen 1
184d79b6488f3b8e03f33883eda4a339_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 gaat strijdend ten onder in Eindhoven

Feyenoord Vrouwen 1 heeft de uitwedstrijd tegen PSV met 2-1 verloren. Ondanks dat de ploeg van Danny Mulder in Eindhoven andermaal geen resultaat wist te boeken, zal het spelbeeld tot tot meer tevredenheid hebben gestemd dan dat van de afgelopen weken. 

Feyenoord Vrouwen 1 begon in Eindhoven vele malen scherper aan de wedstrijd dan een week eerder, bij de teleurstellende 0-5 thuisnederlaag tegen ADO Den Haag. Feyenoord zette PSV overal op het veld vol onder druk en liet daarmee zien dat de ploeg vastberaden was het debuutseizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen niet als een nachtkaars uit te laten gaan.

Na een klein half uur kreeg Feyenoord ondanks de sterke start een tegendoelpunt te verwerken: Thestrup kon de 1-0 binnenschieten. Een paar minuten voor rust kreeg Pia Rijsdijk de uitgelezen kans om de gelijkmaker op haar naam te schrijven. De Feyenoord-spits werd aan haar shirt getrokken in het strafschopgebied en de scheidsrechter kende Feyenoord een penalty toe. Rijsdijk ging zelf achter de bal staan, maar haar inzet miste overtuiging en kon eenvoudig gepakt worden door PSV-keeper Van Veenendaal. Ruststand: 1-0.

Tweede helft
Tien minuten na rust kwam Sophie Cobussen in het veld bij Feyenoord en het duurde niet lang voordat ze haar waarde voor de ploeg kon bewijzen. Nadat ze Van Veenendaal knap had omspeeld kon ze de bal in een leeg doel schuiven: 1-1.

Van deze gelijke stand kon Feyenoord echter niet lang genieten, want een paar minuten later ging de bal aan de andere kant op de stip. Desiree van Lunteren schoot de bal achter Jacintha Weimar en zette daarmee de 2-1 eindstand op het bord.

Volle bak
Feyenoord-trainer Danny Mulder gaf na afloop aan dat dit weer de ploeg was die hij graag wil zien. 'Natuurlijk ben ik teleurgesteld dat we verliezen, laat ik dat voorop stellen. Maar het was deze week weer volle bak.' Verdediger Jada Conijnenberg baalde ook van het resultaat, maar stapte met een beter gevoel het veld af dan vorige week: 'We hebben weer als team gespeeld vandaag.'

Programma
De eerstvolgende wedstrijd voor Feyenoord Vrouwen 1 is op zaterdag 14 mei, als de ploeg het in De Kuip opneemt tegen Ajax. Aanwezig zijn bij deze wedstrijd? Tickets koop je hier.