Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord Vrouwen 1
a640c90c66a13d13f524a4dfd56d1175_2000_2000.JPG

Feyenoord V1 sluit seizoen af met nederlaag in Heerenveen

Feyenoord Vrouwen 1 heeft het debuutseizoen in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen afgesloten met een nederlaag. Op bezoek bij sc Heerenveen werd met 2-0 verloren. Daardoor eindigt de ploeg van Danny Mulder uiteindelijk op de vijfde plek in de competitie.

Op Sportpark Skoatterwâld in Heerenveen bleef het vrijdagavond tot vlak voor de aftrap onzeker of er wel gevoetbald ging worden. Een paar stevige regenbuien hadden gezorgd voor flinke plassen op de grasmat en in Heerenveen moest met man en macht gewerkt worden om het veld op tijd speelklaar te krijgen. 

Toen de wedstrijd eenmaal begonnen was, duurde het lang voordat de eerste kans zich liet optekenen. Deze was echter wel meteen raak: in minuut 27 bracht Jet van der Veen uit een counter de thuisploeg op voorsprong. Lang leek hiermee de ruststand bereikt, maar vlak voor de pauze schoot Zoï van de Ven van afstand binnen.

Tweede helft
In de tweede helft bleek dat bij allebei de ploegen de batterij leeg was na een lang seizoen. Er werden weinig echt grote kansen meer bij elkaar gevoetbald en aan Feyenoord-kant moest een aantal speelsters zich laten vervangen. De ruststand werd daarmee ook de eindstand: 2-0.