Onder 19 morst punten in eerste thuiswedstrijd

Feyenoord Onder 19 is er niet in geslaagd om de eerste thuiswedstrijd van seizoen te winnen. Het team van trainer Dirk Kuyt, dat de competitie twee weken geleden opende met een knappe 1-2 zege op AZ Onder 19, kwam op eigen veld niet verder dan een 0-0 gelijkspel tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse.

De talenten van Feyenoord Academy begonnen voortvarend aan de wedstrijd en zochten vooral de rechterkant van het veld om gevaarlijk te worden. Via buitenspeler Crysencio Summerville en middenvelder Achraf El Bouchataoui kwam de ploeg tot mogelijkheden, maar voor het doel was Feyenoord Onder 19 niet scherp genoeg.

Aan de andere kant moest doelman Jordie van Leeuwen na zo'n twintig minuten spelen voor de eerste keer in actie komen. Hij was alert en kon meerdere aanvallen van de bezoekers onschadelijk maken. Van Leeuwen, doelman van Jong Feyenoord, verving zaterdagmiddag Joey Koorevaar, die vorige week tijdens een trip met Oranje Onder 18 zijn middenhandsbeentje brak en de komende weken niet inzetbaar is.

Grote kans Summerville
Summerville kreeg in de slotfase van de eerste helft de grootste mogelijkheid om de score te openen. Na een goede actie aan de zijkant van het veld passeerde hij zijn directe tegenstander en ging op weg naar doel. De vijandelijke doelman wist een hard schot van de buitenspeler echter met zijn voet uit de korte hoek te tikken. Hierdoor zochten beide teams bij een stand van 0-0 de kleedkamers op.

In de tweede helft veranderde het spelbeeld en kwam Vitesse Onder 19 beter in de wedstrijd. Beide teams zochten de aanval, maar ook nu bleven grote kansen lange tijd uit. De bezoekers leken twee keer vanuit een counter zeer gevaarlijk te worden maar verdediger Ramon Hendriks gooide zichzelf beide keren goed voor de bal en haalde daarmee de angel uit de aanval.

Tactische omzetting
Trainer Kuyt bracht zo'n twintig minuten voor het einde van de wedstrijd Cheick Touré in de ploeg. De aanvaller kwam dit seizoen nog niet in actie door een blessure, maar maakte tegen Vitesse Onder 19 weer zijn rentree. Door de komst van Touré ging Wouter Burger meer aanvallend spelen om met zijn lengte iets te kunnen forceren in het strafschopgebied.

Deze wisseling leek goed uit te pakken. Enkele minuten voor het eindsignaal bracht El Bouchataoui de bal met een goede voorzet in het zestienmetergebied. Burger zette zijn hoofd tegen de bal, maar zag deze vervolgens enkele centimeters langs de verkeerde kant van de paal vliegen. Ook na negentig minuten spelen stond er daardoor 0-0 op het scorebord, waardoor beide teams één punt overhielden aan de wedstrijd.

Teleurgestelde trainer
Trainer Kuyt sprak na afloop van de wedstrijd van ‘een teleurstellende uitslag na een moeizame wedstrijd’. ‘Tijdens het oefentoernooi in Kroatië (toernooiwinst, red.), de Supercup-wedstrijd tegen PSV (2-3 winst, red.) en de eerste competitiewedstrijd tegen AZ speelden we prima,’ zei hij. ‘Vandaag hadden te veel jongens niet de juiste vorm. Met de kansen die we kregen gingen we niet goed om. Het team wilde graag winnen, dat is positief, maar het was alleen niet goed genoeg vandaag. Dat hoort ook bij ontwikkelen. De jongens zijn teleurgesteld, ik ook. Dat moet ook want bij Feyenoord moet je altijd winnen. Een gelijkspel voelt als een nederlaag.'

Feyenoord Onder 19 - Vitesse Onder 19 0-0

Opstelling Feyenoord Onder 19: Van Leeuwen; Hall, Geertruida, Hendriks, Hartman; El Bouchataoui, Kökcü (76’ Huijgen), Burger; Summerville, Bannis (69’ Touré), Azarkan.