Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Sterk Feyenoord verdiend naar kwartfinales KNVB Beker

Feyenoord heeft zich ten koste van FC Utrecht geplaatst voor de kwartfinales van de KNVB Beker. De Domstedelingen werden donderdagavond in De Kuip met 1-0 verslagen door een doelpunt van Tonny Vilhena. Het team van Giovanni van Bronckhorst domineerde en kreeg veel kansen op meer, maar liet die onbenut.

Feyenoord dominant
Het duel in de achtste finales van de TOTO KNVB Beker was belangrijk voor Feyenoord, dat als regerend bekerwinnaar ook graag na de winterstop nog in het toernooi actief wil zijn. In een goedgevulde Kuip, opgewarmd door de Hermes House Band en een heerlijke sfeeractie kort voor aanvang van de wedstrijd, domineerde Feyenoord vanaf de aftrap.

Feyenoord was helaas wel wat ongelukkig in de afwerking. Zo knalde de in de basis teruggekeerde Robin van Persie de bal uit een vrije trap op de lat en voorkwam FC Utrecht-doelman David Jensen twee keer een goal van Sam Larsson. In eerste instantie tikte hij de bal onder de lat weg na een vrije trap van de Zweed en even later stopte hij de kopbal van Samba Sam op de doellijn.

Vilhena breekt de ban
Tonny Vilhena brak de ban na een klein half uur spelen door de bal in twee instanties wel over de doellijn te knikken. Hij werd op maat bediend door Larsson en verschalkte Jensen van dichtbij: 1-0. Feyenoord, dat met name na rust veel aanvallen op de mat legde om van te smullen, maakte daarna aanspraak op meer.

De kansen volgden in de tweede helft rap na elkaar, onder meer voor Luis Sinisterra. De vervanger van Steven Berghuis knalde de bal op de paal, Van Persie schoot in de rebound hoog over en even later werd een schot van Jens Toornstra uit de hoek getikt door Jensen. Ook met Renato Tapia en Nicolai Jørgensen als vervangers van respectievelijk Jordy Clasie en Robin van Persie bleef het lang spannend in De Kuip.

Slotoffensief FC Utrecht
Pas in de absolute slotfase liet ook FC Utrecht zich nog zien; een kopbal van Timo Letschert werd door Jens Toornstra van de lijn gehaald en Nick Venema kopte voorlangs. Een goal van de bezoekers uit Utrecht, die gecoacht worden door Dick Advocaat, was ook volledig onverdiend geweest.

Zaterdag loting
Door de zege plaatste Feyenoord zich als laatste ploeg voor de kwartfinales van de TOTO KNVB Beker. Komende zaterdag wordt er geloot voor de volgende ronde. Feyenoord kan in die fase Vitesse, Ajax, Fortuna Sittard, sc Heerenveen, AZ, FC Twente en Willem II treffen.

  • #feyutr
  • TOTO KNVB Beker