Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
afscheid%20eric%20gudde-9

Warm welkom voor Jan de Jong in De Kuip

Jan de Jong heeft maandag een warm welkom gekregen als nieuwe algemeen directeur van Feyenoord. Een groot aantal zakelijke relaties en partners van de club en vertegenwoordigers van de media waren uitgenodigd in De Kuip om kennis te maken met de voormalige NOS-directeur, die vorige week officieel is begonnen aan zijn nieuwe functie bij de landskampioen. De bijeenkomst diende tegelijkertijd als afscheidsreceptie voor Eric Gudde, die vorige maand na tien jaar afzwaaide bij Feyenoord.

In de Guus Brox zaal van het Maasgebouw waren de honderden aanwezigen getuige van een wisseling van de wacht. De Jong betrad het podium namelijk op het moment dat ook Eric Gudde daar al stond, de man die hij opvolgt als directeur van Feyenoord. Na onder meer een video waarin de tien jaar van Gudde bij Feyenoord in vogelvlucht voorbij kwamen, volgde een aantal warme woorden van zijn opvolger.

Compliment
‘Eric laat de club echt fantastisch achter’, begon De Jong, die bezig is aan zijn eerste volledige week in De Kuip. ‘Werkelijk alles is op orde en daar ben ik hem erg dankbaar voor. Daar komt bij dat echt iedereen binnen deze organisatie het jammer vindt dat Eric weggaat. Alle medewerkers praten met ontzettend veel liefde over hem, een groter compliment is er niet.’

Feyenoord-shirt
Na een innige omhelzing tussen beide directeuren benadrukte Gudde dat hij er van overtuigd is dat Feyenoord bij De Jong in goede handen is. Om zijn opvolger op gepaste wijze welkom te heten overhandigde Gudde hem een Feyenoord-shirt, zoals iedere nieuwe medewerker die krijgt wanneer hij of zij in dienst treedt bij de club.

Haarvaten
De Jong is blij dat zijn werk in De Kuip nu echt begonnen is. ‘Het is voor mij heel bijzonder om hier te staan. Ik kom al heel lang bij Feyenoord, maar nu mag ik me ook onderdeel noemen van deze prachtige club. Het mooie aan deze organisatie is dat iedereen die hier werkt, ook echt voor Feyenoord is. Dat zit bij de mensen in hun haarvaten, bloed en poriën. De eerste dagen zijn heel goed bevallen en ik kan niet wachten om samen met mijn nieuwe collega’s verder te bouwen aan een succesvolle toekomst van de club.'