Fanshop
Fanshop
vvij-1

VVIJ nieuwe Academy Partner van Feyenoord

VVIJ uit IJsselstein (nabij Utrecht) is de zevende amateurclub die zich als Academy Partner aan de jeugdopleiding van Feyenoord heeft verbonden. Feyenoord en VVIJ gaan hun kennis op het gebied van het opleiden van jeugdvoetballers op regelmatige basis met elkaar delen. Feyenoord sloot eerder al soortgelijke overeenkomsten met Velo, RBC Roosendaal, Alphense Boys, vv Spijkenisse, RCL en BVV Barendrecht.

VVIJ is met ruim 1400 leden de grootste sportclub in IJsselstein. De vereniging is opgericht in 1926 en beschikt tegenwoordig over circa 100 jeugdteams (A t/m minipupillen). De doelstelling van VVIJ is zoveel mogelijk eigen jeugdspelers opleiden voor het eerste en tweede elftal. Daarnaast wiil de club een plek bieden voor alle sportende leden om tezamen plezier te beleven aan de voetbalsport. Daarin is niet alleen oog voor de ontwikkeling van voetbalvaardigheden, maar ook voor sociale vaardigheden. Het beleid werpt zijn vruchten af. Zo promoveerden in de laatste twee jaar het eerste en tweede elftal alsook de A1. 

Het eerste elftal van VVIJ bestaat voor een groot deel uit spelers uit de eigen opleiding en komt uit in de 1e Klasse van het district West 1. Verschillende spelers hebben via VVIJ het betaald voetbal gehaald, waaronder Frans Adelaar, Marcel Lindenaar en oud-Feyenoorder Raymond Victoria. 

Technisch manager van VVIJ David Vecht ziet de samenwerking met Feyenoord als een vervolgstap om alle jeugdtrainers te voorzien van extra handvatten ten aanzien van het opleiden van de jeugdspelers. 'Feyenoord en VVIJ hebben voetbal als vertrekpunt dus wat betreft de visie op leren voetballen zaten we snel op één lijn.'

Hoofd jeugdopleiding Damien Hertog is blij dat de Academy met VVIJ een partner uit de regio Utrecht aan zich heeft weten te binden. ‘In die regio hadden we tot dusver nog geen partner’, zegt Hertog. ‘Daarom is dit voor ons een goede stap, helemaal omdat VVIJ een goed georganiseerde en gestructureerde vereniging is. We hebben alle vertrouwen in een succesvolle samenwerking.’