Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
kids%20persconf-1

Vragenvuur voor Feyenoorders op kidspersconferentie

Het was donderdagmiddag even na 14:00 uur, toen er driemaal een luid gejuich opsteeg in de officiële persruimte van De Kuip. Dat had alles te maken met de entree van achtereenvolgens Wessel Dammers, Tonny Vilhena en Rick Karsdorp, die een warm onthaal kregen van tachtig jonge Feyenoorders. De kinderen verwelkomden de spelers voor een kidspersconferentie, een van de vaste onderdelen van het Feyenoord Soccer Camp dat deze week plaatsvindt op Varkenoord.

In de persruimte kwamen de kinderen voor de tweede keer in korte tijd dicht bij hun helden, nadat ze eerder op de dag al getuige waren geweest van de ochtendtraining. Daar zagen ze hoe Feyenoord zich voorbereidde op de competitiestart tegen FC Groningen van zondag. ‘Ik heb heel veel zin in die wedstrijd,’ zo vertrouwde Vilhena alle aanwezigen in de zaal toe. ‘We hebben iets goed te maken na de nederlaag tegen PSV en gaan er alles aan doen om de drie punten mee te nemen naar Rotterdam.’

Eén voor één kropen de kinderen in de huid van een journalist en legden de spelers een uur lang het vuur aan de schenen. Zo werden de spelers onder meer gevraagd naar hun favoriete eten, hun eerste kampioenschap als jeugdspeler en naar hun kwaliteiten op de spelcomputer. Dat laatste onderwerp paste precies in het straatje van Karsdorp. ‘Ik durf te stellen dat ik het met een potje FIFA van iedereen in de selectie win,’ zo zei de vleugelverdediger met een lach.

Ook Dammers wist regelmatig vele nieuwsgierige ogen op zich gericht. Zo moest de verdediger vertellen of hij zenuwachtig is op het moment dat hij het veld betreedt voor een wedstrijd. ‘Eigenlijk niet,’ was zijn antwoord. ‘Een wedstrijd spelen is het mooiste dat er is. Zeker als ik in De Kuip het veld op loop, krijg ik overal kippenvel.’

Na een uur waren de deelnemers een stuk wijzer geworden over de Feyenoorders, die op hun beurt mochten bepalen wat de beste vraag van de middag was geweest. De spelers kozen voor een vraag over hun tatoeages en beloonden degene die de vraag had gesteld met twee kaarten voor Feyenoord – FC Twente op 14 augustus. 

Meer foto’s en filmpjes van de kidspersconferentie zie je in de Instagram Story op Feyenoords officiële Instagram-account.