Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_2390

Voorjaarsmodule 2014 gestart!

Op Varkenoord is afgelopen zondag een nieuwe serie Talenttrainingen van start gegaan, met een evenaring van het record aantal deelnemers van 152 (128 spelers, 24 keepers). Tijdens de Voorjaarsmodule worden alle deelnemers in staat gesteld om gedurende tien weken te werken aan de eigen voetbalkwaliteiten op zijn eigen niveau, onder leiding van oud-Feyenoordspelers Ben Wijnstekers, Mike Obiku, Ulrich van Gobbel en Leonardo Dos Santos. Alle trainingen worden in de periode februari t/m april afgewerkt.

Hoe anders dan de weersvoorspelling een week geleden deed vermoeden – de winter zou dan eindelijk echt zijn intrede doen in Nederland – was een strak blauwe lucht het aanzicht bij de aanvang van de eerste training van de Voorjaarsmodule 2014. Met daarbij een aangename temperatuur voor deze tijd van het jaar kon de organisatie van Feyenoord Soccer Schools geen betere weersomstandigheden wensen. Alle kinderen werden weer voorzien van een goednieuw kledingpakket van Puma, bestaande uit een wit/zwart shirt, donkerblauw broekje en bijpassend donkerblauw trainingspak.

Leen Boer, coördinator van de trainingen van Feyenoord Soccer Schools, sprak de kinderen voorafgaand aan de eerste oefensessie in de kleedkamer toe. Hij benadrukte daarbij dat het niet gaat om het voetballen alleen, maar ook luisteren een belangrijk onderdeel is. ‘In de Voorjaarsmodule gaan we hier extra op letten, wat de ontwikkeling van de spelers ten goede zal komen’, aldus de trainer van Feyenoord onder 9.

Tijdens de eerste trainingen werkten de 128 spelers vooral techniek- & pass- en trapvormen af, met als doel de algehele techniek te verbeteren. Verschillende tactische aspecten zullen verderop in de module meer aandacht gaan krijgen.

Volgende week wordt de tweede Talenttraining van de Voorjaarsmodule afgewerkt.