Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Voorbeschouwing Willem II - Feyenoord

Feyenoord gaat in de achtste speelronde van de Eredivisie op bezoek bij Willem II. De nummer negen uit Tilburg ontvangt het team van Giovanni van Bronckhorst zondag in het Koning Willem II Stadion. De aftrap is om 14:30 uur.

Feyenoord en Willem II namen het vorig seizoen drie keer tegen elkaar op. In de Eredivisie won Feyenoord zowel thuis (5-0) als uit (1-5) van de Tricolores. In de halve finale van het toernooi om de KNVB Beker werden de Tilburgers op 28 februari met 3-0 verslagen door goals van Steven Berghuis, Robin van Persie en Tonny Vilhena.

Teamnieuws
Justin Bijlow mist na het duel met Vitesse ook de uitwedstrijd tegen Willem II. De doelman is nog niet voldoende hersteld van een blessure, waardoor hij de competitiewedstrijd in Tilburg van zondag aan zich voorbij moet laten gaan. Van Bronckhorst kan alleen niet beschikken over de al langer geblesseerde Ridgeciano Haps.

Robin van Persie is wel inzetbaar. De aanvoerder kreeg vorige week een rode kaart in de wedstrijd tegen Vitesse (2-1 zege), maar hij werd vrijdag vrijgesproken door de tuchtcommissie van de KNVB. Willem II’ers Atakan Akkaynak en Diego Palacios kregen afgelopen weekend ook een directe rode kaart. Zij werden voor respectievelijk drie (waarvan één voorwaardelijk) en één wedstrijd(en) geschorst.

Trainerstaal
Van Bronckhorst kijkt uit naar het competitieduel met Willem II. ‘Ze hebben een mooi team om naar te kijken,’ complimenteerde de hoofdcoach van Feyenoord collega Adrie Koster. ‘Ik verwacht voor ons een mooi, maar moeilijk potje. Willem II wil vroeg druk zetten en heeft zeker thuis goede uitslagen neergezet. Of ze zondag ook op die manier gaan spelen is nog afwachten, maar voor ons is het allerbelangrijkste dat we de drie punten pakken.’

‘Feyenoord is een topploeg,’ aldus Koster. ‘En topploegen straffen ieder foutje dat je maakt af. Daar hebben ze specifieke en individuele kwaliteiten voor. We zullen zeer geconcentreerd moeten spelen en onze afspraken nakomen om het Feyenoord lastig te maken. We gaan proberen onze huid zondag zo duur mogelijk te verkopen om met een goed resultaat van het veld te stappen.’

Vorm
Feyenoord boekte vorige week zondag een belangrijke overwinning. Nummer zeven Vitesse werd in de slotminuten met 2-1 verslagen door een rake vrije trap van Van Persie. Daardoor staat het team na zeven speelronden met zestien punten op de gedeelde tweede plaats.

Willem II heeft acht punten minder, na zeges op FC Groningen (0-1), Heracles Almelo (5-0) en gelijke spelen tegen Excelsior (2-2) en Fortuna Sittard (4-4). VVV-Venlo (0-1), PSV (6-1) en De Graafschap (2-1) bleken dit competitieseizoen te sterk voor de Tricolores.

Historie
Feyenoord is ongeslagen in de laatste zeven Eredivisiewedstrijden tegen Willem II. De laatste zes duels werden zelfs gewonnen: W6-G1-VO. De langste reeks competitieoverwinningen tegen een specifieke tegenstander is ook tegen Willem II. Tussen 1980 en 1990 werden de Tilburgers veertien keer verslagen.

Volg Willem II – Feyenoord
Feyenoord wordt in het Koning Willem II Stadion gesteund door een vol uitvak. Ben je er niet bij in Tilburg, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebooken Instagram, ons liveblog op Feyenoord.nl of in de Feyenoord App.

Willem II – Feyenoord
Zondag 7 oktober om 14:30 uur, Koning Willem II Stadion
Scheidsrechter: Blom

Laatste resultaten

Uit
18/04/2018 Willem II – Feyenoord 1-5
02/10/2016 Willem II – Feyenoord 0-2
01/05/2016 Willem II – Feyenoord 0-1
12/04/2015 Willem II – Feyenoord 2-2
03/02/2013 Willem II – Feyenoord 1-3

Thuis
28/02/2018 Feyenoord – Willem II 3-0 (KNVB Beker)
27/08/2017 Feyenoord - Willem II 5-0
21/01/2017 Feyenoord - Willem II 1-0
17/12/2015 Feyenoord - Willem II 2-1 (KNVB Beker, na verlenging)
13/09/2015 Feyenoord - Willem II 1-0