Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Voorbeschouwing VV Gemert - Feyenoord

Voor Feyenoord begint het nieuwe bekeravontuur donderdagavond met een uitwedstrijd tegen de amateurs van VV Gemert. Het duel met de hoofdklasser wordt gespeeld in het SolarUnie Stadion van Helmond Sport en begint om 20:45 uur.

De missie van Feyenoord is duidelijk: de bekerhouder hoopt aan het einde van dit seizoen opnieuw met de dennenappel in handen te staan. Voor Gemert is kwalificatie voor het hoofdtoernooi al bijzonder. De amateurs bereikten dat door Hoek in de voorronde te verslaan.

Teamnieuws
Giovanni van Bronckhorst zal vanavond enkele spelers rust gaan geven. ‘Ik moet een ploeg neerzetten die Gemert gaat verslaan. Dat kan met meerdere opstellingen. Vaak heb ik in het bekertoernooi gerouleerd en dat zal tegen Gemert ook zo zijn,’ aldus de hoofdtrainer, die nog niet prijsgeeft welke spelers minuten zullen gaan maken.

Trainerstaal
‘Het moge duidelijk zijn dat het verschil tussen Gemert en ons groot is,’ zegt Van Bronckhorst in gesprek met Feyenoord TV. ‘We zijn verplicht, ook aan onszelf, om deze wedstrijd te winnen. We weten hoe het is in het bekertoernooi te presteren, we hebben de laatste drie jaar twee keer de beker gewonnen. Daarnaast is het de snelste weg naar een hoofdprijs.’

Reinald Boeren, de trainer van VV Gemert, beseft dat zijn ploeg weinig kans maakt tegen Feyenoord. ‘Als je dit duel honderd keer speelt, verlies je hem waarschijnlijk honderd keer. Maar ook voor een kans van 0,01 procent moet je uiterste best doen. Deze wedstrijd is voor ons heel speciaal. We gaan proberen er een onvergetelijke voetbalavond van te maken.’

Vorm
Feyenoord boekte afgelopen zondag de vierde zege van het seizoen, door FC Utrecht met 1-0 te verslaan. De ploeg van Van Bronckhorst bezet daardoor nu met dertien punten uit zes duels de derde plaats in de Eredivisie.

VV Gemert staat met negen punten uit vier duels op de vierde plaats in de Hoofdklasse B (zondag). Na een nederlaag op de eerste speeldag won de ploeg de drie duels daarna met overtuigende cijfers (5-2, 7-1 en 0-3).

Historie
VV Gemert en Feyenoord troffen elkaar nooit eerder. Het is echter niet de eerste keer dat Feyenoord in de beker een amateurclub treft in het stadion van Helmond Sport. Op 15 januari 2008 werd SV Deurne met 0-4 verslagen. In totaal is het de zesde keer deze eeuw dat Feyenoord een amateurclub treft in het bekertoernooi. Al die confrontaties werden gewonnen. Vorig seizoen werd AVV Swift in de tweede ronde met 4-1 verslagen.

Volg VV Gemert – Feyenoord
Het uitvak in het stadion van Helmond Sport is vanavond bezet met 340 Feyenoorders. Ben je er niet bij, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram, ons liveblog op Feyenoord.nl of in de Feyenoord App. De wedstrijd wordt bovendien uitgezonden op het open kanaal van FOX (kanaal 11 of 14) én FOX Sports 1.

VV Gemert – Feyenoord
Donderdag 27 september om 20:45 uur
SolarUnie Stadion (Helmond)
Scheidsrechter: Van Boekel