Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Voorbeschouwing sc Heerenveen – Feyenoord

Feyenoord gaat zondag in de derde speelronde van de Eredivisie op bezoek bij sc Heerenveen. Het team van hoofdcoach Giovanni van Bronckhorst wil in het Abe Lenstra Stadion de 3-0 overwinning op Excelsior van vorige week een goed vervolg geven. Er wordt om 14:30 uur afgetrapt.

De laatste editie van sc Heerenveen - Feyenoord eindigde op 6 mei dit jaar in 2-3. Steven Berghuis zette Feyenoord op een 0-2 voorsprong, maar de thuisploeg kwam na de pauze terug tot 2-2. Doordat Justin Bijlow daarna een strafschop van Arber Zeneli stopte en Bilal Basaçikoglu in de absolute slotfase nog raak schoot, sloot Feyenoord het seizoen 2017-2018 toen af met een overwinning.

Teamnieuws
Eric Botteghin en Jean-Paul Boëtius keren terug van een wedstrijd schorsing, die zij beiden kregen na een rode kaart in de eerste speelronde. Het is nog de vraag of laatstgenoemde in de wedstrijdselectie wordt opgenomen.

‘Ik heb vorige week al gezegd dat het voor hem een heel moeilijk verhaal wordt,’ vertelde Van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie. ‘Dat is nog steeds zo, maar Jean-Paul wil zelf niet weg. Het is dus niet zeker zo dat hij vertrekt. En je weet nooit in het voetbal hoe het loopt.’

Bij sc Heerenveen keert Morten Thorsby terug van een schorsing. Thorsby was dit Eredivisieseizoen bij drie van de vier doelpunten van de Friezen direct betrokken (twee goals en een assist).

Trainerstaal
‘Ik vind dat we het team hebben om van Heerenveen te winnen,’ stelde Van Bronckhorst. ‘We hebben de afgelopen week als team hard gewerkt en zijn er klaar voor om voor de drie punten te gaan zondag. Het team wil heel graag en dat is het allerbelangrijkste. We hebben de laatste weken tegenslagen moeten verwerken, maar het gaat om de eerstvolgende wedstrijd.’

Olde Riekerink kijkt op zijn beurt uit naar het treffen met de Rotterdammers. ‘Het is een prachtig affiche,’ stelt hij op de clubsite van de Friezen. ‘Met Sam Larsson en Jeremiah St. Juste komen we bovendien twee oud-spelers van Heerenveen tegen. Het zijn twee clubs met historie en vorig jaar was het ook een geweldige wedstrijd. We hebben de sterke en zwakke punten van Feyenoord in kaart. Het wordt een mooie clash.’

Vorm
Feyenoord herstelde zich afgelopen zondag in De Kuip na de nederlaag bij De Graafschap (2-0) en het gelijkspel tegen AS Trencín (1-1). In eigen huis werd de stadgenoot met 3-0 verslagen door goals van Robin van Persie, Jeremiah St. Juste en Jan-Arie van der Heijden.

sc Heerenveen is nog ongeslagen dit Eredivisieseizoen. In de eerste speelronde versloegen tien spelers van de Friese ploeg – Morten Thorsby kreeg een rode kaart – PEC Zwolle en vorige week eindigde het treffen met Vitesse in een 1-1 gelijkspel.

Historie
Feyenoord en sc Heerenveen spelen zondag voor de 53ste keer tegen elkaar in de Eredivisie. Feyenoord won 25 keer eerder, sc Heerenveen twaalf keer en vijftien keer kwam er geen winnaar. Na zeven van de laatste negen ontmoetingen gingen de drie punten mee terug naar Rotterdam, twee keer was de thuisploeg de sterkste.

Volg sc Heerenveen – Feyenoord
Feyenoord wordt in Heerenveen gesteund door een vol uitvak. Ben je er niet bij in het Abe Lenstra Stadion, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram, ons liveblog op Feyenoord.nl of in de Feyenoord App.

sc Heerenveen - Feyenoord
Zondag 26 augustus om 14:30 uur, Abe Lenstra Stadion
Scheidsrechter: Kamphuis

Laatste resultaten

Uit
06/05/2018 sc Heerenveen – Feyenoord 2-3
19/03/2017 sc Heerenveen – Feyenoord 1-2
18/10/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 2-5
21/05/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 1-0 (play-offs voor Europees voetbal)
04/02/2015 sc Heerenveen – Feyenoord 3-1

Thuis
13/12/2017 Feyenoord – sc Heerenveen 1-1
30/10/2016 Feyenoord – sc Heerenveen 2-2
28/01/2016 Feyenoord – sc Heerenveen 1-2
24/05/2015 Feyenoord – sc Heerenveen 2-2 n.v. (play-offs voor Europees voetbal)
15/08/2014 Feyenoord – sc Heerenveen 1-1