Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Voorbeschouwing NAC Breda – Feyenoord

Feyenoord kan de derde plaats veiligstellen in Breda. Daar treft de ploeg van trainer Giovanni van Bronckhorst hekkensluiter NAC Breda om 20:45 uur in de 32ste speelronde van de Eredivisie.

Eerder dit seizoen was Feyenoord in De Kuip met 4-2 te sterk voor NAC Breda. Gianluca Nijholt en Mitchell te Vrede scoorden voor de bezoekers, maar door goals van Robin van Persie (2), Tonny Vilhena en een eigen goal van Benjamin van Leer bleven de drie punten in Rotterdam.

Teamnieuws
Giovanni van Bronckhorst kan woensdag in de midweekse uitwedstrijd tegen NAC Breda niet beschikken over drie spelers die zaterdag tegen AZ nog aan de aftrap stonden. Cuco Martina (blessure), Robin van Persie (niet fit genoeg) en Steven Berghuis (geschorst) zijn niet inzetbaar. Daar komt bij dat ook Nicolai Jørgensen vanwege een schorsing nog ontbreekt, evenals de langer geblesseerden Ridgeciano Haps en Justin Bijlow.

NAC Breda-trainer Ruud Brood hoopt met zijn team nog de laatste strohalm te pakken met een zege op Feyenoord. Hij kan woensdagavond geen beroep doen op centrale verdediger Erik Palmer-Brown, die met een knieblessure kampt. Ook voor linksbacks Alex Gersbach en Greg Leigh komt het duel in het Rat Verlegh Stadion nog te vroeg.

Trainerstaal
Dankzij de zege van zaterdag is de voorsprong op directe concurrent AZ zeven punten. Met nog drie competitieduels te gaan, moet het vreemd lopen wil Feyenoord de derde plaats nog uit handen geven. ‘Maar we zijn er nog niet,’ stelde Van Bronckhorst dinsdag in De Kuip. ‘We willen woensdag de laatste stap zetten, met dat doel reizen we naar Breda.’


Bij hekkensluiter NAC Breda staat er iets heel anders op het spel. De achterstand op nummer zeventien bedraagt met nog drie duels te gaan vijf punten. Brood: ‘We spelen tegen de nummer drie van Nederland. Zij hebben de nummer vier aardig weggezet, maar dat telt voor ons niet. Wij spelen thuis en dat is altijd bijzonder. We zullen er alles aan doen om zo goed mogelijk voor de dag te komen.’

Feiten & Cijfers
Feyenoord won in de Eredivisie 61 keer van NAC Breda. Slechts één tegenstander werd in de competitie vaker verslagen: Sparta Rotterdam (65 keer). De laatste keer dat Feyenoord verloor van de hekkensluiter in de Eredivisie was op 6 november 2016. Destijds ging de ploeg met 1-0 onderuit bij Go Ahead Eagles.

Bij winst zet Feyenoord een reeks van vijf competitiezeges op rij neer. Dat zou dan voor de tweede keer dit seizoen zijn (eerder in november-december). De langste winstreeks onder Giovanni van Bronckhorst is elf competitiezeges op rij (mei-oktober 2016). Bovendien zou een overwinning betekenen dat de ploeg twee uitwedstrijden op rij winnend afsluit. Dat gebeurde pas één keer deze voetbaljaargang.

Historie


Volg NAC Breda – Feyenoord 
Feyenoord wordt in Breda gesteund door een vol uitvak. Ben je er niet bij in het Rat Verlegh Stadion, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram, ons liveblog op Feyenoord.nl of in de Feyenoord App.

NAC Breda – Feyenoord 
Woensdag 24 april om 20:45 uur, Rat Verlegh Stadion
Scheidsrechter: Lindhout

Laatste resultaten

Uit
03/03/2018 NAC Breda – Feyenoord 2-1
21/12/2014 NAC Breda – Feyenoord 0-1
16/02/2014 NAC Breda – Feyenoord 1-1
09/12/2012 NAC Breda – Feyenoord 2-2
11/09/2011 NAC Breda – Feyenoord 1-3

Thuis
02/09/2018 Feyenoord – NAC Breda 4-2
23/09/2017 Feyenoord – NAC Breda 0-2
08/03/2015 Feyenoord – NAC Breda 3-0
25/08/2013 Feyenoord – NAC Breda 3-1
12/05/2013 Feyenoord – NAC Breda 1-0