Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Voorbeschouwing Feyenoord – VVV-Venlo

Feyenoord haalt donderdagavond (vandaag) de competitiewedstrijd tegen VVV-Venlo in. De Limburgers komen voor de tweede keer in ruim een maand tijd op bezoek in De Kuip, waar om 20:00 uur wordt afgetrapt. Bereid je optimaal voor op deze wedstrijd met onze voorbeschouwing!

Het duel Feyenoord – VVV-Venlo was op zondag 4 november nog geen minuut oud toen de stadionlampen plots uitvielen. Omdat de problemen niet snel konden worden verholpen, werd de wedstrijd definitief gestaakt en opnieuw ingepland. Het wordt voor Feyenoord het derde thuisduel op rij, na FC Groningen (1-0) en PSV (2-1).

Teamnieuws
Van Bronckhorst kan zondag niet beschikken over de geblesseerden Eric Botteghin, Nicolai Jørgensen en Ridgeciano Haps. Robin van Persie zit - net als de zondag uitgevallen Jordy Clasie - wel bij de wedstrijdselectie. Tyrell Malacia is na zijn gele kaart tegen PSV geschorst.

VVV-Venlo-trainer Maurice Steijn kampt met een volle ziekenboek. Roel Janssen, Danny Post en Tristan Dekker zijn zeker niet van de partij. Christian Kum kampt met de naweeën van een pittige buikgriep en Patrick Joosten haakte tijdens de afsluitende training af. Achter hun namen staat een groot vraagteken. Daarnaast zit Peter van Ooijen de laatste wedstrijd van zijn schorsing uit. 

Trainerstaal
‘Zondag was in alles een topwedstrijd, door alles er omheen en de sfeer in De Kuip,' zei Van Bronckhorst woensdagmiddag op de persconferentie. ‘Maar ook morgen staan er drie punten op het spel en dat betekent dat we met dezelfde intentie het veld in moeten gaan.’

Steijn wil dat zijn ploeg vanaf de eerste minuut scherp is in De Kuip, om eventueel opnieuw een resultaat te boeken in Rotterdam. 'De vierde, vijfde plek waar we zo dicht bij stonden, was natuurlijk belachelijk. We hebben op Emmen na de laagste begroting. We moeten het als team doen. Ploegen waar we ons graag aan willen spiegelen, zoals Heracles Almelo en PEC Zwolle, hebben op individueel gebied meer kwaliteit in huis. Daar willen we naar doorgroeien, maar daarvoor is het wel zaak dat je in de Eredivisie blijft. Dat was, is en blijft dan ook het doel dit seizoen.'

Vorm
Feyenoord staat na dertien competitieduels in de Eredivisie op 29 punten en bezet met dat totaal de derde plaats. Afgelopen weekend tankte het team van Giovanni van Bronckhorst vertrouwen in de topper tegen koploper PSV. De Eindhovenaren werden in De Kuip met 2-1 verslagen door goals van Nicolai Jørgensen en Sam Larsson. VVV-Venlo staat na een sterke start van het seizoen op negentien punten en bezet daarmee de zevende plaats.

Historie

Feyenoord – VVV-Venlo kijk je in De Kuip
Heb je nog geen kaarten voor het duel met VVV-Venlo? Koop hier je kaarten en kom naar De Kuip! Ben je niet in de gelegenheid om naar het stadion te komen, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebooken Instagram, ons liveblog op Feyenoord.nl of in de Feyenoord App.

Feyenoord – VVV-Venlo
Donderdag 6 december om 20:00 uur, De Kuip
Scheidsrechter: Higler

Laatste resultaten

Thuis
18/11/2017 Feyenoord – VVV-Venlo 1-1
05/04/2013 Feyenoord – VVV-Venlo 1-0
16/10/2011 Feyenoord – VVV-Venlo 4-0
27/10/2010 Feyenoord – VVV-Venlo 3-0
24/10/2009 Feyenoord – VVV-Venlo 1-0

Uit
04/02/2018 VVV-Venlo – Feyenoord 1-0
21/10/2012 VVV-Venlo – Feyenoord 2-3
22/01/2012 VVV-Venlo – Feyenoord 2-1
01/05/2011 VVV-Venlo – Feyenoord 3-2
24/01/2010 VVV-Venlo – Feyenoord 1-1