Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Voorbeschouwing Feyenoord – VVV-Venlo

Feyenoord sluit de elfde speelronde van de Eredivisie zondag af tegen VVV-Venlo. De Limburgers komen op bezoek in De Kuip, waar om 16:45 uur wordt afgetrapt. Bereid je optimaal voor op deze wedstrijd met onze voorbeschouwing!

Feyenoord staat na tien speelronden in de Eredivisie op twintig punten en bezet met dat totaal de derde plaats. Afgelopen week tankte het team van Giovanni van Bronckhorst vertrouwen in het KNVB Bekertoernooi. ADO Den Haag werd donderdag met 5-1 verslagen door goals van Nicolai Jørgensen (3), Eric Botteghin en Sam Larsson.

Teamnieuws
Van Bronckhorst kan zondag niet beschikken over de geschorste Jeremiah St. Juste en de geblesseerden Ridgeciano Haps en Luis Sinisterra. Verder is het team goed uit de strijd met ADO gekomen. ‘We stonden vandaag met de volledige selectie – inclusief alle uitlopers – op het veld,’ vertelde Van Bronckhorst vrijdagmiddag op de persconferentie.

Roel Janssen zal zondag niet in actie komen voor VVV-Venlo. Hij is niet inzetbaar vanwege een schorsing na zijn rode kaart van vorige week tegen FC Emmen. Trainer Maurice Steijn kan ook niet beschikken over Tristan Dekker. Hij is herstellende van een blessure.

Trainerstaal
‘We speelden als team in onze kracht,’ stelde Van Bronckhorst toen hij nog een keer terugblikte op het duel van donderdagavond. ‘Het veldspel was goed, zoals dat laatst tegen PEC Zwolle (3-0 overwinning, red.) in de eerste helft ook uitstekend was. Ik hoop op een soortgelijke wedstrijd tegen VVV.’

Steijn hoopt op zijn beurt op een soortgelijke wedstrijd als vorig seizoen, toen VVV een punt meenam uit De Kuip (1-1). ‘Een flink aantal van de Feyenoord-spelers die toen op het veld stonden, speelt er nu nog,’ wist de hoofdcoach. ‘Van onderschatting zal dus geen sprake zijn. Ik ben er echt van overtuigd dat we in principe tegen elke tegenstander punten kunnen pakken. Ja, ook tegen Feyenoord.’

Vorm
Feyenoord leed vorige week zondag de tweede nederlaag van het seizoen. Ajax was in Amsterdam met 3-0 te sterk, waardoor het gaat naar de nummer twee uit de hoofdstad nu vijf punten bedraagt. Daarvoor verloor de formatie van Van Bronckhorst slechts één van de laatste zeventien competitiewedstrijden.

VVV-Venlo staat dit seizoen op drie nederlagen en drie gelijke spelen, maar heeft ook al vier overwinningen geboekt. De Limburgers bezetten met vijftien punten de zesde plaats. Afgelopen woensdag werd de ploeg van Steijn uitgeschakeld in het bekertoernooi. AZ was in Alkmaar met 2-0 te sterk.

Feyenoord – VVV-Venlo kijk je in De Kuip
Heb je nog geen kaarten voor het duel met VVV-Venlo? Koop hier je kaarten en kom naar De Kuip! Ben je niet in de gelegenheid om naar het stadion te komen, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram, ons liveblog op Feyenoord.nl of in de Feyenoord App.

Feyenoord – VVV-Venlo
Zondag 4 november om 16:45 uur, De Kuip
Scheidsrechter: Nijhuis

Laatste resultaten

Thuis
18/11/2017 Feyenoord – VVV-Venlo 1-1
05/04/2013 Feyenoord – VVV-Venlo 1-0
16/10/2011 Feyenoord – VVV-Venlo 4-0
27/10/2010 Feyenoord – VVV-Venlo 3-0
24/10/2009 Feyenoord – VVV-Venlo 1-0

Uit
04/02/2018 VVV-Venlo – Feyenoord 1-0
21/10/2012 VVV-Venlo – Feyenoord 2-3
22/01/2012 VVV-Venlo – Feyenoord 2-1
01/05/2011 VVV-Venlo – Feyenoord 3-2
24/01/2010 VVV-Venlo – Feyenoord 1-1