Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Voorbeschouwing Feyenoord – ADO Den Haag

Feyenoord neemt het donderdag in de tweede ronde van het toernooi om de KNVB Beker op tegen ADO Den Haag. De club uit de Hofstad komt op bezoek in De Kuip, waar om 20:45 uur wordt afgetrapt.

Het is de derde keer in drie jaar tijd dat Feyenoord ADO Den Haag in eigen huis treft in de KNVB Beker. Het team van Giovanni van Bronckhorst kan vertrouwen putten uit de twee eerdere ontmoetingen, want beide duels werden gewonnen. In 2016-2017 won Feyenoord met 5-1 door goals van Dirk Kuyt (3), Nicolai Jørgensen en Karim El Ahmadi. Vorig seizoen werd het 2-0. Michiel Kramer en Steven Berghuis namen toen de doelpunten voor hun rekening.

Teamnieuws
Kenneth Vermeer staat donderdagavond onder de lat in De Kuip. ‘Kenneth keept dit seizoen onze wedstrijden in het bekertoernooi,’ bevestigde de coach zijn eerder dit seizoen gemaakte keuze bij Feyenoord TV. Naast de geblesseerden Ridgeciano Haps en Luis Sinisterra is ook Jeremiah St. Juste niet inzetbaar. De rechtsback is drie duels geschorst na zijn rode kaart tegen Ajax.

Bij ADO Den Haag staat Robert Zwinkels onder de lat. Hij vervangt Indy Groothuizen, zoals hij ook deed in de eerste ronde van het bekertoernooi tegen OJC Rosmalen (0-6 zege). Verdediger Aaron Meijers keert terug van een schorsing en zal naar alle waarschijnlijkheid ook aan de aftrap verschijnen in De Kuip.

Trainerstaal
ADO Den Haag staat na tien Eredivisieduels op de tiende plaats. Groenendijk beschikt over een goed voetballend elftal, met onder anderen Abdenasser El Khayati en oud-Feyenoorder Lex Immers, maar het wil er niet altijd uit komen. ‘Toch blijft ADO een lastige tegenstander,’ stelde Van Bronckhorst. ‘Ze zijn een echt collectief.’

‘Voor Feyenoord is dit toernooi dé kans om een prijs te pakken,’ zei trainer Alfons Groenendijk op zijn beurt bij ADO TV. ‘De achterstand op PSV en Ajax is al groot, dus ik verwacht dat ze voor deze prijs willen gaan. Dat willen wij natuurlijk ook. En het is altijd mogelijk om te stunten. Dat hebben we deze week al gezien. Maar ik verwacht dat Feyenoord niet het risico gaat nemen om, net als PSV (2-3 nederlaag tegen RKC Waalwijk, red.) bijvoorbeeld, spelers te sparen.’

Vorm
Feyenoord staat na tien speelronden in de Eredivisie op twintig punten en bezet met dat totaal de derde plaats. In het KNVB Bekertoernooi werd VV Gemert in de eerste ronde met 0-4 verslagen, door goals van Dylan Vente (3) en Orkun Kökcü.

ADO Den Haag rekende in de eerste ronde van het bekertoernooi af met OJC Rosmalen: 0-6. In de competitie werd die overwinning opgevolgd met één overwinning in vier duels. Er werd gelijkgespeeld tegen sc Heerenveen en NAC Breda (beide keren 1-1), verloren van VVV-Venlo (2-0) en gewonnen van FC Groningen (1-0).

Feyenoord – ADO Den Haag kijk je in De Kuip
Heb je nog geen kaarten voor de bekerwedstrijd tegen ADO Den Haag? Koop hier je kaarten en kom naar De Kuip! Ben je niet in de gelegenheid om naar het stadion te komen, maar wil je toch niets missen? Volg alles rondom de wedstrijd dan via de officiële accounts van Feyenoord op TwitterFacebook en Instagram, ons liveblog op Feyenoord.nl of in de Feyenoord App.

Feyenoord – ADO Den Haag
Donderdag 1 november om 20:45 uur, De Kuip
Scheidsrechter: Kamphuis

Laatste resultaten

Thuis
28/01/2018 Feyenoord – ADO Den Haag 3-1
20/09/2017 Feyenoord – ADO Den Haag 2-0 (KNVB Beker)
14/12/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 5-1 (KNVB Beker)
11/09/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 3-1
31/01/2016 Feyenoord – ADO Den Haag 0-2

Uit
05/11/2017 ADO Den Haag – Feyenoord 2-2
19/02/2017 ADO Den Haag – Feyenoord 0-1
01/11/2015 ADO Den Haag – Feyenoord 1-0
10/08/2014 ADO Den Haag – Feyenoord 0-1
25/01/2014 ADO Den Haag – Feyenoord 3-2