Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
1eTrainingO19f

Voorbereiding van start voor hoogste jeugdteams

Voor de vier hoogste jeugdteams van Feyenoord Academy is de voorbereiding op het seizoen 2016-2017 van start gegaan. Nadat afgelopen zaterdag Feyenoord Onder 19 haar eerste training van het seizoen afwerkte, was het maandag de beurt aan de spelers van Onder 18, Onder 17 en Onder 16.

Onder 19, dat dit seizoen wordt getraind door Damien Hertog en Ulrich van Gobbel (assistent), beleefde zaterdag de eerste trainingsdag. De trainers konden bijna een volledige selectie verwelkomen. Alleen Mats Knoester ontbrak nog. De verdediger trainde vorig seizoen langer door met Oranje Onder 19 en krijgt daarom een week extra vakantie.

‘We zijn rustig opgestart,’ vertelde Hertog. ‘De spelers zijn zaterdag gewogen en gemeten, hebben hun nieuwe kleding gekregen en kennis gemaakt met de staf. Vervolgens hebben we een goede training op het veld afgewerkt, waarna we de dag hebben afgesloten met een gezamenlijke maaltijd.’

Hertog stelt dat hij uitkijkt naar de samenwerking met Van Gobbel. ‘Ik ben heel blij dat hij erbij is. In deze eerste dagen voelt onze samenwerking heel natuurlijk en prettig.’

Feyenoord Onder 19 gaat volgende week op trainingskamp naar Zeeland, waar twee oefenwedstrijden gespeeld zullen worden.

Voor Feyenoord Onder 15 en Onder 14 start de voorbereiding op maandag 1 augustus. De overige teams van Feyenoord Academy werken nog een week later hun eerste trainingen af.