Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
fun%20run-5

Volop loopplezier tijdens FunRun in De Kuip

De lach op de gezichten van de lopers vertelde woensdagmiddag het verhaal van de Feyenoord Foundation FunRun. Het was genieten voor alle deelnemers aan het unieke hardloopevenement in De Kuip.

‘Is deze medaille van echt goud?’, vraagt een jongetje in Feyenoord-tenue dat zojuist de ScholenRun heeft voltooid, een loop van 1500 meter die hem onder meer door de spelerstunnel en langs het veld geleid heeft. Evenals alle andere deelnemers kreeg hij daarna een prachtige medaille als aandenken.

De ScholenRun is één van de zes verschillende lopen die woensdag in De Kuip plaatsvindt. Nadat aan het eind van de middag ook tijdens de MiniRun en de FamilieRun voornamelijk kinderen de longen uit hun lijf liepen, staan in de avond een 5 en een 10 kilometer gepland. De deelnemers lopen dan niet alleen door het stadion, maar ook over Varkenoord.

De 7-jarige Jorrit hoefde woensdagmiddag niet lang na te denken over de vraag wat het leukste deel van het parcours was. ‘De spelerstunnel’, antwoordde hij. ‘Die zie ik normaal alleen op televisie, nu rende ik er zelf doorheen. Ik heb daar wel iets langzamer gelopen dan op de rest van het parcours.’

Jorrit kon evenals de andere deelnemers aan de ScholenRun en de FamilieRun vrijwel direct na zijn loop aanschuiven op de tribune in De Kuip, om tijdens het uitblazen te genieten van een optreden van Esmée Schreurs, de winnares van The Voice Kids. Zij zong onder meer het toepasselijke nummer You’ll Never Walk Alone.

Met in totaal 3000 deelnemers was de Feyenoord Foundation FunRun volledig uitverkocht. Alle lopers konden zich als groep of individueel laten sponsoren, waarbij de opbrengst is bestemd voor de Feyenoord Foundation en het Sophia Kinderziekenhuis. Woensdag al was er meer dan 41.000 euro opgehaald voor het goede doel.

Doneren is nog steeds mogelijk via deze pagina. Het eindbedrag wordt volgende week bekend gemaakt.