Fanshop
Fanshop
talentendagen-1

Voetbalplezier voorop tijdens Talentendagen

Varkenoord was maandag en dinsdag het decor van de jaarlijkse Talentendagen bij Feyenoord. Honderden voetballertjes tussen de zes en elf jaar kregen de kans om hun voetbalkunsten te vertonen aan de trainers van Feyenoord Academy, met als ultieme doel een plekje te veroveren in de jeugdopleiding van Feyenoord.

Op maandag werden de deelnemende kinderen geholpen en aangemoedigd bij spelers van de eerste selectie van Feyenoord. Zij speelden mee in verschillende partijtjes en gaven tussendoor tips en aanwijzingen. Ook maakten zij na afloop uiteraard alle tijd voor een foto en een handtekening.

‘Voor kinderen uit heel Nederland zijn deze instuifdagen een unieke kans om een keer een uurtje te komen trainen bij Feyenoord’, vertelde jeugdtrainer James van der Kraan in gesprek met Feyenoord TV. ‘Ze krijgen de gelegenheid om hun kunsten te tonen. Daarvoor spelen we partijtjes op verschillende velden en tegen verschillende tegenstanders. Zo krijgen we een goed beeld hoe de spelertjes ervoor staan.’

Voor de meeste jonge spelertjes zullen de Talentendagen uiteindelijk een onvergetelijke herinnering worden, maar een enkeling zal binnenkort daadwerkelijk in het Feyenoord-tenue te bewonderen zijn.

Bekijk hieronder in de videospeler een preview van een reportage over de Talentendagen die dinsdag is te bekijken in Feyenoord TV. In het clubprogramma is verder een terugblik te zien op de wedstrijd van Feyenoord D1 tegen FC Utrecht D1 en wordt jeugdspeler Cheik Toure voorgesteld. Feyenoord TV wordt dinsdag om 18.20 uur uitgezonden op FOX Sports Eredivisie 1. De herhaling volgt om 19.20 uur op FOX Sports Eredivisie 3.