Vilhena: ‘Knap hoe we ons hebben terug geknokt’

Tonny Vilhena was donderdagavond de meest verrassende naam in de basisopstelling van Feyenoord voor de uitwedstrijd tegen AS Roma. De middenvelder, die zich de afgelopen periode vooral tevreden moest stellen met invalbeurten, verscheen aan de aftrap als een hangende linksbuiten. Hij keek na afloop van het 1-1 gelijkspel in Rome tevreden terug op de wedstrijd. ‘Het is knap hoe we ons hebben terug geknokt.’

Fred Rutten zei na afloop dat hij tevreden was over de inbreng van Vilhena, al vertelde hij hem in de rust dat hij in de tweede helft de schroom van zich af moest gooien. De middenvelder nam die boodschap ter harte. ‘De eerste helft waren we een beetje zoekende, maar de tweede helft hebben we het goed opgepakt’, zei hij na afloop.

Feyenoord kan dankzij het gelijkspel in Rome met vertrouwen toeleven naar de return van volgende week in De Kuip. Vilhena: ‘Toch moeten wij zelf eerst kijken naar de wedstrijd van aanstaande zondag tegen Excelsior. Daarin hebben we wat goed te maken, na de nederlaag van afgelopen weekend tegen Heracles. Ook tegen Roma is weer gebleken dat wij elke wedstrijd honderd procent moeten geven om een goed resultaat te halen.’

Karim El Ahmadi was vooral tevreden over de dosis lef en passie waarmee Feyenoord in Rome had gespeeld. ‘Als we dat laten zien, kunnen we het ook tegenstanders van dit formaat lastig maken’, sprak de middenvelder. ‘Aan de andere kant hebben we ook kunnen zien dat AS Roma een ploeg is met heel veel kwaliteit. Als ze even aanzetten, werd het direct gevaarlijk.’

Dat Feyenoord zo goed voor de dag kwam tegen AS Roma, verraste El Ahmadi niet. ‘We hebben vaker dit seizoen goed gespeeld tegen grote tegenstanders, zoals bijvoorbeeld tegen Sevilla. Nu moeten we zorgen dat we net zo scherp zijn tegen de kleinere tegenstanders, te beginnen met aanstaande zondag tegen Excelsior.’