Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
IMG_9191

Vilhena verrast met Speler van de Maand-prijs

Tonny Vilhena is door leden van Het Legioen verkozen tot Speler van de Maand maart. De nummer tien van Feyenoord werd vrijdag verrast met de uitverkiezing en nam dankbaar en vereerd de bijbehorende trofee in ontvangst. ‘Dit is mooi, een beloning waar ik trots op ben. Ik wil alle supporters bedanken die op mij hebben gestemd’, zei de middenvelder, die Robin van Persie (de winnaar van februari) nipt voorbleef.

Goals
De prijs is voor Vilhena een fraaie waardering voor zijn prestaties met Feyenoord en het Nederlands elftal van de afgelopen maand, terwijl hij toch al een uitstekend seizoen draait. Dat blijkt onder meer uit het aantal goals: zijn treffer tegen Excelsior van zondag was alweer zijn tiende competitiedoelpunt van dit seizoen in de Eredivisie. Bovendien scoorde hij ook tweemaal in het bekertoernooi.

Lekker gevoel
‘Dat aantal verbaast mij niet’, reageerde Vilhena vrijdag in Studio Feyenoord. ‘Ik weet dat ik doelpunten kan maken. Die maakte ik de afgelopen jaren ook, alleen dit seizoen nu al een stuk meer. Ik zit lekker in mijn vel en de laatste tijd winnen we ook onze wedstrijden weer, dus dat geeft een lekker gevoel.’

Geen genade
De Feyenoorder sloot de maand maart af met een sterk optreden in het Nederlands elftal, dat Europees kampioen Portugal met maar liefst 0-3 de baas was. Vilhena maakte als wingback en directe tegenstander van Cristiano Ronaldo grote indruk. ‘Een bijzondere wedstrijd, zeker omdat ik tegenover de beste speler van de wereld stond’, zei de linkspoot, die geen ontzag toonde voor de Portugese wereldster. ‘Met alle respect, maar in het veld toon ik geen genade.’

Gesigneerde shirts
Leden van Het Legioen kunnen maandelijks de Legioen Speler van de Maand kiezen. Zij kunnen elke maand twaalf Legioenpunten verdelen onder hun drie favoriete Feyenoord-spelers. Onder alle Legioen-leden die hebben gestemd, worden drie gesigneerde shirts van de Legioen Speler van de Maand verloot.

Legioen Speler van het Seizoen
De opgetelde punten wijzen aan het eind van het seizoen uit welke Feyenoorder zich Legioen Speler van het Seizoen mag noemen. Hij ontvangt de bijbehorende prijs uit handen van een lid van Het Legioen. Meer informatie over de Speler van de Maand-verkiezing vind je hier.

  • Tonny Vilhena