Fanshop
Fanshop
feyenoord-willem11-34

Vilhena verkozen tot Speler van de Maand januari

Tonny Vilhena is door de leden van Het Legioen verkozen tot ‘Legioen Speler van de Maand’ januari. De 22-jarige middenvelder kreeg 22 procent van de stemmen en eindigde daarmee boven Jens Toornstra en Eljero Elia, die beiden 17 procent van de stemmen kregen. Ook Nicolai Jørgensen en Eric Botteghin eindigden in de top vijf.

Vilhena speelde in de maand januari de drie competitiewedstrijden van Feyenoord van begin tot eind mee. Met de linkspoot op de plaats van Karim El Ahmadi versloeg Feyenoord achtereenvolgens Roda JC Kerkrade (0-2), Willem II (1-0) en N.E.C. (4-0). De bekerwedstrijd tegen Vitesse (2-0 verlies) moest Vilhena vanwege een schorsing aan zich voorbij laten gaan.

Leden van Het Legioen kunnen maandelijks hun ‘Speler van de Maand’ kiezen. Zij  kunnen elke maand twaalf Legioenpunten verdelen onder hun drie favoriete Feyenoord-spelers. De speler die de meeste Legioen-punten krijgt toebedeeld, ontvangt de prijs ‘Legioen Speler van de Maand’. Onder alle Legioen-leden die hebben gestemd, worden drie gesigneerde shirts van de Speler van de Maand verloot.

De opgetelde punten wijzen aan het eind van het seizoen uit welke Feyenoorder zich ‘Legioen Speler van het Seizoen’ mag noemen. Hij ontvangt de bijbehorende prijs uit handen van een lid van Het Legioen. Meer informatie over de ‘Speler van de Maand’ verkiezing vind je hier