Fanshop
Fanshop
Feyenoord-PEC%20Zwolle-030

Vilhena jongste Feyenoorder met 150 Eredivisieduels

Een mooie mijlpaal voor Tonny Vilhena: de middenvelder van Feyenoord speelde zaterdagavond tegen PEC Zwolle zijn 150ste Eredivisiewedstrijd in het shirt van Feyenoord. Vilhena is met een leeftijd van 22 jaar en 284 dagen de jongste speler uit de geschiedenis van Feyenoord die dit aantal heeft bereikt.

Op 22 januari 2012 maakte Vilhena zijn debuut in Feyenoord 1 in de uitwedstrijd tegen VVV-Venlo. Zijn eerste basisplaats kreeg hij enkele weken later in de uitwedstrijd tegen FC Twente, die met 0-2 werd gewonnen. De middenvelder, afkomstig uit de Feyenoord Academy, beleefde veel mooie momenten als speler van Feyenoord. Zo werd hij afgelopen seizoen kampioen en won hij een seizoen eerder de KNVB Beker met de club.

De enige Feyenoorder die ook voor zijn 23ste verjaardag tot 150 competitiewedstrijden voor Feyenoord kwam, was Cor Veldhoen. In de jaren zestig was hij 22 jaar en 318 dagen oud toen hij zijn 150ste Eredivisiewedstrijd voor Feyenoord speelde. Hij speelde in totaal liefst 380 competitiewedstrijden in het shirt van de club.

 

Op weg naar zijn 1️⃣5️⃣0️⃣ste wedstrijd in de Eredivisie! ?⚪️ @ttdv.10 ? #feyzwo #Feyenoord

Een bericht gedeeld door Feyenoord Rotterdam (@feyenoord.rotterdam) op