Vilhena: ‘Ik weet dat Eljero zo'n steekbal in huis heeft'

Dirk Kuyt kroonde zich in de verlenging tot matchwinner, maar de bijdrage van Tonny Vilhena aan de 2-1 overwinning op Willem II was minstens zo groot. De middenvelder zorgde in de 88ste minuut op aangeven van Eljero Elia voor de gelijkmaker en voorkwam daarmee uitschakeling in de KNVB beker.

‘Ik weet dat Eljero zo'n steekbal in huis heeft en altijd oog heeft voor de diepgaande mensen’, zo keek Vilhena terug op zijn belangrijke treffer. ‘Toen ik diep ging, verwachtte ik dan ook dat die bal zou komen. Ik kreeg ‘m perfect voor mijn linker en schoot hem binnen. Daar was ik hartstikke blij mee, mede doordat ik zondag in Groningen in de slotfase een kans miste. Daardoor ging ik met een slecht gevoel naar huis. Gelukkig ging deze kans er wel in. Maar het meest blij ben ik uiteraard met de overwinning.’

‘Ik zag Tonny inderdaad gaan en gaf de bal goed in de ruimte, zodat hij meteen kon schieten’, bevestigde Elia tegen middernacht in de catacomben van De Kuip. ‘Op basis van de tweede helft was de goal volgens mij dik verdiend. In de eerste helft reageerden we, na rust ageerden we. We knalden er bovenop, zetten druk naar voren en creëerden kansen. Ik was al redelijk moedeloos geworden omdat de bal er niet in wilde, maar gelukkig viel de goal alsnog.’

Waar de meeste spelers Vilhena feliciteerden met zijn goal rende Elia bijna het hele veld over naar de reservebank. Daar zocht hij Marko Vejinovic op, die met een foutieve pass de 0-1 van Willem II had ingeluid en een kwartier voor tijd werd gewisseld voor Lex Immers. Elia: ‘Ik wilde Marko een hart onder de riem te steken, omdat ik het zuur vond dat Willem II door zijn verkeerde pass scoorde. Ik was blij voor hem dat die fout niet beslissend was en dat wilde ik hem laten weten.’