Fanshop
Fanshop
Fey-fcu-15

Vilhena alsnog langer bij Feyenoord

Tonny Vilhena blijft langer aan Feyenoord verbonden. De club en de 21-jarige middenvelder hebben overeenstemming bereikt over een contract voor twee jaar, tot medio 2018. Het huidige contract van Vilhena liep deze zomer af.

Martin van Geel is content met het feit dat Vilhena behouden blijft voor Feyenoord. De middenvelder is uiteindelijk toch in gegaan op de eerdere aanbieding van enkele weken geleden. ‘We zijn heel blij dat Tonny ervoor heeft gekozen bij Feyenoord te blijven’, reageert de technisch directeur. ‘Het was voor iedereen ontzettend jammer om te zien dat een zelf opgeleide speler transfervrij leek te vertrekken, terwijl wij en Tonny zelf ervan overtuigd zijn dat hij hier onder trainer Giovanni van Bronckhorst nog stappen kan maken en van grote waarde kan zijn voor Feyenoord.’

Met zijn nieuwe contract staat Vilhena voor zijn zesde seizoen in De Kuip. De linkspoot, die de hele jeugdopleiding op Varkenoord doorliep, debuteerde in het seizoen 2011-2012 in het eerste elftal. Sindsdien speelde hij 138 officiële wedstrijden voor Feyenoord, waarin hij zestien keer scoorde. Begin deze maand debuteerde de middenvelder in het Nederlands elftal, als invaller tijdens de gewonnen oefeninterland tegen Oostenrijk.

Exact een maand geleden maakte Feyenoord bekend dat de onderhandelingen om tot een nieuwe verbintenis voor Vilhena te komen werden gestaakt. Nadat een week geleden de gesprekken werden hervat, kwamen beide partijen alsnog snel tot overeenstemming. ‘De gesprekken zijn altijd op een goede en respectvolle wijze verlopen. We zijn blij dat we met elkaar alsnog een akkoord hebben bereikt’, aldus Van Geel. 

Met Vilhena heeft Feyenoord wederom een vaste basisspeler van het team dat afgelopen seizoen de beker won voor langere tijd aan zich weten te binden. In een eerder stadium werden de contracten van aanvoerder Dirk Kuyt, Kenneth Vermeer en Karim El Ahmadi al verlengd.