Feyenoord Vrouwen 1

Vijfklapper op vrijdagavond voor Feyenoord Vrouwen 1

Feyenoord Vrouwen 1 heeft andermaal een zege geboekt in de oefencampagne richting de start van de Eredivisie Vrouwen eind deze maand. Het team van trainer Danny Mulder versloeg topklasser SSS uit Klaaswaal vrijdagavond met 5-0. De samenvatting bekijk je hier.

Net als de afgelopen twee thuiswedstrijden waren de tribunes van Varkenoord behoorlijk gevuld voor het in totaal vierde oefenduel van de vrouwen van Feyenoord. De ploeg, onder aanvoering van de deze week tot captain benoemde Annouk Boshuizen, trad voor het eerst aan op vrijdagavond – wanneer veruit de meeste competitiewedstrijden in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen worden afgewerkt.

Na een ietwat rommelige openingsfase ontpopte Feyenoord Vrouwen 1 zich al snel tot de bovenliggende partij. Het spel speelde zich negentig minuten lang overwegend af op de helft van SSS, maar omdat Feyenoord slordig was in de laatste fase van de aanval leverde het overwicht in eerste instantie betrekkelijk weinig kansen op.

Wel kwamen de Rotterdamse vrouwen al binnen tien minuten op voorsprong. Een bekeken schot van Kim Hendriks leverde een verdiende 1-0 op. Zo’n tien minuten later leek Jada Conijnenberg de score te verdubbelen, maar haar uithaal van zo’n twintig meter verdween net naast de kruising. Niet veel later eindigde een afstandsschot van Romée van de Lavoir op de bovenkant van de lat.

Op slag van rust was het opnieuw Kim Hendriks die Feyenoord de weg wees. Een voorzet vanaf rechts werd door haar met een slimme voetbeweging in de goal gewerkt buiten bereik van SSS-doelvrouw Angel Verschoor: 2-0.

Na rust bracht trainer Danny Mulder vers bloed in het veld. Brandau, Van den Goorbergh en Groenewegen vervingen Kagenaar, doelpuntenmaakster Hendriks en Conijnenberg. Het leverde Feyenoord nóg meer veldoverwicht op, zeker nadat ook Rijsdijk, Van Diemen, Cobussen en De Vette binnen de lijnen waren gekomen.

In de 68ste minuut was het Van den Goorbergh die een van de vele gevaarlijke voorzetten van Romée van de Lavoir goed inschoot: 3-0. Nog geen twee minuten later stond de 4-0 op het scorebord. Rijsdijk onderschepte de bal, omspeelde keepster Sprong en schoot beheerst raak tegen de club waar ze ooit als klein meisje begon met voetballen.

Van de Lavoir tekende in de 78ste minuut voor de 5-0, waarna Feyenoord nog wel aandrong maar niet meer tot scoren kwam. In de slotfase leek SSS nog een eredoelpunt te gaan maken, maar dankzij een knappe redding hield Jacintha Weimar de nul.

‘Mooi om te zien hoe gretig de speelsters bleven,’ aldus Mulder. ‘Het is niet altijd makkelijk om te voetballen tegen tegenstanders die met de rug tegen de zestien staan, maar ik denk dat we er bij vlagen erg goed uit kwamen. En de eindstand was natuurlijk prima.’