Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
a1z%20urich

Vijfde plaats voor Feyenoord A1 op Youth Cup in Zürich

Feyenoord A1 is op de vijfde plaats geëindigd in de Youth Cup in het Zwitserse Zürich. De Rotterdammers wonnen in de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats met 2-3 van Grasshopper Club. De ploeg van trainer Roy Makaay viel nog wel in de prijzen met het winnen van de Fair Play Prijs. ‘Dat betekent dat onze spelers Feyenoord goed hebben vertegenwoordigd’, stelde Makaay.

Feyenoord A1 trad in Zwitserland met een relatief jonge ploeg aan. Makaay nam uit de A2 Jordy den Hoedt, Amir Absalem, Mo el Hankouri, Danny van Haaren en Faris Hammouti mee, terwijl het een toernooi was voor A-junioren én spelers die vorig jaar de overstap maakten naar de senioren.

‘De meeste ploegen speelden met zo’n vijf eerstejaars senioren’, vertelde Makaay. ‘Wij hadden de op twee na jongste ploeg. We zijn onbevangen naar het toernooi gegaan. We misten vier spelers van de A1 die met het eerste trainen en twee vanwege examens. Daarom hebben we vijf spelers uit de A2 meegenomen.’

Feyenoord A1 begon het toernooi tegen Benfica. De Rotterdammers namen de leiding in het duel, maar kregen in de tweede helft via een penalty de gelijkmaker om de oren (1-1). De tweede wedstrijd, tegen het lokale FC Blue Stars werd door Feyenoord A1 met 3-1 gewonnen. In het laatste duel op dinsdag, tegen IFK Göteborg, werd nogmaals een punt gepakt (1-1).

Het laatste groepsduel, op donderdag, ging met 1-0 verloren tegen FC Luzern. Daardoor eindigden de Rotterdammers op de derde plaats in de poule. De ploeg van Makaay won vervolgens in de wedstrijd om de vijfde en zesde plaats van Grasshopper Club en eindigde daardoor als vijfde.

‘Met een extreem jonge ploeg hebben we het goed gedaan’, vond Makaay. ‘Tegen Göteborg hebben we het misschien een beetje laten liggen, maar we hebben een prima toernooi gespeeld.’ Feyenoord A1 won de Fair Play Prijs, die werd uitgereikt op basis van het aantal strafpunten voor kaarten, het gedrag van de spelers en de stand op de ranglijst. FC Luzern won het toernooi.

Doelpuntenmakers Feyenoord A1: Marlon Slabbekoorn (3), Oussama Idrissi (1), Mans Herrmann (1), Bram van Eijk (1), Rick van der Struis (1), Faris Hammouti (1).