Fanshop
Fanshop
fey-ajax-28

Vijf Feyenoorders melden zich af voor interlands

Vijf spelers van Feyenoord hebben zich afgemeld voor de interlands met nationale (jeugd)elftallen van de komende weken. Kenneth Vermeer, Rick Karsdorp, Karim El Ahmadi, Bart Nieuwkoop en Simon Gustafson blijven tijdens deze interlandperiode in Rotterdam, om volledig te herstellen van hun fysieke klachten.

Kenneth Vermeer meldt zich maandag zodoende niet in Noordwijk, waar de voorbereiding van het Nederlands elftal op de oefeninterlands tegen Wales (vrijdag 13 november) en Duitsland (dinsdag 17 november) van start gaat. Ploeggenoten Terence Kongolo, Marko Vejinovic en Eljero Elia voegen zich wel bij de selectie van bondscoach Danny Blind.

Rick Karsdorp laat de EK-kwalificatiewedstrijden van Jong Oranje tegen de leeftijdgenoten van Wit-Rusland en Slowakije aan zich voorbij gaan. KNVB-coach Fred Grim kan wel een beroep doen op Sven van Beek en Tonny Vilhena, de twee Feyenoorders die vrijdag eveneens een uitnodiging kregen voor de duels van de hoogste nationale jeugdploeg.

Karim El Ahmadi mist de dubbele ontmoeting van Marokko met Equatoriaal-Guinee, wat voor Marokko de start betekent van de kwalificatiereeks voor het WK van 2018 in Rusland. Simon Gustafson heeft zich moeten afmelden voor de EK-kwalificatiewedstrijd met Jong Zweden tegen Jong Georgië, terwijl Bart Nieuwkoop de oefeninterlands met het Nederlands elftal voor spelers onder 20 jaar tegen Tsjechië moet laten schieten.

Behalve Kongolo, Vejinovic, Elia, Van Beek en Vilhena waaieren van de huidige Feyenoord-selectie ook Jari Schuurman, Calvin Verdonk (Oranje onder 19) en Bilal Basaçikoglu (Jong Turkije) deze interlandperiode uit over internationale velden.