Fanshop
Fanshop
IMG_5333%20(2)

Vierde editie Feyenoord Soccer Camp Salou groot succes

Vijf dagen trainen als een prof onder de Spaanse zon, persoonlijke begeleiding van Ben Wijnstekers en een bezoek aan Camp Nou voor een wedstrijd van FC Barcelona. Zomaar wat hoogtepunten van het Feyenoord Soccer Camp in Salou, dat afgelopen week voor het vierde opeenvolgende jaar plaatsvond. Een recordaantal van 64 deelnemers keerden vrijdagavond terug van een meer dan geslaagde week.

Gehuld in de strakke tenues van Feyenoord Soccer Schools trainden de deelnemers viermaal op het prachtige gelegen Complex Esportiu Futbol Salou, een accommodatie met acht uitstekende velden. Middels een gevarieerd programma is er veel aandacht besteed aan de techniek en passing, terwijl later in de week ook ruimte was voor afrondoefeningen, positiespel en partijvormen.

De trainingen wierpen zijn vruchten af, zo bleek uit de oefenwedstrijden die donderdagavond op het programma stonden. Een team met spelers van een leeftijd tot en met tien jaar won knap met 4-2 van het Spaanse Tecnifutbol. Hoewel het team van Onder 15 niet wist te winnen, stapten ook deze jongens dankzij de geleverde strijd met opgeheven hoofd van het veld. Bovendien was het voor hen de eerste wedstrijd op een heel veld, een nieuwe en leerzame ervaring.

‘Voor de groep was het heel leuk en leerzaam om twee oefenduels te spelen’, sprak Ben Wijnstekers na afloop. ‘In de eerste wedstrijd kwamen de jongens verrassend goed voor de dag, in het volgende duel zag je dat we tekort kwamen tegen een heel goed ingespeeld team.’ De oer-Feyenoorder betitelde het verblijf in Salou als geslaagd. ‘We hebben een geweldige week gedraaid met een hele leuke, enthousiaste groep en zeer betrokken ouders. Het belangrijkste is dat we enorm veel plezier hebben gehad met elkaar en fantastisch hebben kunnen trainen, met de wedstrijd in Camp Nou als kers op de taart.’

In het stadion van de Spaanse grootmacht was het woensdag smullen geblazen voor het Nederlandse gezelschap. Nadat Lionel Messi voor de aftrap was geëerd voor zijn 500 doelpunten in het shirt van FC Barcelona, had de Argentijnse superster met twee goals een belangrijk aandeel in de monsterzege op Osasuna (7-1).

Een geweldige ervaring én een certificaat voor deelname rijker keerden de deelnemers vrijdagavond terug in Nederland. Robbert Mercx, coördinator Feyenoord Soccer Schools, kijkt tevreden terug. ‘Het enthousiasme van deze groep was geweldig om te zien. Mede dankzij hen kunnen we deze vierde editie van een trainingskamp in Salou zeer geslaagd noemen. Het blijft geweldig en geeft veel voldoening om zo’n uniek concept aan te kunnen bieden, als enige BVO in Nederland bovendien. We keren komend jaar graag terug in Salou voor ons vijfjarig jubileum.'

Feyenoord Soccer Schools bedankt trouwe partner Trainingskampen.nl voor het wederom mogelijk maken van het voetbalkamp en het geslaagde verloop ervan.