Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
20140121%20paneel%20vZandvliet01

Vier bijzondere schilderijen te zien in De Kuip

In de Van Zandvliet zaal van De Kuip zijn sinds kort vier bijzondere schilderijen uit het depot van het museum te zien, met daarop diverse gebeurtenissen uit de geschiedenis van Feyenoord. Geïnteresseerden kunnen deze schilderijen bekijken tijdens een rondleiding door het stadion.

Eén van de schilderijen laat het sportterrein van Feyenoord zien aan de Kromme Zandweg, in 1937. Het schilderij (olieverf op doek) is gemaakt door H. Das en werd geschonken aan de directie van het stadion op 10 maart 1937, tijdens de overhandiging van het beeld "De Voetballer" van beeldhouwer Chabot. 

Ook De Kuip is in olieverf op het doek te zien. Dit schilderij is gemaakt door Frank van den Burg en was eigendom van Ton Valken. Na zijn overlijden werd het geschonken aan Feyenoord. 

H. Heida maakte een schilderij van het legendarische doelpunt dat Willem van Hanegem op 26 november 1969 maakte in de Europacupwedstrijd tegen AC Milan.

Ook van een andere Feyenoord-held, Coen Moulijn, is een beeltenis te zien. De schilder van dit fraaie portret is onbekend. 

Alle informatie over rondleidingen door De Kuip is hier te vinden.