Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
26%20mrt-2018-269

Video: Update bouw trainingsaccommodatie (5)

Hoofdtrainer Giovanni van Bronckhorst sloeg op woensdag 28 juni 2017 de eerste paal van de nieuwe trainingsaccommodatie voor Feyenoord 1, die bij de start van het seizoen 2018-2019 in gebruik genomen moet worden. Op Feyenoord.nl geven we je geregeld een update over de voortgang van de bouw. In deel 5: projectleider Alain Kooiman neemt Feyenoord TV mee voor een rondleiding.

De (hybride) grasvelden, de keepershoek, lockers ‘in een hoefijzervorm’, ruimtes waar de spelers kunnen herstellen en ontspannen en de kantoortuin van de technische staf op de nieuwe trainingsaccommodatie – met de door Het Legioen gekozen naam 1908 - van Feyenoord 1. Allemaal onderdelen en plekken nog in aanbouw die voorbij komen in de tour, met daarbij een per ruimte een korte toelichting van Kooiman.

Waanzinnig
Kooiman: ‘Ik heb hier in de jeugd gespeeld, een paar jaar onder contract gestaan, maar ik studeerde toen ook civiele techniek in Delft. Een paar jaar geleden dacht ik: het lijkt me gaaf om iets voor Feyenoord te doen. Ik wist dat ze aan het nadenken waren over een nieuw trainingscomplex en nu mag ik dat doen. Dat is waanzinnig.’

Bekijk de video van de rondleiding over het nieuwe trainingscomplex van Alain Kooiman in de videospeler.