Fanshop
Fanshop
elftalfoto

Video: Stuntploeg AVV Swift klaar voor ‘mooiste duel uit clubgeschiedenis’

AVV Swift zorgde voor een sensatie in de eerste ronde van het bekertoernooi door Vitesse uit te schakelen. Daarmee zette de Amsterdamse zaterdaghoofdklasser zichzelf in één keer op de kaart. De spelers stonden in alle kranten, waren een dag na de stunt met het volledige team te gast bij De Wereld Draait Door en de video’s van de beslissende strafschop gingen het hele internet over.

Een dag na de uitschakeling van Vitesse steeg er opnieuw een luid gejuich op in de kantine van AVV Swift. Op het moment dat duidelijk werd dat Feyenoord de volgende tegenstander zou worden in het bekertoernooi explodeerde het clubhuis van de Amsterdamse club van vreugde. Ook de video van dat tafereel ging viral op social media.

Het duel met Feyenoord is na het treffen met Vitesse opnieuw een wedstrijd om naar uit te kijken voor de Amsterdamse amateurclub. Feyenoord TV ging vorige week op bezoek in Amsterdam om een portret te maken van de club uit de zaterdag Hoofdklasse A. Het clubprogramma volgde meerdere spelers thuis en op hun werk, maakte opnames rondom een training en sprak daar tevens met trainer Bart Logchies.

‘Vanaf het moment dat we Feyenoord hebben geloot, kijkt iedereen daar naar uit,’ vertelt verdediger Mike Ruijter, die tegen Vitesse de beslissende strafschop binnen schoot, in de reportage. ‘Zeker de oudere garde natuurlijk, die al jarenlang lid zijn van de club. Voor hen is dit de mooiste wedstrijd uit de geschiedenis van de club. En ook voor elke speler van Swift is dit het mooiste dat we hebben meegemaakt in onze voetbalcarrière.’

Ook trainer Bart Logchies kan niet wachten tot het woensdagavond is. ‘Feyenoord-uit, spelen in De Kuip, dat is voor iedereen een droom,’ zegt de coach van de stuntploeg. ‘Feyenoord is echt een fantastische club, De Kuip een van de mooiste stadions van Nederland. Ik beschouw het als een evenement, wat er ook gebeurt. Tenzij wij hele gekke dingen gaan doen, wat ik niet verwacht, kunnen wij eigenlijk niet verliezen.’