Feyenoord Academy

Onder 15 wint mini-Klassieker, volle buit voor Onder 17

Feyenoord Onder 15 heeft drie punten overgehouden aan de ontmoeting met de leeftijdsgenoten van Ajax. De mini-Klassieker was geen al te grootse wedstrijd, maar het team van Mark Otten trok de zege wel over de streep. Ook Onder 17, Onder 14 en Onder 13 zegevierden.

Onder 17 pakt volle buit in Utrecht

Feyenoord Onder 17 heeft op bezoek bij FC Utrecht Onder 17 een terecht 1-3 overwinning geboekt. De ploeg van Melvin Boel kwam wel al binnen een minuut op een 1-0 achterstand. Op het winderige veld werd de bal te kort terug gespeeld op keeper Tein Troost en daar profiteerde de thuisploeg van. Feyenoord was niet van de leg, want er brak daarna een sterk half uur aan voor de Rotterdammers. Aimé Omgba maakte gelijk op aangeven van Giuliany Ben-David dos Santos en uit een corner kopte verdediger Twan van der Zeeuw de 1-2 binnen. Feyenoord verzuimde het voor rust al te beslissen omdat Saladin Oulad M’hand, Noah Naujoks en Dos Santos kansen misten en Abdel Belarbi een strafschop op de lat schoot. Drie minuten na de pauze werd het wel 1-3 door een pegel in de kruising van Sven Zitman.

FC Utrecht Onder 17 – Feyenoord Onder 17 1-3
1’ 1-0
11’ 1-1 Omgba
20’ 1-2 Van der Zeeuw
43’ 1-3 Zitman

Opstelling Feyenoord Onder 17: Troost, Van der Sloot, Owusu, Van der Zeeuw, Esajas (75’ Brugman), Zitman, Ben-David dos Santos (68’ El Moussaoui), Oulad M'hand (53’ Knoll), Belarbi, Naujoks, Omgba (41’ ’t Zand).

Onder 15 verslaat Ajax in Amsterdam

In een niet al te grootse wedstrijd van beide kanten heeft Feyenoord een verdiende 1-2 overwinning geboekt op Ajax Onder 15 in Amsterdam. De ploeg van Mark Otten had bijna zeventig minuten de controle over de wedstrijd, maar was zelf te slordig om echt te domineren. Uit een prachtige goal kwam Feyenoord na twintig minuten spelen op voorsprong. Lamare Bogarde kreeg de bal met wat geluk bij Délano van der Heijden, die de keeper verschalkte met een diagonale boogbal. Uit een strakke voorzet van Jayden Candelaria werd de score verdubbeld door Gio-Renys Felicia. De thuisploeg werd voor de rust één keer gevaarlijk met een uitbraak en keeper Tjeerd Dekker voorkwam een goal. Na de pauze bleef Feyenoord Onder 15 tot in de blessuretijd makkelijk overeind. Uit een diepe bal en een goede loopactie werd het 1-2 in de slotminuut, maar echt benauwd werd het niet meer voor Feyenoord.

Ajax Onder 15 – Feyenoord Onder 15 1-2
20’ 0-1 Van der Heijden
33’ 0-2 Felicia
70’ 1-2

Opstelling Feyenoord Onder 15: Dekker, Van Wingerden, Van Tol, Bogarde, Candelaria, Oetoehganal (46’ Zechiël), Felicia, Mohamedhoessein (36’ Rais), Groen (60’ De Blok), Ourhris, Van der Heijden (46’ Skyum).

Onder 14 is thuis ADO Den Haag de baas

Feyenoord Onder 14 heeft in eigen huis met 3-1 gewonnen van ADO Den Haag Onder 14. Tegen de op de counter loerende uitploeg zette Jaden Slory zijn ploeg na twee minuten op 1-0 door overtuigend raak te knallen op aangeven van Lugene Clarinda. Ondanks de Rotterdamse dominantie werd de voorsprong niet uitgebouwd en kwam ADO terug tot 1-1 via een vrije trap vanaf de rand van het zestienmetergebied. Op een goed moment – vlak voor de pauze – kopte Jordan Zirkzee Feyenoord weer op een voorsprong na een voorzet van Antoni Milambo. In de tweede helft kreeg ADO nog één goede mogelijkheid die net naast ging, waarna de ploeg van Davey van de Berg het duel besliste. Een verdediger beroerde de bal met de hand bij een sliding op Rainey Breinburg, waarop Zirkzee zijn tweede maakte vanaf elf meter.

Feyenoord Onder 14 – ADO Den Haag Onder 14 3-1
2’ 1-0 Slory
24’ 1-1
34’ 2-1 Zirkzee
57’ 3-1 Zirkzee (strafschop)

Opstelling Feyenoord Onder 14: De Groot, Elmensdorp, Giersthove, Plug (44’ Gill’Ard), Breinburg, Oulad M’hand, Slory, Speksnijder, Zirkzee, Milambo (60’ Van Ommeren), Clarinda.

Overtuigende zege Onder 13 op Willem II

Feyenoord Onder 13 heeft nog eens bewezen dat het steeds beter draait, door thuis overtuigend met 4-0 te winnen van Willem II Onder 13. De bezoekers probeerden mee te voetballen, maar de talenten van Brian Pinas waren oppermachtig. Uit een vlot lopende aanval opende Avery Appiah na vijf minuten de score. Feyenoord legde vervolgens meerdere goede aanvallen op de mat en vlak voor de pauze viel de tweede treffer die gemaakt werd door Zino Sneijer. Dit gebeurde op aangeven van Ronaldo Hiwat en vlak na rust werd ditzelfde kunstje herhaald voor de 3-0. Na twee assists maakte Hiwat zelf de vierde goal: 4-0.

Feyenoord Onder 13 – Willem II Onder 13 4-0