Feyenoord 1

Comeback Feyenoord eindigt in anticlimax

Een doelpunt in de vierde minuut van de extra tijd heeft Feyenoord zondagmiddag de das omgedaan in Utrecht. Het team van Giovanni van Bronckhorst kwam nog terug van een 2-0 achterstand, maar moest het hoofd buigen na de 3-2 van Timo Letschert.

Met FC Utrecht trof Feyenoord direct een geduchte tegenstander na de interlandbreak. De formatie van trainer Dick Advocaat stond voor aanvang van het duel in de 27ste speelronde van de Eredivisie op een gedeelde vijfde plaats en had ambities om hogerop te komen op de ranglijst. Feyenoord wilde het gat echter vergroten.

Dat lukte niet in Utrecht, waar de slachtoffers van het drama in Utrecht van 18 maart jongstleden voor aanvang op indrukwekkende wijze werden herdacht. Feyenoord begon goed aan de wedstrijd, maar liet na de score te openen en zag FC Utrecht wel toeslaan. Urby Emanuelson knalde na een half uur een vrije trap in het doel.

Veerkracht
Na rust verdubbelden de Domstedelingen de voorsprong via Sander van de Streek, die de 2-0 binnentikte na een uur spelen. Maar Feyenoord gaf zich niet gewonnen, toonde veerkracht en kwam amper vijf minuten later op 2-1. Invaller Steven Berghuis gaf de bal met zijn eerste balcontact gevaarlijk voor, waarna de bal via de kluts voor de voeten van Sam Larsson kwam. De Zweed schoot de bal in de rechterkruising.

In de 75ste minuut kwam Feyenoord zelfs langszij. Doelman David Jensen stompte de bal na een schot van Tonny Vilhena op het hoofd van Robin van Persie, die de bal in het lege doel knikte. Feyenoord wilde echter meer dan een punt en voerde de druk verder op, met later ook nog Yassin Ayoub en Orkun Kökcü als invallers.

Een derde uitgoal kwam er echter niet meer. FC Utrecht sloeg in de laatste minuut van de blessuretijd nog wel toe. Timo Letschert knikte de bal in de 94ste minuut in het doel en bezorgde zijn ploeg daarmee de zege: 3-2. Door de nederlaag ziet Feyenoord AZ, dat de derde plaats nu alleen in handen heeft, drie punten uitlopen.

Feyenoord – sc Heerenveen
Komende donderdag staat de volgende competitiewedstrijd al op het programma voor Feyenoord. Dan komt sc Heerenveen op bezoek in De Kuip (aftrap 20:45 uur).