Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Feyenoord klaar voor eindfase seizoen

Met de laatste interlandbreak achter de rug en het aanbreken van de voorlaatste maand van het seizoen, maakt Feyenoord zich op voor de nog resterende serie wedstrijden. Die begint zaterdag in eigen stadion, waar Willem II op bezoek komt (aanvang 21:00 uur).

Willem II is een van de zeven tegenstanders die Feyenoord nog treft in competitieverband. Duels die vooral in het teken zullen staan van het verdedigen van de derde plaats, nu de bovenste twee plekken van de ranglijst uit zicht zijn verdwenen. Het team van trainer Arne Slot heeft concurrentie van FC Twente en AZ, die respectievelijk één en drie punt(en) achterstaan.

Verder hoopt Feyenoord uiteraard het nog resterende programma van extra Europese wedstrijden te voorzien. Op donderdag 7 en 14 april wacht een nieuwe confrontatie met Slavia Praag, waarbij een ticket voor de halve finales van de Europa Conference League kan worden verdiend.

Hoe verleidelijk het ook is om daar al naar uit te kijken, in het Rotterdamse kamp is alles gericht op de hervatting van de competitie. Met Willem II komt er een kat in het nauw naar De Kuip, aangezien de Tilburgers zijn verwikkeld in een hevige degradatiestrijd. Aan oud-Feyenoorder Kevin Hofland, die vorige maand werd aangesteld als opvolger van Fred Grim, de taak om lijfsbehoud in de Eredivisie veilig te stellen.

‘Een nieuwe trainer zorgt altijd voor nieuwe energie in een groep,’ zei Slot vrijdag daarover tijdens de persconferentie. ‘Het effect van zijn komst was ook direct zichtbaar in hun laatste wedstrijd tegen AZ, want toen speelden ze al in een nieuw systeem. Dat koppelden ze ook direct aan een goed resultaat (2-2, red.). We laten uiteraard aan onze jongens zien hoe hun speelwijze nu is.’

Feyenoord – Willem II begint zaterdag om 21:00 uur en is live te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

  • #feywil