Fanshop Tickets
Fanshop Tickets
Feyenoord 1

Slot: ‘Pas op de plaats richting bovenste plek’

Feyenoord begint dit weekend aan een serie van vijf wedstrijden in vijftien dagen. Daarmee keert het Europese ritme terug voor het team van trainer Arne Slot, dat zaterdagavond in de eigen Kuip eerst tegenover FC Groningen staat.

Graag hadden Slot en zijn spelers zaterdag de druk opgevoerd op Ajax, na de nederlaag van de koploper vorige week bij Go Ahead Eagles. Echter ging Feyenoord zelf ook onderuit bij AZ, waardoor het gat zes punten bleef en na afloop in het Rotterdamse kamp de conclusie moest worden getrokken dat de kans op een eventuele landstitel zo goed als verkeken is.

In plaats daarvan moet Feyenoord ook achterom kijken, nu AZ tot drie punten genaderd is. ‘Richting de bovenste plek hebben we een pas op de plaats gemaakt,’ stelde Slot vrijdagmiddag tijdens de persconferentie in De Kuip. ‘Met wat geluk hadden we dichterbij kunnen staan, maar de realiteit is anders. Nu richten wij ons gewoon op de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen FC Groningen.’

Een verklaring voor het feit dat Feyenoord nog niet in staat is écht mee te doen om de koppositie in de Eredivisie heeft Slot wel. ‘We hikken eigenlijk al het hele seizoen tegen dat stapje aan, met name om de grotere wedstrijden over de streep te trekken. Een paar keer is dat gelukt, maar nog niet vaak genoeg. Kwaliteit van een individu kan daarin veel verschil maken, dat is uiteraard iets waar we veel mee bezig zijn.’

Het goede nieuws richting het duel met FC Groningen is in elk geval dat Slot ruim in zijn keuzes zit. Fredrik Aursnes keert terug van een schorsing en keert terug in het elftal, zo bevestigde de coach tijdens de persconferentie. Verder keren Reiss Nelson en Cyriel Dessers terug van een blessure en is Tyrell Malacia ondanks het uitvallen tegen AZ gewoon inzetbaar.

Feyenoord – FC Groningen begint zaterdag om 21:00 uur en is live te zien op het hoofdkanaal van ESPN.

  • #feygro