Fanshop
Fanshop
Jong Feyenoord

Jong Feyenoord grijpt koppositie

Jong Feyenoord heeft dinsdag Jong Willem II verslagen (3-1) en daardoor de koppositie gepakt in de Reservecompetitie. Yassin Ayoub had met twee assists een belangrijk aandeel in de overwinning.

De vierde competitiezege op rij van Jong Feyenoord kwam vooral tot stand dankzij een ijzersterke openingsfase. Op een steenkoud Varkenoord stond het binnen een kwartier al 2-0 en daarmee mochten de Brabanders niet eens mopperen, want de score had al snel hoger kunnen oplopen.

Beide goals kwamen tot stand via een voorzet van Ayoub vanaf de linkerkant. De eerste na een snelle combinatie door de Tilburgse defensie, de tweede nadat de Marokkaan de bal zelf had veroverd. Overigens mocht ook de afronding er zijn. Zo kopte Jaron Vicario overtuigend de 1-0 in de hoek, terwijl Naoufal Bannis eerst nog fraai de keeper omspeelde voordat hij de bal tegen het net schoof.

Hoewel Jong Feyenoord na het stormachtige eerste kwartier de teugels iets liet vieren, waren er kansen genoeg om voor rust verder uit te lopen. Doelman Michael Woud voorkwam dat Bannis en Vicario nog een keer konden scoren en redde ook knap op een hard schot van Tyrell Malacia.

Net na rust was Malacia de doelman alsnog te slim af. Na een heerlijk hakje van Achraf El Bouchataoui sneed de linkervleugelverdediger het strafschopgebied in en schoot de bal uit een moeilijke hoek en via de keeper over de doellijn: 3-0.

Na de 3-0 sloop er wat nonchalance in het spel van Jong Feyenoord en dat kwam de ploeg op een tegengoal te staan. Uit een indirecte vrije trap in het strafschopgebied – Joris Delle pakte een terugspeelbal op – bracht Dimitris Kolovos de stand terug tot 3-1.

De overwinning van Jong Feyenoord kwam verder niet in gevaar en dus staat de ploeg na acht wedstrijden bovenaan in de Reservecompetitie, met een punt meer dan achtervolgers Jong Fortuna Sittard en Jong RKC Waalwijk. Op maandag 3 december wacht de volgende competitiewedstrijd, om 13:30 uur uit tegen Jong FC Eindhoven.

Jong Feyenoord – Jong Willem II 3-1
Scoreverloop:
6’ 1-0 Vicario
12’ 2-0 Bannis
48’ 3-0 Malacia
76’ 3-1 Kolovos

Opstelling Jong Feyenoord
Delle; Reith, Van Beek, Verdonk, Malacia; El Bouchataoui (70’ Huijgen), Schuurman, Ayoub; Vicario, Bannis (70’ Kalentjev), Zwarts.

 

  • Jong Feyenoord